Meer bezoekers op je website? Zo doe je dat!

Meer bezoekers b2b leadgeneration

Het hebben van een website is één ding, maar het aantrekken van bezoekers naar je website is een heel ander verhaal. Het vergt tijd, moeite en een slimme marketingstrategie om je website te laten opvallen in de online jungle. Wist je dat het mogelijk is meer website bezoekers aan te trekken en tegelijk zeker te zijn dat de kwaliteit van deze bezoeken hoog is?

 

Meer bezoekers door zoekmachine optimalisatie

Een goede manier om meer bezoekers naar je website te krijgen, is door je website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Dit maakt deel uit van search engine optimization. Door het schrijven van waardevolle content en zoekwoorden op te nemen in de inhoud en metadata, zorg je ervoor dat je website hoger in de zoekresultaten verschijnt. Organisch verkeer is een goede manier om gratis bezoekers aan te trekken. Toch kleven er nadelen aan SEO. Het vereist veel tijd en inspanning voordat je resultaten ziet en de concurrentie is hoog. Bovendien ben je overgeleverd aan de grillen van Google. De onvoorspelbaarheid is groot en biedt geen garantie voor de gewenste positie.

 

Waardevolle content

Een van de meest betrouwbare methoden om meer bezoekers naar je website te trekken is door waardevolle inhoud te leveren en een sterk merkimago te creëren. Zorg voor inhoud van hoge kwaliteit en relevante informatie die de vragen van gebruikers beantwoordt. Daarnaast is het belangrijk om deze inhoud regelmatig bij te werken en te optimaliseren om je bezoekers betrokken te houden. De kans is groot dat de bezoekers op je website anders je website verlaten.

 

Landingspagina’s op basis van zoekwoorden

Een landingspagina maken op basis van specifieke trefwoorden is een effectieve manier om meer bezoekers aan te trekken. Dit komt overeen met het trekken van organisch verkeer. Gebruik de trefwoorden in je URL, titeltag en metabeschrijving. Dit maakt het voor zoekmachines en potentiële klanten gemakkelijker om je website te vinden. Als je eenmaal je landingspagina hebt opgezet, kun je digitale marketinginstrumenten zoals pay-per-click campagnes gebruiken om er bezoekers naartoe te leiden.

 

Update oude content

Naast het creëren van nieuwe content om bezoekers te genereren of een breder publiek aan te spreken, is het belangrijk om je bestaande inhoud niet over het hoofd te zien. Het is een goed idee om oude inhoud regelmatig te herzien en bij te werken. Zorg ervoor dat de informatie op je website actueel is, zodat bezoekers snel de antwoorden kunnen vinden die ze zoeken. Denk hierbij ook aan de interne linkstructuur, zodat bezoekers gemakkelijk door je website kunnen navigeren. Hiermee stijgen je oude pagina’s en blogs in de Google SERP en is de kans op meer bezoekers dus groot.

 

E-mailmarketing

E-mailmarketing is een geweldige manier om meer bezoekers naar je website te trekken en ervoor te zorgen dat ze terugkomen. Door het versturen van nieuwsbrieven of andere promotieberichten creëer je een publiek van mensen die geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt en regelmatig zullen terugkeren. In je e-mails kun je ook gemakkelijk je nieuwe content delen. Je kunt het succes van e-mailcampagnes meten met analysetools als MailChimp en Google Analytics.

 

Search Engine Advertising

SEA is een effectieve manier om meer verkeer naar je website te krijgen door je advertenties te laten verschijnen bovenaan de zoekresultaten wanneer mensen zoeken naar bepaalde zoekwoorden. Maar je moet er rekening mee houden dat SEA duur kan zijn. De kosten om iemand uit je doelgroep op je website te krijgen, kunnen behoorlijk oplopen. Hoewel SEA targeting opties biedt, is het moeilijk om gericht specifieke doelgroepen te bereiken. Personen uit je doelgroep gebruiken misschien andere zoekwoorden.

 

Herken de B2B bezoekers op website

Heb je zo je best gedaan om website bezoekers aan te trekken, blijkt dat deze bezoekers nauwelijks uit zichzelf contact op nemen. SalesFeed is software die bedrijven herkent die je website bezoeken. Dus ook verstopte warme leads! Zo loop je geen klanten meer mis doordat ze zelf geen contact opnemen en kun je nieuwe prospects scoren.

Website bezoekers achterhalen werkt heel eenvoudig op basis van IP-tracking. SalesFeed herkent bedrijven op je website en jij hoeft alleen maar de interessante bedrijven op te volgen.

 

Niet wachten tot je gevonden wordt

Stel je eens voor dat het niet alleen makkelijker kan, maar ook sneller en goedkoper? SalesFeed in combinatie met LinkedIn advertising maakt het mogelijk om pro-actieve campagnes te voeren met hoger rendement.

De advertentie wordt alleen getoond aan de juiste functionarissen die tot je doelgroep behoren en waarvan het bedrijf herkend kan worden op je website.

Dat betekent dat niet alleen het aantal website bezoekers op je website zal toenemen, maar dat de kwaliteit van deze website bezoekers maximaal is.

En wil je wel met Google Ads optimalisatie aan de slag? Dan kun je de campagnes koppelen aan SalesFeed. Je kunt dan gepersonaliseerde content inzetten op de landingspagina achter de advertentie. Hiermee personaliseer je de website bijvoorbeeld op basis van branches die SalesFeed voor je herkent.

 

Traffic genereren met SalesFeed

Middels herkend webverkeer kun je gemakkelijk oude content updaten en waardevolle content creëren voor je websitebezoekers. Je kunt namelijk gepersonaliseerd content maken voor het soort verkeer dat je aantrekt. Bijvoorbeeld voor de top 5 branches. Dit zorgt niet alleen voor extra verkeer naar je website, maar is ook van toegevoegde waarde voor je bepaalde niche. Je kunt online bezoekers hiermee sneller omzetten tot warme leads.

 

Meer leads, dus meer omzet

Je kunt bij SalesFeed een adressenbestand laten samenstellen op basis van alle data die de Kamer van Koophandel heeft, plus bereikbaarheid via LinkedIn. Met dit bestand leg je de basis voor pro-actieve campagnes met een hoog rendement. Met LinkedIn targeting kun je online op meerdere manieren heel precies Account Based campagnes voeren.

Ik kan me voorstellen dat je interesse is gewekt en je hier meer over wilt weten. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Wil je liever eerst weten hoeveel bedrijven er in je doelgroep zitten en ook hoeveel daarvan bereikt kunnen worden via LinkedIn, vraag dan om een gratis doelgroeptelling of een offerte.