Wil je website leads, dan wil je returning visitors

website leads returning visitors b2b leadgeneration

Google verwerkt 40.000 zoekopdrachten per seconde! Het optimaliseren van jouw B2B website voor zoekenopdrachten is dus een absolute noodzaak. We willen met z’n allen onze vindbaarheid vergroten en besteden daar geld, tijd en moeite in. Het is natuurlijk fijn als, na al deze effort, er een interessant bedrijf jouw website bezoekt.

Echter, je doel is dat de bezoeker je site nog een keer bezoekt. Terugkerende bezoekers tonen loyaliteit. En juist deze bezoekers kunnen klant worden. In de regel zijn er namelijk meerdere contactmomenten nodig voordat iemand een product of dienst koopt. Hier volgt een top 5 om van jouw website een lead machine te maken.

 

1. User experience: ontwerp voor conversie

Als bezoekers in de war raken door je website of niet onder de indruk zijn van de algehele gebruikerservaring, gaan ze snel ergens anders heen. De ervaring van de eindgebruiker staat dus centraal.

Er zijn tal van ontwerptechnieken die de conversie van jouw website leads aanzienlijk verhogen. Zoals het vereenvoudigen van navigatiemenu’s, formulieren boven de fold zetten en de belangrijkste conversieknop, zoals het aanvragen van een trial, in het menu plaatsen.

Over die conversieknop gesproken, met SalesFeed is het mogelijk om deze real time te personaliseren. Is een ideale prospect al een paar keer op de website geweest en heb je een idee hoe je deze over de streep kunt trekken? Dan kun je de call to action aanpassen met website personalisatie.

 

2. Zorg voor content die de lead aanspreekt

Eenmaal op je website, moeten je bezoekers blij worden van wat ze lezen. Want, hoe beter de content, hoe groter de kans dat een websitebezoeker op een later moment weer terug komt. Laat daarom de inhoud van je tekst, url’s en titels goed aansluiten op het zoekgedrag van de websitebezoeker. Zorg dat je website intuïtieve navigatie biedt die de buyer journey weerspiegelt.

Opnieuw kan de liquid content module van SalesFeed hier een waardevolle bijdrage leveren. Heeft een klant of prospect vaker over een bepaald onderwerp gelezen? Dan wordt dit automatisch bijgehouden door SalesFeed. Vervolgens kun je dat onderwerp laten terugkomen op de homepage, wanneer de bezoeker terugkeert op je website. Doe dit bijvoorbeeld met een link naar een geschikte pagina.

 

3. Klant aan het woord

Een type content die sterk aanspreekt is daar waar je je klanten het woord geeft. In een testimonial, referentieverhaal of klantcase vertelt je opdrachtgever over zijn of haar ervaring met jouw product of dienst. Hij vertelt wat zijn gebruiksdoel is, hoe hij daarvoor jouw product of dienst heeft ingezet en wat de voordelen zijn.

Vaak werkt dit versterkend, omdat de woorden van de klant overtuigender zijn dan jouw woorden. Ze kunnen website leads net dat extra duwtje in de rug geven.

 

4. Bied realtime service aan je website lead

Ook al heb je ruim de tijd genomen om ervoor te zorgen dat alle inhoud op je website relevant is en alle mogelijke vragen zijn beantwoord, toch kunnen sommige bezoekers niet vinden wat ze zoeken.

Live chat verandert onmiddellijk de gedachte van de bezoeker. Het geeft websites extra geloofwaardigheid en geeft website leads het gevoel dat klantenservice een prioriteit is. In een wereld van directe communicatie is het waardevol om realtime service te bieden.

 

5. Personalisatie zorgt voor returning visitors

Zoals eerder in dit blog benoemd; je kunt je website nog verder verbeteren met de liquid content module van SalesFeed.

Door content slim te personaliseren, krijgen bezoekers alleen blogs, video’s en klantcases te zien over bijvoorbeeld een bepaalde branche of doelgroep. Zodat de website bezoeker alleen leest wat voor hem bedoeld is. Zo spreekt jouw website meer aan en zijn bezoekers eerder bereid om jouw website op een later moment nogmaals te bezoeken en misschien zelfs over te gaan tot conversie. Daar kan geen campagne tegen op.

 

Begin met het verzamelen van website leads

Heb je interesse in de personalisatie mogelijkheden van SalesFeed, om website leads te verhogen en de kans op conversie te vergroten?

Je kunt SalesFeed 30 dagen helemaal gratis uitproberen.

  • Ontdek de verkoopkansen in je webverkeer
  • Filter geautomatiseerd de returning visitors
  • En verken de liquid content module