Partner worden?

SalesFeed Partner worden?

SalesFeed Nederland werkt nauw samen met diverse marktpartijen en staat open voor nieuwe samenwerkingen. SalesFeed vindt dat er nog veel te winnen valt op het gebied van het optimaal benutten van kansen en het bereiken van mogelijke leads. Door in zee te gaan met partners kan SalesFeed op grote schaal B2B bedrijven bereiken en inzicht en ondersteuning geven in de kansen die zij nog laten liggen. SalesFeed partners ontvangen een aantrekkelijke provisie en krijgen extra leads geleverd.

Inhoud van de samenwerking

SalesFeed als dienst of dataleverancier is interessant voor ieder B2B bedrijf dat een website met enige traffic heeft. De markt is dus groot. SalesFeed distribueert daarom niet alleen. Voor integraties, consultancy en opvolging wordt in veel gevallen samengewerkt of wordt het werk uitbesteed aan partners.
Een partner kan de volgende voordelen verwachten van de samenwerking:

  1. Betere marktpositie door meer toegevoegde waarde te bieden
  2. Acquisitie voordeel
  3. Omzet
  4. Regionale of product exclusiviteit

SalesFeed is op zoek naar een selecte groep partners

SalesFeed is op zoek naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in B2B dienstverlening. Afhankelijk van het type en de omvang van de SalesFeed-eindgebruiker, wordt er vaak om diverse commercieel aantrekkelijke projecten en begeleiding gevraagd. Er wordt kwaliteit verwacht van onze partners. SalesFeed moet er op kunnen vertrouwen dat haar partners de verantwoordelijkheid op zich nemen om het contact te onderhouden met de B2B bedrijven. Veel van onze partners onderhouden de gehele relatie met de SalesFeed-eindgebruiker zelf. SalesFeed levert dan “alleen” tweedelijns support en werkt desgewenst mee aan implementatieprojecten.

Lees meer over de samenwerking als SalesFeed partner

Herkent u zich in de onderstaande lijst?

Niet ieder bedrijf past keurig in een hokje. Neem vooral contact op, indien u een andere mogelijkheid ziet tot samenwerking.

Partner versus ambassadeur

Werkt u bijvoorbeeld alleen projectmatig voor opdrachtgevers? Of heeft u maar weinig B2B klanten? Dan is het waarschijnlijk interessanter om de rol van ambassadeur te vervullen. Diverse personen en bedrijven brengen SalesFeed onder de aandacht bij hun relaties. SalesFeed neemt vervolgens in een vroeg stadium het estafettestokje over en fungeert dan als eerstelijns aanspreekpunt en helpt de klant verder. Ambassadeurs worden gewaardeerd en ontvangen onder andere provisie.