Wie bezoekt mijn website? Krijg inzicht in jouw website bezoekers

inzicht website bezoekers b2b leadgeneration

Wie bezoekt mijn website? Dat is een intrigerende en relevante vraag. Zowel vanuit het oogpunt van de customer journey status van je bezoekers als vanuit het oogpunt van het verkrijgen van B2B marketing inzichten. Website bezoekers van B2B organisaties zijn voornamelijk functionarissen van bedrijven. Als je weet wie je website bezoekers zijn, verwerf je inzichten die je niet alleen kan gebruiken voor leadgeneration, maar ook om je website aan te passen naar je doelgroepen en hun interesses.

 

Tracking tools

Google Analytics geeft bijvoorbeeld inzicht en statistieken over bezoekers en pagina’s. Echter, een B2B marketeer vindt hier geen informatie over welk bedrijf jouw website heeft bezocht, of in welke fase van de customer journey de prospect zit. Deze statistieken zijn dus niet geschikt om de vraag: “Wie bezoekt mijn website?”, te beantwoorden. Daarvoor heb je een IP tracking tool nodig.

 

Inzicht in de customer journey fase van je bezoekers

Als je bedrijven gaat herkennen middels de IP tracking tool, kan je verschillende groepen onderscheiden:

  • Prospects
  • Bedrijven waarmee je contact hebt gehad
  • Maar ook ex-klanten die opnieuw in jouw product of dienst geïnteresseerd zijn

Het herkennen van website bezoekers zal helpen om een goed beeld te krijgen van het volume van klanten en ex klanten. Deze groepen, zitten in een andere fase van de customer journey en zul je dus andere content moeten bieden om te converteren. Dit kan, met website personalisatie. Daarmee verhoog je de kans op conversie. Veel gestandaardiseerde websites converteren namelijk niet uit zichzelf.

 

Marketing inzichten

Andere inzichten die je kunt opdoen is welke branches je website meer of minder bezoeken, en wie waar meer of minder over leest. Dankzij dit soort inzichten kan je je huidige marketing aanscherpen voor je toekomstige campagnes. Je zult zien dat deze investering meer leads op zal leveren.

 

Aandachtspunten

B2B’ers hebben dus veel aan software waarmee je bedrijven herkent. Als je die software wil gebruiken om inzichten op te doen zijn 2 dingen van belang:

  1. De bedrijfsherkenning moet van zeer hoge kwaliteit zijn. Je wil geen marketing conclusies baseren op verkeerd herkende bedrijven. Je moet de verkregen informatie om kunnen zetten in inzichten.
  2. Je moet eenvoudig je verkeer kunnen indelen langs de as van bijvoorbeeld customer journey fase, of juist op inhoud van interesse of branches. Anders zou je waarschijnlijk de hulp van consultancybureaus nodig hebben om de informatie te verwerken tot inzichten.

 

IP tracking software

Website bezoekers achterhalen doe je dus middels IP tracking software. SalesFeed biedt jou de tools om niet alleen bedrijven te herkennen, maar ook de pagina’s die ze bezocht hebben en in welke fase van de customer journey ze zich bevinden. De tool heeft als doel om de meest betrouwbare herkenning van Nederlandse organisaties te leveren.

Daarnaast biedt SalesFeed talloze mogelijkheden om gerichte categorieën in het verkeer te onderscheiden. Deze kan je aanmaken op zo’n manier, dat ze precies aansluiten bij de vragen die je voor jouw business wil beantwoorden, zodat je je marketing kan aanscherpen.

 

Zelf proberen?

Wil jij ook website bezoekers herkennen? Met SalesFeed is het mogelijk om 30 dagen gratis, en daarna 3 maanden vrij opzegbaar, te gaan ontdekken welke waarde bedrijfsherkenning voor jouw marketing en sales kan hebben. Je kunt de tool zelf inzetten, of ondersteuning krijgen om nog meer uit jouw websiteverkeer te halen.