Meer leads? Ontdek ons geheim

Meer leads en conversies. Dat wil natuurlijk elk bedrijf. Maar hoe doe je dit? Er zijn verschillende manieren om meer verkeer naar de website te trekken, bijvoorbeeld met organisch verkeer, die mogelijk omzetten tot leads . B2B bedrijven willen echter niet alleen meer leads, ze moeten ook goed zijn. Veel B2B websites worden bezocht door personen en bedrijven die niet binnen de doelgroep vallen. Het is dan ook niet makkelijk om je doelgroep op het juiste moment naar je website te trekken. Je moet dus zuinig omgaan met het kwalitatieve verkeer dat je hebt. In dit blog ontdek je hoe je dat eenvoudig doet.

Wat is een lead

Een lead is een persoon of organisatie die interesse toont in jouw product of dienst, maar deze nog niet heeft afgenomen. Een valkuil waar veel online marketeers intrappen, is dat ze zich volledig richten op het genereren van leads op nieuwe klanten, middels B2B online marketing. Er zijn echter drie categorieën leads die minder tijdsintensief zijn om op te volgen, en zelfs meer rendement kunnen genereren:

  • Bestaande klanten
  • Ex-klanten
  • Bedrijven waar je al sales contact mee hebt gehad

Hoe zie je echter welke deals voor deze groepen aantrekkelijk zijn? Met andere woorden: welke typen signalen zijn nou het meest waardevol? Wat is het geheim om meer kwalitatieve leads te genereren? Dat doe je middels websiteverkeer herkenning. Deze categorieën van leads kunnen geautomatiseerd en gericht worden herkend, als je gebruik maakt van bedrijfsherkenning software.

 

B2B leadgeneratie: websitebezoekers herkennen

In het verkeer van B2B websites zitten elke dag waardevolle, uiteenlopende commerciële signalen. Veel van deze bezoekers nemen niet uit zichzelf contact op, maar dankzij bedrijfsherkenning software is het mogelijk om juist die bezoekers, die binnen je doelgroep vallen, op je website te herkennen. Dit resulteert in kwalitatieve leads. Leadgeneratie is een onmisbaar onderdeel binnen ieder bedrijf.

Een goede manier om signalen van leads op te vangen, is door gebruik te maken van websitebezoeker herkenning. Dit kun je doen aan de hand van een tool als SalesFeed. Hiermee krijg je niet alleen inzicht in de bedrijven die jouw website bezoeken, maar ook welk gedrag ze vertonen. Bijvoorbeeld welke pagina’s ze bezocht hebben en hoe lang ze op jouw website zijn geweest.

Met SalesFeed kun je geautomatiseerd de verschillende typen signalen gericht onderscheiden. Zo creëer je leads die anders verstopt blijven in je verkeer en onzichtbaar zijn in de statistieken van Google Analytics.

 

Kwalitatieve leads

Leads op bestaande klanten zijn eigenlijk heel rationeel om een hoge prioriteit aan te geven, omdat het relatief makkelijk is om iets extra’s te leveren aan een bestaande klant in plaats van om een nieuwe relatie aan te gaan; dit is heel tijdsintensief en vraagt vaak ook doorlooptijd. Bestaande klanten kunnen waardevolle leads zijn, als ze bijvoorbeeld lezen over diensten en producten die ze nog niet afnemen. Je kan dus gebruik maken van de techniek upselling.

Ook website bezoeken van ex-klanten vormen een signaal dat je op kan volgen. Andere zeer nuttige leads zijn prospects waar je al sales contact mee hebt gehad. Als je ziet dat deze bedrijven terugkomen op je website, ontstaan er sales signalen met perfecte timing. Door middel van lead nurturing worden prospects waar je al sales contact mee hebt gehad mogelijk sneller klant.

 

Meer leads genereren met SalesFeed

Wil jij ook meer leads? SalesFeed is gespecialiseerd in B2B websiteverkeer herkenning. Hiermee haal je niet alleen meer leads, maar ook kwalitatieve leads die jouw conversie verhogen.

Met SalesFeed is het mogelijk om 30 dagen gratis, en daarna 3 maanden vrij opzegbaar, te gaan ontdekken of en hoeveel eenvoudig opvolgbare salesleads al aanwezig zijn in jouw verkeer. Je kunt de tool zelf inzetten, of ondersteuning krijgen om nog meer uit jouw websiteverkeer te halen.