SalesFeed: het Google Optimize alternatief

Alternatief Google Optimize

Sinds 1 oktober 2023 is Google gestopt met Google Optimize. Tot die datum hadden gebruikers de tijd om hun experimenten en personalisaties te exporteren naar een alternatief platform.

 

Wat is Google Optimize?

Marketeers gebruikten Google Optimize voor het uitvoeren van A/B-tests om de beste versie van een webpagina of marketingmateriaal te ontdekken. Google Optimize werd ook toegepast bij het uitvoeren van personalisatie om de gebruikerservaring te optimaliseren. Dat alles voor het verhogen van de betrokkenheid van je webbezoeker en het verhogen van de kwantiteit en kwaliteit van conversies.

 

Waarom is Google gestopt met Optimize?

Google geeft als reden dat het zich wil concentreren op andere A/B-test- en personalisatieproducten. Namelijk, onder andere, Google Analytics 4. Google Analytics 4 vereist een complexe configuratie en trackinginstellingen. Er is dus veel technische kennis nodig om de gewenste gegevens te verzamelen.

 

Een heel mooi alternatief voor Google Optimize is SalesFeed

Ben je B2B georiënteerd? Dan is SalesFeed een heel goed en blijvend alternatief voor Google Optimize.

SalesFeed is een IP tracking platform voor bedrijfsherkenning op je website. Hiermee kun je vervolgens een tal van triggers, automatiseringen en personaliseringen uitvoeren.

 

Alles in huis voor website optimalisatie

SalesFeed biedt een breed scala aan personalisatie mogelijkheden. Bestaande content aanpassen, of nieuwe content toevoegen. Alles kan. Wil je vervolgens de personalisatie of een algemene aanpassing van een pagina controleren? Dan kun je met SalesFeed A/B testen. Zo gedetailleerd en uitgebreid als je wilt.

  • SalesFeed is eenvoudig te gebruiken.
  • Personalisatie werkt onafhankelijk van je CMS.
  • Je kunt heel gericht kiezen aan welke doelgroep je de personalisatie wilt tonen.
  • De gebruikerservaring kan je letterlijk terugkijken middels screen recording.
  • Real time conversiegegevens sturen naar Google Analytics 4.

SalesFeed biedt diepgaand inzicht in het gedrag en de interesses van websitebezoekers. Dit stelt je in staat om je marketingstrategieën verder te verfijnen en je aanbod te optimaliseren.

 

Probeer het zelf

Mocht je al een SalesFeed licentie hebben en nog niet bezig zijn met personalisatie, neem dan een kijkje in onze handleiding. De eerste personalisatie en A/B testen heb je binnen een uur live staan.

Ben je nog geen klant? Probeer dan SalesFeed 30 dagen gratis. Je kunt al in de proefperiode aan de slag met de geavanceerde mogelijkheden van SalesFeed.