B2B leadgeneratie: meer leads via jouw website

Leadgeneration - B2B leadgeneratie

Het aantrekken van potentiële klanten en het stimuleren van groei… Weet jij welke tactieken en strategieën het beste werken voor jouw bedrijf en doelgroep? Ik geef je tips rondom de vijf belangrijkste onderwerpen rondom B2B leadgeneratie, zodat je meer waardevolle leads genereren kan.

 

Impactvolle tactieken voor B2B leadgeneratie

Om kwalitatieve B2B leads te genereren, is het belangrijk om verschillende strategieën en tactieken toe te passen. Richt je op het creëren van waardevolle en relevante content die aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep. Persoonlijke en gepersonaliseerde benaderingen spreken meer aan.

Daarnaast is het belangrijk om de kanalen te gebruiken waar jouw doelgroep actief is. Naast adverteren via Google zijn er bijvoorbeeld ook andere kanalen beschikbaar, zoals LinkedIn of Facebook.

 

Aantrekken van B2B prospects: afstemmen op behoeften en uitdagingen

Stem je marketinginspanningen af op de unieke behoeften en uitdagingen van jouw B2B prospects. Doe onderzoek naar jouw doelgroep en begrijp hun uitdagingen. Vervolgens creëer je content die relevante oplossingen biedt en laat je jouw expertise en toegevoegde waarde zien.

Wil je jouw B2B prospects effectief aantrekken? Met een adressenbestand, die SalesFeed voor je kan samenstellen, leg je de basis voor pro-actieve campagnes op je doelgroep. Je richt je LinkedIn advertenties op bedrijven en zelfs functionarissen die precies tot je doelgroep behoren. Je kunt daarmee jouw boodschap en tone of voice heel gericht focussen en een betekenisvolle boodschap overbrengen.

 

Effectieve kwalificatie van B2B leads

Om leads te kwalificeren en te prioriteren, is het belangrijk om een gestructureerd proces te voeren. Gebruik bijvoorbeeld de BANT-criteria (Budget, Autoriteit, Behoefte en Tijdsbestek) om nieuwe leads te beoordelen op hun geschiktheid.

Implementeer ook lead scoring, waarbij je punten toekent aan leads op basis van hun gedrag en interacties met jouw marketingactiviteiten. Dit helpt bij het onderscheiden van de meest veelbelovende leads die meer aandacht verdienen.

 

Meetbare doelstellingen en KPI’s voor B2B leadgeneratie

Om de prestaties en het succes van jouw B2B leadgeneratie-inspanningen te evalueren, zijn er verschillende meetbare doelstellingen en KPI’s die je kunt vaststellen.

Enkele belangrijke doelstellingen zijn:

 • het aantal gegenereerde leads,
 • de kwaliteit van leads,
 • de conversieratio,
 • de cost per lead (CPL),
 • de Return on Investment (ROI),
 • de lead-to-close time,
 • de websiteconversieratio,
 • de Return on Ad Spend (ROAS)
 • en de e-mailopenings- en klikfrequenties.

Deze doelstellingen en KPI’s helpen je bij het meten van de effectiviteit en het ontdekken van verbeterpunten.

 

Continu optimaliseren van B2B leadgeneratie met data en feedback

Om jouw B2B leadgeneratieproces continu te optimaliseren, is het essentieel om data, feedback en markttrends te gebruiken.

 1. Analyseer data over de prestaties van verschillende kanalen en campagnes.
 2. Voer A/B-tests uit.
 3. Verzamel feedback van de verkoopafdeling en klanten.
 4. Blijf op de hoogte van markttrends.
 5. Experimenteer met nieuwe ideeën en benaderingen.

Door deze informatie te combineren, kun je jouw strategieën en tactieken aanpassen en verbeteren om betere resultaten te behalen.

 

Bedrijfsherkenning als startpunt

B2B leadgeneratie is een dynamisch proces dat voortdurend aandacht en optimalisatie vereist. Met SalesFeed kun je succesvolle resultaten behalen en waardevolle B2B leads genereren voor jouw bedrijf. SalesFeed is een lP tracking software en levert de meest betrouwbare herkenning van Nederlandse bedrijven. Je kunt veel resultaat bereiken met het verkeer op je website.

SalesFeed geeft inzicht en helpt jou om:

 • de juiste effectieve leadgeneratie strategieën toe te passen,
 • marketinginspanningen af te stemmen op de behoeften van geïnteresseerde prospects
 • en leads te kwalificeren en te prioriteren.

Blijf altijd openstaan voor nieuwe ontwikkelingen en pas jouw aanpak aan om te blijven groeien in een competitieve B2B-markt. Je kunt SalesFeed gratis en vrijblijvend 30 dagen proberen.