Het complete plaatje: SalesFeed als Hotjar alternatief

Bij SalesFeed denk je al gauw aan software die bedrijven herkent die je website bezoeken. En dat deze data handig gebruikt kan worden voor leadgeneratie. Wat nog niet iedereen weet, is dat er ook andere geavanceerde toepassingen zijn.

Wist je dat je met SalesFeed je website kunt personaliseren? In combinatie met A/B testen en het maken van schermopnames is SalesFeed een alternatief voor Hotjar, met extra B2B benefits.

 

Waarom gebruik maken van een tool als Hotjar?

Hotjar is een populaire tool voor website-analyse en feedback. Maar wat heb je er eigenlijk aan? Je kunt er website problemen mee opsporen, feedback van gebruikers verzamelen en data-geïnformeerde beslissingen nemen. Dit wordt onder andere gedaan door heatmaps en screen recordings. Het maakt je website effectiever en zorgt voor verbeterde prestaties.

 

Waarom zoeken naar een alternatief voor Hotjar?

Hoewel Hotjar veel voordelen biedt voor website-analyse en feedback, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden.

1. Overweldigende hoeveelheid gegevens

De gratis versie van Hotjar neemt alle bezoeken op, maar geeft willekeurige opnames terug. Je moet veel tijd besteden aan het kijken naar filmpjes terwijl maar een deel ervan nuttig is.

Bij SalesFeed kan je heel gericht kiezen van welke groep je screenrecordings wilt maken. Denk bijvoorbeeld aan bezoekers die via een campagne op je website terecht zijn gekomen, returning visitors. Of, klanten die een dienstpagina lezen. Je kunt aan de slag met UX, zonder tijd te verspillen aan schermopnames die er niet toe doen.

2. Beperkte kwantitatieve analyse

Hotjar is sterk in kwalitatieve analyse, zoals heatmaps en sessie-opnames, maar het biedt beperkte mogelijkheden voor diepgaande kwantitatieve analyse. Als je specifieke statistieken en geavanceerde rapportage nodig hebt, moet je wellicht aanvullende tools gebruiken.

Daarentegen krijg je bij SalesFeed standaard veel inzicht door de uitgebreide informatie over de context van je kostbare webbezoekers.

  • Per schermopname krijg je altijd informatie over de bezoeker, zoals bedrijfskenmerken en de aanleiding van de schermopname.
  • Je krijgt inzicht in je doelgroep en de prestaties van je campagnes.
  • Je kunt met SalesFeed A/B testen, zo gedetailleerd en uitgebreid als je wilt.
  • En, vervolgens kun je de testresultaten doorsturen naar GA4.

3. Kosten voor bandbreedte en opslag

Het opnemen van sessies en het genereren van heatmaps kan aanzienlijke bandbreedte en opslagruimte vereisen, vooral als je veel verkeer op je website hebt. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.

Met SalesFeed krijg je meer voor minder geld. SalesFeed is geschikt voor bedrijven van alle groottes en in alle sectoren.

4. Hotjar vertraagt je website

Heeft jouw website veel bezoekers en/of veel JavaScript? Het gebruik van Hotjar heeft een negatief effect op de snelheid van de website. Dit is natuurlijk negatief voor de gebruikservaring en ook Google vertaalt dit een in lagere ranking.

Het script van SalesFeed veroorzaakt dit niet. Je maakt alleen heel gericht opnames en bovendien is het script ‘licht’ gedeveloped.

 

Probeer SalesFeed 30 dagen gratis

Mocht je nog geen klant van ons zijn, dan kun je een gratis proefperiode van 30 dagen aanvragen. Direct na het activeren van SalesFeed op je website worden de eerste bezoekers herkend. En, je kunt ook in de proefperiode aan de slag met de meer geavanceerde mogelijkheden, helemaal gratis.

 

Wil je het liever eerst zien?

Met regelmaat houden we het live webinar Account Based Marketing. Je krijgt hier te zien hoe makkelijk je kunt:

  • personaliseren,
  • A/B testen,
  • schermopnames kunt maken
  • en, welke toepassingen er nog meer zijn.

Je kunt je daarvoor gratis aanmelden. We houden het aantal deelnemers beperkt, zodat er genoeg ruimte is om vragen te stellen.