B2B online marketing: de weg naar succes

Leadgeneration de weg naar succes

B2B online marketing is een term die je misschien vaak voorbij hebt horen komen. Maar wat is B2B online marketing eigenlijk? En hoe haal je het beste uit jouw B2B marketingstrategie? In dit blog leggen we er alles over uit!

 

Wat is B2B marketing?

B2B staat voor Business to Business, oftewel bedrijven die zakendoen met andere bedrijven. B2B online marketing gaat dus om alle activiteiten rondom het bevorderen van online verkopen van goederen of diensten aan andere bedrijven. Aankopen in een B2B markt hebben veelal ook een hogere orderwaarde dan aankopen in een B2C markt (Business to Consumer).

 

Online marketing: ontwikkelingen

B2B online marketing heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen, omdat er grote voordelen aan verbonden zijn. Vormen van deze online marketing zijn zoekmachine marketing (SEO/SEA), direct marketing, e-mail marketing, social media marketing en account based marketing. De populairste van dit rijtje zijn SEO en SEA.

 

Online marketing: uitdagingen

Online marketing is een breed landschap en je hebt te maken met veel concurrentie. Je moet daarom rekening houden met een aantal uitdagingen om een succesvolle B2B online marketing in te zetten.

Websiteverkeer trekken

Een uitdaging is, dat het steeds duurder, tijdrovender en complexer wordt om kwalitatief verkeer, oftewel je zakelijke doelgroep, naar je website te brengen. Dit omdat ook concurrenten gebruik maken van SEO en SEA om bovenaan in de zoekresultaten te komen. Deze vorm is dus hoogst concurrerend.

Conversie percentage

Een andere uitdaging voor B2B marketeers is dat hun website vaak beperkte conversie percentages heeft: het aantal ingevulde formulieren is een fractie van al het verkeer op de website.

 

Leadgeneratie software

Deze uitdagingen kunnen voor een groot deel worden opgelost door gebruik te maken van software voor bedrijfsherkenning, ook wel leadgeneratie software genoemd. Hiermee identificeer je ook de websitebezoekers die hun gegevens niet achterlaten via een formulier, je krijgt dus leads uit het verkeer dat al op je website komt. Dankzij deze leadgeneratie software kan je dus meer rendement halen uit bestaand verkeer!

Bedrijfsherkenning zorgt ook voor waardevolle inzichten. Zo zou het bijvoorbeeld antwoord kunnen geven op de volgende vragen: Welke campagnes zijn het meest succesvol in het brengen van doelgroepen naar mijn website? Welke pagina’s worden wel en niet goed gelezen door mijn doelgroep? Dankzij de antwoorden op deze vragen, kun je je marketing budgetten beter alloceren of krijg je een signaal om je content aan te passen bijvoorbeeld met liquid content.

 

Online marketing met SalesFeed

Om meer uit jouw websiteverkeer te halen, is bedrijfsherkenning dus een slimme oplossing. SalesFeed is een tool die bedrijven op jouw website herkent. Met deze data kun je leads gepersonaliseerd en relevant opvolgen, waardoor het conversiepercentage verhoogt.

Met SalesFeed is het mogelijk om 30 dagen gratis, en daarna 3 maanden vrij opzegbaar, te gaan ontdekken welke waarde bedrijfsherkenning voor jouw marketing en sales kan hebben. Je kunt de tool zelf inzetten, of ondersteuning krijgen om nog meer uit jouw websiteverkeer te halen.