Sales genereren? Krijg meer klanten

sales genereren b2b leadgeneration

Sales genereren: elk bedrijf streeft ernaar. Je hoeft hiervoor niet alleen nieuwe klanten te werven. Je kunt ook meer klanten genereren door bestaande klanten op je website te herkennen. Klanten zullen namelijk in de meeste gevallen niet open en eerlijk vertellen of ze overwegen om naar een concurrent over te stappen. Ook prospects zullen vaak niet zeggen dat ze een bepaald product of dienst bij jou willen gaan inkopen. Beide groepen hebben één overeenkomst: als ze dit soort zaken overwegen, bezoeken ze hoogstwaarschijnlijk je website. Dit betekent echter niet dat ze overgaan tot een aankoop. Wil je meer sales genereren? Dan zijn je bestaande klanten een waardevolle bron.

 

Hoe krijg ik meer klanten?

Om sales te genereren, is het dan ook belangrijk om inzicht te hebben in wat bezoekers doen op je website, en met welk doel. Uit het Google statistiekenpakket van Google Analytics kan je niet afleiden of een bezoeker een bestaande klant of een prospect is. Je weet hierdoor niet goed waar je websitebezoekers over lezen. Er zijn ook bestaande klanten die je website bezoeken voor commercieel neutrale zaken, zoals een kijkje nemen op de contactpagina.

Je wil dus specifiek kunnen filteren of bezoekers lezen over productgroepen en (aanvullende) diensten die ze nog niet afnemen. Denk hierbij ook aan de mogelijkheid tot up- en cross-selling.

Niet alleen hierop wil je kunnen filteren, maar ook of er bijvoorbeeld een retentie situatie aan de hand is. Als een klant bijvoorbeeld de FAQ pagina of de algemene voorwaarden leest, kan het erop wijzen dat de klant ontevreden is, of dat er een nieuwe werknemer in dienst is.

 

Meer klanten genereren

Zoals we tot nu toe hebben gezien, kunnen bepaalde interacties met je website veel vertellen over de klant/prospect, wat het genereren van B2B sales makkelijker maakt. Deze inzichten verwerf je met een IP-tracking tool als SalesFeed.

SalesFeed maakt het mogelijk om te herkennen welke klanten/prospects op je website zijn, en precies filteren of deze klanten op een pagina komen waaruit jij een commerciële kans af kan leiden. Het is dus mogelijk om een commercieel signaal te koppelen aan de inhoud van de bezoeken. Dit is vooral relevant als je veel klanten en websiteverkeer hebt. Dit creëert een noodzaak om in te zoomen op het specifieke leesgedrag, om zo relevante signalen te ontdekken.

Hierin kunnen we twee stappen onderscheiden:

  1. De gehele engagement kunnen zien, dus alle pageviews en time on page.
  2. Kunnen filteren op pagina.

SalesFeed maakt beide stappen mogelijk. Een andere zeer handige feature van SalesFeed is dat je klantsegmenten aan kan maken en op dit niveau het klantgedrag kan bewaken om in te spelen op de behoeften.

 

Meer klanten werven met SalesFeed

Wil jij ook meer klanten door websitebezoekers te herkennen? Met SalesFeed is het mogelijk om 30 dagen gratis, en daarna 3 maanden vrij opzegbaar, te gaan ontdekken welke waarde bedrijfsherkenning voor jouw marketing en sales kan hebben. Je kunt de tool zelf inzetten, of ondersteuning krijgen om nog meer uit jouw websiteverkeer te halen.