SalesFeed is jarig en viert dat met een grote stap, een Enterprise Service Bus

13 december 2012 is SalesFeed Nederland BV opgericht.

Er werd toen al aan bedrijfsherkenning en daarmee leadgeneration gedaan. Want, sinds begin 2012 werden de eerste leadlijsten geleverd aan relaties van Internetbureau Eden-Online.

Sindsdien is een aantal unieke innovaties gerealiseerd, waaronder:

  • een real time trigger module
  • Liquid Content op basis van bedrijfsgegevens en engagement
  • Content Grouping

Vandaag mogen wij met trots weer een grote mijlpaal met u delen.

In 2016 is begonnen met het realiseren van een zogenaamde Enterprise Service Bus. Het doel van deze middleware is om SalesFeed goed te kunnen integreren met diverse andere software, zoals CRM software. Het is ook mogelijk om integraties tussen 2 systemen van derden te maken!

De leads uit een SalesFeed licentie moeten gebruikersvriendelijk beschikbaar kunnen komen in andere software. Flexibiliteit is noodzakelijk, omdat menig bedrijf maatwerk heeft aangebracht in haar CRM. “Flexibiliteit” en “integraties” staan tezamen echter op gespannen voet.

Wij hadden ook als doel om de Enterprise Service Bus ‘multi tennant’ te maken. Het aansluiten van een nieuwe gebruiker mag niet veel tijd kosten. De data van alle SalesFeed gebruikers moeten daarom over dezelfde instantie van de Enterprise Service Bus lopen. Anders zou een slecht schaalbare oplossing ontstaan. De multi tennant randvoorwaarde zorgde voor tenminste 2 uitdagingen:

  • security van datastromen
  • je kunt dergelijke software niet “van de plank” betrekken

Na een zoektocht van maanden en veel negatieve testen, bleek er in eigen land een bedrijf te zijn die een groot deel van de oplossing beschikbaar had: Symagic. Met hen zijn wij daarom een strategische samenwerking aangegaan. Sinds 2016 is voortgebouwd op hun platform.

De wereld van integraties zijn wij gaan verkennen rondom Microsoft Dynamics. Dit in nauwe samenwerking met QS Solutions, een Microsoft Gold Partner. Vorige week is bereikt dat de integratie tussen SalesFeed en Dynamics de productiestatus heeft. De komende tijd staat in het teken van ervaring opdoen met deze integratie, aan de hand van een aantal eerste gebruikerscases. Wanneer u Dynamics gebruikt, bent u van harte welkom dit aan ons door te geven.

Ondertussen is ook gestart met de werkzaamheden voor het realiseren van integraties met andere CRM software.

Wij hopen dat u in de toekomst veel voordeel zult hebben van de mogelijkheden die ontstaan door onze Enterprise Service Bus!