Er is weinig overlap. Google Analytics geeft met name statistieken die niet direct opvolgbaar zijn. Een B2B bedrijf heeft in het algemeen minder aan Google Analytics dan een B2C bedrijf.

Google Analytics bevat inderdaad ook een rapportage waarin namen van bedrijven worden getoond. Dit hoeven echter niet perse de bedrijven te zijn die de website bezochten. Deze lijst bevat veel telecomproviders, clouddienstaanbieders en hostingpartijen. De informatie is daarnaast veelal verouderd en bevat veel fouten.
SalesFeed herkent meer dan een factor 10 aan bedrijven, waarbij wij ons sterk maken van de kwaliteit van de herkenning.

SalesFeed is ontwikkeld om:
– commerciële informatie te geven over bedrijven die mogelijk geïnteresseerd zijn in uw product of dienst
– om operationeel verkoopondersteunend te zijn.

Klanten versus prospects versus niet actieve klanten
Met Google Analytics kun je bijvoorbeeld ook geen onderscheid maken tussen leads, prospects en klanten, bij SalesFeed is dit wel mogelijk. U krijgt inzicht in de bedrijfsinformatie over de zakelijke bezoeker op uw website, die aanvullend zijn op de statistieken van Google Analytics.

Aan de hand van de getoonde informatie kunt u uw zakelijke verkeer beter beoordelen en leads op laten volgen. Dit betekent alleen uw kostbare tijd besteden aan bezoekers die voldoende interesse tonen of die “de juiste achtergrond” hebben.

De B2B statistieken van SalesFeed
SalesFeed geeft wel enige statistieken. Bijvoorbeeld over de branches van bezoekende bedrijven. Onze statistieken zijn er op gericht om Google Analytics aan te vullen inzake optimalisatie van een B2B website en B2B campagnes, niet om Google Analytics te vervangen.

Filters
Google Analytics levert onder andere statistieken over bezoeken op een website, zoals aantal bezoekers, aantal bekeken pagina’s etc. In deze statistieken zijn ook de geautomatiseerde bezoeken van bots, spiders, crawlers, etc inbegrepen. Zij veroorzaken tot wel 40% van het  verkeer op een website. SalesFeed filtert deze bezoeken uit haar resultaten, door de herkende bedrijven automatische te filteren aan de hand van hun gedrag of bedrijfsinformatie, zoals de branche, bedrijfsgrootte en regio.