Waarom Google Analytics niet helpt om je B2B campagnes beter te laten presteren.

Door Alex Bos, Accountmanager

Heb je de juiste bezoekers?

Je hebt wel bezoekers op je website, maar bijna geen relevante leads. Het is de frustratie van veel ondernemers, salesmanagers en marketeers. Je steekt veel tijd en geld in content en advertenties. Toch vult er zelden een interessante prospect het formulier op jouw website in.

Google heeft ons vooral voorgehouden dat we vindbaar moeten zijn. Adverteren bij Google is vooral gericht op het aantal bezoekers, maar wat heb je aan bezoekers die niet kopen? Hoe zorg je dat jouw bezoekers wél klanten worden? Trouwens, helemaal terug naar de basis: heb je wel de juiste bezoekers?

Hoe B2B campagnes tot nu toe beoordeeld worden.

Veel bedrijven vergelijken hun campagnes vooral op kwantiteit. Hoeveel bezoekers komen er op de website, hoe lang blijven ze en hoeveel pagina’s lezen ze. Ook wordt gekeken naar de bounce rate. Soms wordt meegenomen of bezoekers terugkeren op de website. Toegegeven: dat lijkt een goed teken. Maar wat heb je aan terugkerende bezoekers als ze geen klant worden? Waarom is er weinig of geen conversie? Is de content niet goed? Of is er een andere reden? Spoiler alert: je komt er niet achter.

De informatie die je nog mist

Wat je eerst wilt weten is of er voldoende, relevante bezoekers op je website komen. Vooral de bezoekers die via betaalde campagnes binnenkomen, moeten wel zoveel mogelijk uit je doelgroep komen. Als dat niet het geval is, moet je die campagne verbeteren of stoppen.

Om Google Ads campagnes te kunnen beoordelen heb je deze informatie nodig.

  • Welke bedrijven via de betaalde campagnes op jouw website komen
  • Uit welke branche of regio deze bezoekers komen
  • Hoe groot deze bezoekers zijn

Zo kun je jouw B2B campagnes verbeteren

Pas als je zeker weet dat je relevante bezoekers hebt, kun je vastellen waarom je te weinig conversie hebt. Dan kun je gaan werken aan betere content die scoort bij jouw doelgroep.

SalesFeed laat zien welke bedrijven en organisaties je website bezoeken. Bovendien kun je per campagne zien welk verkeer er op je website komt. Dat geeft je automatisch het inzicht dat je nodig hebt om de betaalde campagnes aan te passen. Zo kun je stap voor stap zorgen dat er meer relevante bezoekers komen, die écht interesse hebben in jouw product of dienst en dat formulier invullen op je website.

Wil je weten wat SalesFeed nog meer te bieden heeft? Geef je op voor een gratis bijeenkomst en laat je overtuigen. Klik hier>


Nog heel even en dan maken we de nieuwste functies van SalesFeed bekend. Mis het niet! Volg ons op  LinkedIn>

Je kunt ook bellen

Alex Bos

Accountmanager
06 - 38 50 48 73