Waarom Google Ads bij de meeste bedrijven nauwelijks nieuwe klanten oplevert

Door Alex Bos, Accountmanager

De frustratie van veel ondernemers

Je hebt bezoekers op je website. Dat is te zien in Google Analytics. Toch vult er zelden een interessante prospect het formulier op jouw website in. En er belt zelden spontaan een prospect op. Je bent niet de enige. Het is de frustratie van veel ondernemers. Je steekt veel tijd en geld in webcontent, social media en advertenties. Echter, de meeste klanten komen via via binnen.

Het is gebruikelijk dat veel bezoekers jouw website weer verlaten zonder iets te kopen. Zij oriënteren zich op oplossingen of producten, maar zijn nog niet toe aan het nemen van een beslissing. Voor bezoekers is contact leggen een soort commitment. Bovendien kennen jullie elkaar nog niet. Mensen doen het liefst zaken met iemand die ze al kennen. Hoe doorbreek je dat, kan het niet slimmer?

De voortvarende verkoper wint

De eerste aanbieder met wie potentiële klanten in gesprek gaan heeft de meeste kans op succes. Als je dat als uitgangspunt neemt, is het zaak zo vroeg mogelijk in hun koopproces binnen te komen en dus niet af te wachten. Als je weet welke bedrijven jouw website bezoeken kun je zelf het initiatief nemen.

SalesFeed herkent bedrijven die jouw website bezoeken en helpt om de interessantste bezoekers te filteren. Nu je weet dat iemand binnen dat bedrijf interessant leesgedrag vertoonde op jouw website, begint het spel.

6 tips om invloed te krijgen om het koopproces van de prospect

  1. Je kunt beginnen met laagdrempelig contact te leggen via LinkedIn
  2. Je kunt telefonisch contact opnemen
  3. Je kunt vragen of je informatie na mag sturen
  4. SalesFeed kan jouw website aanpassen aan de getoonde interesse van een bezoeker
  5. SalesFeed kan je homepage dynamisch aanpassen aan bijvoorbeeld terugkerende bezoekers
  6. SalesFeed maakt jouw website relevanter door voor de bezoeker herkenbare content te tonen

Vergroot de kans op een order

Dit alles met als doel dat jij als eerste in gesprek komt met de potentiële koper en invloed kunt uitoefenen op zijn of haar koopproces en de selectie- of beoordelingscriteria. Verhoog op deze manier niet alleen het aantal leads uit je betaalde online campagnes, maar vergroot ook de kans op een order. Want het mooiste wat je kan gebeuren is het buiten houden van de concurrentie en een order scoren zonder een offerte te hoeven maken.

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van de nieuwe toepassingen van SalesFeed.


Er is meer mogelijk dan alleen het herkennen van organisaties. SalesFeed stelt je zelfs in staat de inhoud van je website af te stemmen op de bezoeker.
Lees verder over real time website personalisatie>

Je kunt ook bellen

Alex Bos

Accountmanager
06 - 38 50 48 73