7 tips! Hoe kom je nu en straks beter uit de coronacrisis?

Door Wilfred Handgraaf

Ondanks dat het drukker begint te worden op straat en de maatregelen versoepelen, hebben sommige organisaties het momenteel nog steeds zwaar. Voor marketeers en sales zijn dit spannende tijden, met nieuwe uitdagingen.

Ondanks alles zijn er nog steeds kansen. Het verkeer op websites is niet tot nul gereduceerd. Als we de kansen benutten en scherp handelen, komen we eerder op de stijgende lijn. In dit artikel leggen we kort uit op welke manier je juist nu SalesFeed slim kunt inzetten.

Wat er anders is

Op veel kantoren en vooral op thuiswerkplekken, gaat het werk wel degelijk door. Met SalesFeed kun je zien welke prospects en klanten actief zijn. Misschien gebruiken ze juist deze tijd om zich te oriënteren op nieuwe oplossingen, diensten en producten. Ze kijken hoe ze nu of in de toekomst kunnen investeren in hun bedrijf of organisatie.

Op onze eigen website zien wij ook iedere dag veel nieuwe bezoekers die zich blijkbaar juist nu aan het oriënteren zijn. We krijgen ook nog steeds dagelijks nieuwe aanvragen binnen. De economie staat zeker niet stil, maar er is wel een andere focus.

Wat je met SalesFeed juist nu kunt doen (5 tips voor marketeers)

Feiten in plaats van vermoedens

Met SalesFeed weet je precies of je doelgroep aan het oriënteren is op jouw oplossing. Je kunt zien welk soort organisatie, welke pagina’s leest op je website. Je kunt daaruit conclusies trekken over hun intenties. Waar hebben onze prospects en klanten nu interesse in? Misschien is het voor jou relevant dat je gaat zien dat aandacht voor bepaalde onderwerpen toeneemt en dat het dus tijd is om sales weer op te pakken. Meten is weten.

De meest interessante bezoeken direct zichtbaar

Door triggers te gaan gebruiken kun je interessant bezoek meteen filteren uit alle bezoekers van je website, zonder moeite. Als je al triggers gebruikt moet je de selectiecriteria en voorwaarden misschien iets aanpassen, wellicht moet je op andere pagina’s letten dan normaal.

Niet herkende bezoekers toch converteren

Bezoekers die we niet herkennen, maar wel interessant gedrag vertonen, kun je met SalesFeed een pop up met speciaal aanbod en een formulier tonen (bijvoorbeeld met actuele tips, extra voordeel of ondersteuning). Zo kun je alsnog achter hun identiteit komen en het bezoek converteren in een lead.

Retargeting in plaats van zoekwoord marketing

Het zou goed kunnen dat je prospects op een andere manier jouw oplossing vinden, dat ze andere koopargumenten hebben dan voorheen. Het is belangrijk dat je onder de aandacht blijft bij bezoekers die “ondanks alles” nu op jouw website lezen. Een remarketing campagne met Google zal je daar bij helpen.

Je kunt ook het onderwerp van de pagina waarop iemand landt, herhalen op je homepage. Dat geldt ook voor SEA. Je kunt je beperken door te kiezen voor alleen die onderwerpen die je voor de komende tijd het meest kansrijk acht. Oftewel ‘remarketing op eigen website’. Deze aanpak is uiteraard altijd interessant om te overwegen, ook als we corona ruim achter de rug hebben. Je versterkt er immers je SEO en SEA mee.

Verander op je website tijdelijk de content en call to actions

Misschien wil je de ‘tone of voice’ op je website tijdelijk veranderen of aan sommige groepen bezoekers andere content tonen? Met Liquid Content van SalesFeed is dat mogelijk. Het voordeel is dat je niet alleen bepaalde groepen content varianten kunt tonen, maar ook alle bezoekers. En als je weer terug wilt naar de originele content? Dan zet je die content varianten uit en is alles weer het oude, zonder moeite.

Zo pas je efficiënt de beleving van je website aan op de nieuwe situatie. Bijkomend voordeel is dat Google jouw website blijft beoordelen op de bestaande content. Zodat je jouw vindbaarheid op het internet gewoon zult behouden.

Lead opvolging ook anders? (2 tips voor sales)

Veel van onze klanten doen het al, maar dit is wel de tijd om leads directer en service gericht op te volgen.

Meteen opvolgen of funnel vullen

Het is belangrijk om goed na te denken wat je op dit moment met leads wilt doen. Ga je ze direct opvolgen “om te closen” of gebruik je ze om je marketing en salesfunnel te vullen voor lead nurturing, wanneer het allemaal weer vol op gang komt? Ons advies: doe het allebei! Pak de kansen die nu actueel zijn én zorg dat je straks proactief de prospects en klanten kunt benaderen die zich op dit moment aantoonbaar aan het oriënteren zijn en straks gaan investeren.

Helpen in plaats van verkopen

Het is een trend van de afgelopen jaren, maar nu is het nog belangrijker. Mensen willen niet dat je hen iets verkoopt, ze willen geholpen worden. Benader prospects via de telefoon, LinkedIn of andere slimme verkoopmethoden, maar stel vooral service gerichte vragen. Als ze willen kopen, dan laten ze dat echt wel merken. Jij weet als geen ander hoe je jouw bestaande klanten hebt geholpen. Vraag wat de uitdagingen, zorgen en kansen zijn van jouw prospects en vertel ze hoe klanten van jouw dat hebben aangepakt.


Meer tips en begeleiding

Wil je meer tips over het opvolgen van leads in deze tijd? Bekijk dan de video van Carlo Wijnands (trainer in leadopvolging) waarin hij tips geeft over het slim opvolgen van leads in de huidige omstandigheden. Wil je meer tips of begeleiding bij het gebruik van SalesFeed? Neem dan contact op via de chat, e-mail of telefoon.

 

Je kunt ook bellen

Wilfred Handgraaf

CCO
035-2031042