Würth is zeer tevreden over de samenwerking

Würth is mondiaal een toonaangevende leverancier van montage- en bevestigingsmateriaal. Suzanne Verheul, Teamleider e-business & digital marketing bij Würth Nederland, vertelt over de marketingdoelen waarvoor Würth SalesFeed inzet.

Bedrijfswebsite

Wie werken er bij jullie met SalesFeed

Van de Würth organisatie werken er meerdere mensen met de software en de data. Onder andere Suzanne Kiekens en onze E-Commerce manager: Gerard Scheffel.

Fris Online en SalesFeed begeleiden ons met het inrichten van de licentie rondom marketing intelligence en de integratie met, onder andere, Google Analytics en Google Ads. Tevens helpen ze ons bij het implementeren van personalisatie.

Hoe passen jullie SalesFeed toe

Wij besteden veel tijd in het testen van nieuwe technieken. Van onze Duitse moeder krijgen we misschien wel de meeste ruimte van alle marketingteams. Ze zien ons als een soort laboratorium.

Wij vinden het van uiterst belang om er snel achter te komen of een nieuwe mogelijkheid positief is voor onze doelstellingen. Met SalesFeed en de betrokken partners kunnen we snel ideeën testen en worden er nieuwe toepassingen aangereikt. We halen, onder andere, extra leads uit SalesFeed en zetten personalisatie in voor bijvoorbeeld het branche gericht tonen van content.

We halen extra leads uit SalesFeed en zetten personalisatie in voor het branche gericht tonen van content.

Hoe is de samenwerking met SalesFeed

De mensen van SalesFeed waren bij de start intensief betrokken om ons te inspireren met use cases. Wij hebben gekozen voor een training-on-the-job aanpak om zelf aan de slag te kunnen. Inmiddels hebben we een soepele samenwerking gekregen en hebben we korte lijnen naar ervaren specialisten. Online marketing in de B2B wordt steeds complexer, dus het is zaak om de juiste personen te kennen en te kunnen betrekken.

Wat was nieuw voor jullie?

Dat we onze Google Remarketing campagnes gerichter kunnen inzetten. Enerzijds om ongewenste impressies te vermijden en daarmee kosten te besparen. Anderzijds om verschillende bannersets aan te sturen, zodat ze beter aansluiten bij de customer journey van onze webbezoekers. Wij zijn met SalesFeed al snel gaan experimenteren om zo objectief mogelijk de customer journey fase van een bezoeker vast te leggen.

Online marketing in de B2B wordt steeds complexer, dus het is zaak om de juiste personen te kennen en te kunnen betrekken.

Heb je tips voor mensen die voor het eerst met SalesFeed werken?

Begin bij het begin. Het is van belang te weten hoe SalesFeed is opgebouwd en wat je kunt met de triggers. Door veel zelf te proberen doe je inspiratie op. Daarna kan je stap voor stap de geavanceerde functies gaan toepassen. Met deze aanpak kun je zelf een heel eind komen. Maar, je kunt er goed voor kiezen om je te laten ondersteunen, al is het alleen maar om je qua beschikbare tijd te ontlasten.

Eye Opener

Eigenlijk zitten veel van de bedrijven die je als klant wilt hebben al op je website! Met SalesFeed kijken we of we ze meer in beweging kunnen krijgen.