Accenture wil altijd voorop lopen en kiest voor SalesFeed

Accenture is een internationaal bedrijf dat consultancy, technologie en outsourcing biedt. Het bedrijf heeft vijf doelgroepen en levert alleen aan de top van het bedrijfsleven. Maarten Eikelenboom van internetbureau Goeiezaak.com uit Haarlem bracht Accenture in contact met de software van SalesFeed. SalesFeed en Goeiezaak.com werken nauw samen om Accenture te inspireren. Maarten Eikelenboom vertelt ons over deze bijzondere samenwerking.

Bedrijfswebsite

Hoe is de samenwerking tussen Accenture en SalesFeed ontstaan?
Accenture is een veeleisende relatie. Ze zijn thought leader op veel gebieden. Daarom willen ze zeer actief ervaring opdoen met nieuwe mogelijkheden op het gebied van online B2B marketing. Wij hebben daarom SalesFeed bij ze geïntroduceerd en houden geregeld drie-partijen bijeenkomsten. SalesFeed laat dan de mogelijkheden zien van nieuwe development die in de pijplijn zit. Met elkaar ontstaat dan een creatieve wisselwerking waarmee Goeiezaak.com nieuwe campagnes en toepassingen uitwerkt voor Accenture. Lennart Sloof is Manager Digital Marketing Strategies bij Accenture. Hij zorgt voor prioritering van de projecten en betrekt zijn collega’s.

Hoe wordt SalesFeed toegepast?
Op de website van Accenture staat veel content in de vorm van artikelen en whitepapers. Deze zijn verdeeld over meerdere thema’s. Voor ons is het erg belangrijk dat we weten hoe onze content gelezen wordt. Deze content wordt heel zorgvuldig uitgewerkt en gaat over nieuwe en vaak complexe ontwikkelingen. Het is kostbaar om de content te maken en we willen er graag het optimale uithalen. Daarom waren de eerste stappen met SalesFeed er op gericht om inzichten op te doen die niet mogelijk zijn met Google Analytics. Er werd een BI-dashboard gemaakt. Dit gebeurde in samenwerking met Swink Webservices, een partner van Accenture voor interne management rapportages. Er wordt aan de hand van de SalesFeed-data iedere maand een rapport geproduceerd dat inzicht geeft in het gebruik van de website rondom de consultancy thema’s.

Voor ons is het erg belangrijk dat we weten hoe onze content gelezen wordt.

Wat doen jullie verder nog?
Na het realiseren van het BI-dashboard zijn we aan de slag gegaan met account based marketing. Met personalisatie kun je de website aanpassen aan de hand van de branche van de kernprospecten op je website. De gedachte is dat je consultancy thema’s actief onder de aandacht brengt die het meest actueel zijn voor een branche. Je kunt het daarnaast ook zoeken in het herhalen van het thema waarin een individuele bezoeker interesse heeft getoond. Bijvoorbeeld in de vorm van het lezen van meerdere whitepapers over hetzelfde onderwerp. Remarketing op eigen website dus. Dit kan prima binnen de kaders van de AVG-wetgeving.

Wat komt er nog in de toekomst?
Accenture heeft recent haar Werken Bij website gelanceerd. De competitie om top-personeel is groot. We zijn daarom ook bezig om potentiële medewerkers te onderscheiden binnen het verkeer op de website. Wat we daar mee gaan doen? Daar gaan we niet over uitweiden.

Met personalisatie kun je de website aanpassen aan de hand van de branche van de kernprospecten op je website.

Heb je tips voor mensen die voor het eerst met SalesFeed werken?
Je krijgt goede eyeopeners door gewoon te beginnen. Sommige functionaliteiten lijken complex maar bij het toepassen kom je er achter dat je er complexe wensen juist snel mee kunt invullen. Als wij een vraag hebben over invulling van een campagne of personalisatie, dan helpt SalesFeed ons snel om hier meters mee te maken.

Hoe is de samenwerking met SalesFeed?
Met z’n drieën samenwerken is niet altijd praktisch. Bij Accenture zijn we gelukkig tot een rolverdeling gekomen die nagenoeg geen extra tijd kost. Aanvullend op de bestaande samenwerking tussen Accenture en Goeiezaak zorgt SalesFeed voor inspiratie rondom nieuwe mogelijkheden en ondersteuning bij de implementatie. We kopen bij SalesFeed niet alleen een product in, maar ook kennis.

We kopen bij SalesFeed niet alleen een product in, maar ook kennis.