We bespreken in deze introductievideo alle functies en vertellen waarvoor je het kunt gebruiken.

Probeer nu 30 dagen gratis

Ontdek wat SalesFeed voor jou kan betekenen

Welkom bij SalesFeed

Deze introductievideo is speciaal voor mensen die overwegen om SalesFeed te gaan gebruiken of die net een licentie hebben genomen.

We gaan in deze video alle functies kort bespreken en vooral vertellen waarvoor je het kunt gebruiken.

In een andere video gaan we dieper in op leadgeneratie en leadopvolging. En het is ook mogelijk om trainingen te volgen waarin specifiek wordt ingegaan op zaken als account based marketing of specifieke rapportage mogelijkheden.

Laten we gauw beginnen.

Toon meer

Hoe werkt SalesFeed?

Laat ik beginnen met uit te leggen hoe SalesFeed werkt. SalesFeed herkent bedrijven die jouw website bezoeken. Dat doen we onder andere op basis van IP adres en daardoor wordt het ook wel IP marketing genoemd. We herkennen dus bedrijven die je website bezoeken. Natuurlijk zijn het eigenlijk mensen die achter een computer zitten, maar we weten niet welke persoon dat is.

We leggen ook vast welke pagina’s er worden gelezen en hoe lang en of ze terug komen. En daarbij hebben we allerlei andere gegevens beschikbaar over die organisatie. Later vertel ik daar meer over, want je kunt er heel erg veel mee doen.

Om SalesFeed te laten werken moet er op elke pagina op de website een stukje meetcode geplaatst worden. Dat is een eenvoudig klusje wat elke website beheerder in 5 minuten kan regelen voor je hele website. En het is die moeite meer dan waard, want met de informatie over welke bedrijven, welke pagina’s lezen kunnen bijvoorbeeld verkopers eerder hun klanten assisteren bij het maken van de juiste keuze. En marketeers kunnen zien welke marketing activiteiten het efficiënts zijn en daarop meer nadruk leggen en andere marketing activiteiten misschien iets aanpassen, zodat ze meer juiste bezoekers opleveren.

Toon meer

Basisfuncties van SalesFeed

Laten we beginnen met de basisfuncties van SalesFeed. We lopen eerst even het menu door en daarna laat ik zien hoe je het kan toepassen. Bijvoorbeeld voor leadgeneratie, of voor marketing en voor rapportages in het algemeen. Als je inlogt in SalesFeed dan zie je aan de linkerkant dit menu staan. De menufuncties die ik in ieder geval even met je wil bespreken zijn: dashboard, bedrijven, visitors, triggers, liquid content, content grouping, de instellingen en gebruikers.

Dan zijn er ook nog rechts bovenin het scherm een aantal knoppen: academy, account en uitloggen. Nou dat snap je wel. Academy is je toegang tot de kennisbank en Frequently Asked Questions. Daarin vind je ook allemaal slimme toepassingen. Dingen die je kunt combineren met elkaar. In account kun je natuurlijk zien wat de status is van jouw account.

Toon meer

Dashboard van SalesFeed

Laten we beginnen te kijken naar het dashboard. Daarin kun je een hoop informatie vinden over het verkeer op je website en natuurlijk kun je een deel van je informatie ook vinden in Google analytics. Maar ook een belangrijk deel niet.

Hier zie je de informatie van de afgelopen 30 dagen. Links bovenin staat hoeveel pageviews er zijn geweest in die periode en hoeveel sessies, dus hoeveel bezoeken er zijn geweest. En hoeveel van die bezoeken Business to Business was. Op deze website is dat heel erg hoog, want het is onze eigen website. Op veel websites zal het iets lager zijn.

Daaronder zie je in een grafiek weergegeven uit welke branches de meeste bezoekers komen. De top 10 aan branches worden hier weergegeven. En als je wilt kun je ook klikken op 1 van die delen en dan krijg je een lijst te zien met die organisaties. Daarnaast kun je zien of de bezoekers klanten zijn, prospects, oud klanten, of leveranciers. Allerlei verschillende relatietypes. Hoe SalesFeed dat weet leg ik later uit. Dan naar beneden.

Dan zie je het aantal pageviews per dag en het is duidelijk dat het in het weekend een stuk rustiger is. En ook het aantal herkende bedrijven per dag. Daaronder zie je, en dat kom je nergens anders tegen, hoeveel medewerkers die bezoekers hebben. Dus hoeveel bedrijven hebben je website bezocht met meer dan 1000 medewerkers of met 10 tot 20 medewerkers.

Ook de provincie waar de bezoekers vandaan komen, die kun je hier terugvinden. En dat is niet gebaseerd op waar hun internetaansluiting zit maar op waar hun hoofdkantoor is gevestigd. En als laatste kun je nog zien wanneer die bezoeken plaatsvinden, in welk uur van de dag.

Het kan best zijn dat je verschillen ziet tussen de gegevens van Google analytics en SalesFeed, want wij rekenen alleen bezoeken van bedrijven. Duidelijke echte bezoeken. En niet die van webcrawlers en andere analytische dingen die langskomen over je website.

Toon meer Externe documentatie

Bedrijven die website bezochten

Nagenoeg iedereen die SalesFeed gaat gebruiken wil als eerste weten welke bedrijven bezoeken dan mijn website. Dat gaan we nu bekijken. Het overzicht bedrijven kun je op allerlei manieren sorteren. Vaak is het handigst om te beginnen met: laatste bezoek bovenaan. Dan kun je precies zien welk bedrijf er net op de website is geweest en van daaruit kijken wat er daarvoor allemaal is gebeurd.

Je kunt niet alleen zien welke bedrijven je website bezocht hebben en hoe lang en dergelijke, maar ook informatie over het bedrijf zelf is meteen beschikbaar. Als je op de bedrijfsnaam klikt, ga je naar alle details van die organisatie.

In de verschillende kolommen kun je zien:

  • wat het relatietype is, is het een klant, een prospect, een oud klant, een partner, of een leverancier misschien.
  • Welke tags ze hebben gekregen.
  • In welke branche ze actief zijn, de SBI code.
  • Hoeveel medewerkers ze hebben.
  • Je kunt zien wanneer ze voor het eerst op bezoek zijn geweest, wanneer ze voor het laatst op bezoek zijn geweest.
  • Hoeveel pagina’s ze bekeken hebben in hoeveel sessies en bijvoorbeeld ook hoe lang ze totaal op de website zijn geweest in alle bezoeken bij elkaar.

Door op de bedrijfsnaam te klikken, klik je door naar heel veel achtergrond informatie. Bijvoorbeeld hier bij de firma TachYons in Reeuwijk. Daar kan je het adres van zien en het telefoonnummer en ook nog de website URL. En ook wat voor relatietype het is en je kunt aan de rechterkant zien wat er allemaal gelezen is in de laatste bezoeken aan de website.

Je kunt ook nog doorklikken op andere icoontjes, zoals deze waar je kunt zien of er nog concernrelaties zijn, dus zusterorganisaties bijvoorbeeld of handelsnamen. En het is mogelijk om door te klikken naar de LinkedIn company page.

Deze pagina heeft dus heel erg veel informatie die je heel erg goed kunt gebruiken als je als verkoper wilt inzoomen op die specifieke bezoeker. Tot zover de lijst met bedrijven.

Toon meer Externe documentatie

Real-time weergave van visitors

Nog spannender is de Visitors functie. Die geeft real time weer welke bedrijven er nu op de website zijn. Dat wordt vormgegeven met bolletjes en je ziet in de bolletjes de logo’s van de bezoekers. Als je op een bolletje klikt, kun je zien welke pagina’s ze tot nu toe hebben gelezen. Overigens ook nog een groepje met balletjes rechts, dat zijn de bezoekers die net zijn vertrokken.

Het realtime overzicht van bedrijven is natuurlijk leuk, je kunt er de hele dag naar zitten kijken maar het is vooral interessant als je bijvoorbeeld een helpdesk hebt of een klantenservice en je wilt zien of de mensen die je aan de telefoon hebt wel op de juiste pagina zitten.

Je kunt er uren naar kijken maar dat gaan we niet doen. We gaan door naar de volgende functie; triggers.

Toon meer Externe documentatie

Triggers

SalesFeed geeft als geen ander heel veel informatie over de bedrijven die je website bezoeken. Informatie over het bedrijf zelf, zoals de omvang of de branche waarin het actief is. Maar ook over het gedrag wat ze vertonen. Wat ze lezen, hoe lang ze het lezen, hoe vaak ze het lezen. Dat is heel veel informatie en met triggers kun je het kaf van het koren scheiden. Welke bezoekers zijn voor jou interessant. Op basis van bedrijfskenmerken en op basis van filters op het gedrag halen wij de meest interessante bezoekers naar boven en kan er ook nog automatisch een vervolgactie uitgevoerd worden. Allemaal met triggers. Maar daarover later meer.

Toon meer Externe documentatie

Personalisatie met Liquid Content

Nu gaan we door naar de volgende functie; Liquid content. Met liquid content kun je delen van de content van je website aanpassen aan de kenmerken of aan eerder gedrag van die bezoeker. Zo kun je zorgen dat je website nog meer aanspreekt en overtuigt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om iemand bij het tweede of derde bezoek een extra pop up te geven en iets aan te bieden. Andere voorbeelden komen later wel en er is een aparte training voor het gebruik van liquid content en personalisatie. Ook heel erg interessant voor account based marketing.

Toon meer Externe documentatie

Content grouping

Content grouping is een unieke functie die je alleen bij SalesFeed vindt. Hij is zeker interessant als je veel webpagina’s hebt en er ook nog in de toekomst pagina’s bij krijgt. Eigenlijk maak je een definitie van waar een pagina aan moet voldoen om in een groep te horen. En dat doe je bijvoorbeeld op basis van woorden die in de tekst of in de titel of zelfs in het URL pad staan of tags die je aan een pagina hangt. Als een bezoeker dus meerdere pagina’s leest die in 1 content groep zitten dan heeft die daar duidelijk interesse in en dat zegt iets over de intenties van die bezoeker. Dat is super interessante informatie voor marketeers en verkopers. Het mooie is dat ook toekomstige pagina’s die je later nog maakt, die voldoen aan die criteria, zitten vanzelf in zo’n content groep. Daar hoef je niet eens over na te denken.

Toon meer Externe documentatie

Instellingen van SalesFeed

Dan de functie instellingen dat klinkt een beetje saai maar hier zit een juweeltje verstopt. Een pakket als SalesFeed met zoveel functies en features kan natuurlijk niet zonder instellingen. En als je er op klikt kom je toch een paar leuke dingen tegen. Zoals het uitsluiten van je eigen IP adres en dat kan je eigen kantoor zijn, of dat van een andere organisatie die veel op je website komt, zoals je websitebouwer. Dat voorkomt dat jullie steeds terugkomen in je eigen overzichten.

Verder is het hier mogelijk op tags aan te maken die je gaat gebruiken in samenwerking met de triggers. Ook kun je hier een koppeling maken met bijvoorbeeld een ERP of CRM pakket. Dus als je gebruik maakt van SalesForce of Microsoft Dynamics of Hubspot dan kun je hier een directe integratie maken. Maar ook een koppeling met Pipedrive of Zapier is hier te regelen.

Het juweeltje wat ik al noemde dat is campagnes. Als je daar op klikt kun je meteen zien welk verkeer er binnen komt via allerlei verschillende campagnes naar je website met gebruik van UTM codes. Als je al UTM codes gebruikt zul je al heel gauw hier zien welke campagne, welk verkeer oplevert. Voor marketeers is dat een ideale informatiebron.

Toon meer Externe documentatie

Gebruikers aanmaken en rechten toekennen

Dan gaan we naar de volgende functie; gebruikers. Het is mogelijk om met meerdere mensen tegelijk te werken in SalesFeed en je kunt gebruikers ook verschillende rechten toekennen. Dit kunnen verkoopmedewerkers zijn en marketingmedewerker maar misschien ook wel iemand die voor jou de SEO of SEA voor je website regelt. Je kunt zelf bepalen welke gebruikers welke rechten hebben. Zo kun je voorkomen dat ze in aanraking komen met functionaliteit waarvan ze niet precies weten hoe ze het moeten gebruiken. En dan kan er ook niets misgaan. Het aanmaken van gebruikers is heel eenvoudig. Je vult hun naam en emailadres in en ze ontvangen automatisch een mailtje voor het invullen van een wachtwoord en daarna hebben ze toegang. Je moet niet vergeten om de rechten aan te zetten die je ze wilt toebedelen.

Toon meer Externe documentatie

SalesFeed Academy

Tot zover de menu items aan de linkerkant. Nu gaan we naar boven. Academy is de eerste functie. Het wijst zich allemaal vanzelf dus ik hoef het niet uit te leggen, maar je vindt er handleidingen, en je vind er toepassingen en je vind er slimme tips om dingen te combineren met elkaar.

Toon meer

Jouw account

En als laatste account. Hier kun je het wachtwoord aanpassen van de hoofd user. Dit zijn de basisfuncties van SalesFeed. In de rest van de video zal ik uitleggen hoe je ze kunt gebruiken en wat je daarmee kunt bereiken.

Toon meer

Wat ga jij doen met SalesFeed?

Het is absoluut interessant om te weten welke bedrijven je website bezoeken, maar het is nog interessanter om te weten wat ze daar lezen. En het is alleen maar belangrijk om te weten wat ze lezen als je er daarna ook iets mee doet.

SalesFeed helpt je om de interessante bezoeken automatisch naar voren te halen. Daarvoor moet je natuurlijk eerst bedenken wat voor jou interessante bezoeken zijn. Bijvoorbeeld bestaande klanten die lezen over iets wat ze nog niet bij je kopen. Of oud klanten die je website weer bezoeken. Of prospects die inderdaad in jouw doelgroep vallen en die lezen over jouw dienstverlening. Dat wil je natuurlijk weten en dan wil je ook actie ondernemen.

Dus als een klant leest over een product wat hij nog niet bij je afneemt, dan zou ik snel contact met hem opnemen en hem helpen om te beslissen. Sowieso heb je eerder de order maar je voorkomt ook dat hij zich gaat oriënteren bij de concurrentie. Hetzelfde geldt in feite voor een prospect. Als een prospect op je website is en interessant leesgedrag vertoond dan is het heel interessant om snel in contact te komen. Door vroeg, in het koopproces met de prospect, informatie toe te voegen of tips te geven, verhoog je de kans dat jij straks de leverancier bent van die organisatie.

Het is sowieso interessant om proactief te zijn naar bepaalde prospects en klanten die je website bezoeken. Waarschijnlijk heb je heel veel moeite gedaan en misschien wel geld uitgegeven om die mensen naar je website toe te krijgen. En lang niet iedereen zal een formulier invullen of bellen om te bestellen. Dus de bedrijven die jouw website bezoeken en interessant gedrag vertonen, maar niet zelf converteren. Dus die niet bellen en geen formuliertje invullen die kun jij misschien helpen met extra informatie of tips die specifiek in hun situatie interessant zijn. Misschien help je ze dan op zo’n manier dat ze wel meteen voor jou kiezen.

Toon meer

Proactief opvolgen interessant webbezoek

Vaak krijg ik de vraag: “Alex wat moet ik dan doen als er een interessant bezoek is geweest op onze website. Ik kan toch niet lukraak bellen?” Mijn antwoord is dan dat er veel meer manieren zijn waarop je proactief zo’n lead kunt opvolgen.

Toon meer

Proactief opvolgen van bestaande & oud klanten

Overigens hangt het er helemaal vanaf. Een bestaande klant die interessant leesgedrag vertoond op je website kun je best bellen. Je hoeft niet te zeggen dat je hebt gezien dat ze wat gelezen hebben op de website. Je kunt ze gewoon bellen om te vragen hoe het met ze gaat, om te vertellen hoe het met jou gaat en waar je mee bezig bent, om te vragen waar zij mee bezig zijn. En dan komt het betreffende onderwerp vanzelf op tafel. Ook oud klanten kun je prima bellen. Je weet natuurlijk niet wie het websitebezoek gedaan heeft maar je hebt wel alle contactgegevens. De kans is heel erg groot dat ze zeggen: “Wat toevallig. We waren gisteren op jullie website, omdat we daar en daar mee bezig zijn.”

Toon meer

Proactief opvolgen lopende offertes

Wat ook een interessante groep is en wat wel prospects zijn, zijn bedrijven waar je nu al een offerte hebt lopen. Ik kom vaak bij bedrijven waar offertes heel lang open staan en soms weken of maanden kan duren voordat een offerte uiteindelijk een order wordt. Omdat bedrijven eerst meerdere offertes moeten verzamelen, of omdat ze wachten op budgetten, of wat voor reden dan ook. Als zo’n bedrijf dan op je website komt is dat natuurlijk een teken dat het erg waarschijnlijk is dat ze juist nu bezig zijn om een beslissing te nemen en dat is een ideaal moment om toch nog eens even met ze te bellen.

Toon meer

Proactief opvolgen nieuwe prospects

En als laatste groep; de echte nieuwe prospects waar je nog niemand kent. Het hangt natuurlijk een beetje vanaf wat je verkoopt en hoe je klanten in elkaar zitten. Misschien zijn er wel bepaalde afdelingen die voor jou heel erg interessant zijn. Zoals administratie of IT of een andere afdeling. Dan kun je natuurlijk prima bellen, naar die afdeling vragen en zeggen: “Ik heb een bezoek gehad op onze website vanuit uw organisatie. Ik weet niet wie het was maar ik heb gezien dat degene tot 2 keer toe gelezen heeft over dit en dat onderwerp. Speelt dat momenteel bij u en kan ik misschien helpen met extra informatie?”

Daarbij kun je natuurlijk bij een prospect meer dingen doen. Je hoeft ze niet perse te bellen. Je kunt via linkedIn een connectie zoeken met relevante contactpersonen. Of je kunt kijken of er bij een leverancier of bij andere bekenden directe contacten bestaan binnen die organisatie die jou kunnen introduceren. En als laatste zou je er ook voor kunnen kiezen om die mensen een poststuk te sturen of op een andere manier ze te benaderen. Vanuit marketing perspectief kun je ook nog interessante dingen doen. Maar daarover vertel ik later meer.

Toon meer

Triggers en rapportages voor sales

Om nu te zorgen dat jij die interessante bezoeker op je website nooit mist kun je dus triggers inrichten. Triggers voor upsell bij bestaande klanten. Triggers voor winbacks, oud klanten die opeens de website bezoeken. Triggers bij hot leads waar al een offerte draait. Of triggers voor prospects: bedrijven die heel erg interessant zijn en ook nog interessant gedrag vertonen die je absoluut proactief wilt opvolgen.

Voor sales zijn er een aantal slimme rapportages die je kunt maken in SalesFeed en die je ook nog op een handige manier kunt opslaan en makkelijk weer kunt terugvinden. Het begint natuurlijk met de vraag wat is voor jou interessant? Wil je upsellen bij bestaande klanten, of wil je nieuwe klanten hebben? Met triggers kun je het verkeer filteren dat interessant is voor upsell. Dus bestaande klanten die lezen over een specifiek product of een specifieke dienst en die kun je dan automatisch een tag geven. De tag: upsell. In het overzicht bedrijven kun je dan ook filteren op iedereen die die tag heeft. Dat overzicht kun je opslaan als bookmark. Dus elke keer dat je op je bookmark klikt, krijg je automatisch een overzicht van alle bedrijven die de upsell tag hebben gekregen. En dan kun jij kijken welke van de bedrijven jou interesseren en welke jij daarvan proactief wilt opvolgen.

Hetzelfde geldt voor prospects. Bedrijven die interessant zijn omdat ze de juiste kenmerken hebben en omdat ze het juiste leesgedrag hebben vertoond. Ze hebben bijvoorbeeld meerdere pagina’s gelezen en wat langer en een specifieke pagina over een product of dienst. Die organisaties kun je eruit pikken en een aparte tag geven. De hot lead tag bijvoorbeeld. Dan kun je in het overzicht bedrijven weer filteren op bezoeken van bedrijven met de tag hot lead en dat overzicht kun je opslaan als favoriete bookmark. En elke keer gebruiken als je wilt kijken of er nog interessante prospects voorbij zijn gekomen. Overigens is rapportage niet het enige wat SalesFeed te bieden heeft. Zeker niet.

Toon meer Externe documentatie

Pop-up voor interessante prospects

Een andere interessante functie is het verzorgen van een pop up als er een prospect op de website komt. Als er een prospect op de website komt die de juiste kenmerken heeft en interessant gedrag vertoond dan kun je ervoor kiezen om na een tijdje een pop up te laten komen en die mensen een formulier aan te bieden en aan te bieden ‘download nu dit white paper’, of ‘meld je hier aan voor ons volgende webinar’. Het voordeel daarvan is dat een deel van de bezoekers dat waarschijnlijk zal doen en dan heb je meteen een contactpersoon te pakken. Dat is een stuk makkelijker dan zomaar moeten bellen.

Toon meer Externe documentatie

Marketing rapportages

En dan nu rapportages voor marketeers. Er zijn heel veel interessante rapportages te maken met de informatie uit SalesFeed. Je kunt bijvoorbeeld tags geven aan mensen die bepaalde pagina’s wel bezoeken en andere niet. Bijvoorbeeld omdat je een webinar organiseert en wil weten wie er wel leest over een webinar maar niet op de bedankpagina komt die ze zouden bezoeken als ze zich wel hebben ingeschreven. Het verschil tussen die 2 is immers een prima lijstje om te bellen. Blijkbaar is er interesse, maar ze zijn nog niet over de streep getrokken. Maar er zijn nog veel meer manieren om informatie te verzamelen. Ik had het al verteld in een eerdere video over de campagnes pagina die je via instellingen kunt vinden.

Toon meer Externe documentatie

In-page analytics

Maar er is nog een hidden gem. Als je ingelogd bent in SalesFeed dan kun je daarna in een ander tabblad je website openen en dan zie je iets vreemds. Kijk maar even mee. Hier hebben zijn we ingelogd bij SalesFeed en als ik naar de website toe ga dan zie je op deze pagina een icoontje staan van SalesFeed. Dat staat er bij jou waarschijnlijk ook. Dan moet je wel ingelogd zijn in SalesFeed. Dat icoontje noemen we de In-page analytics en als je daar op klikt krijg je vanzelf een overzicht van de laatste bezoekers op je pagina. Dan zie je hoeveel sessies en views er zijn geweest. Maar je krijgt ook gewoon de laatste 50 bezoekers te zien die er op die pagina zijn geweest. Dat is natuurlijk super interessant om te controleren of er op jouw landingspagina wel het juiste verkeer komt.

Toon meer Externe documentatie

Exporteren van data

Er zijn allerlei interessante rapportages te vinden in SalesFeed. Maar het is ook interessant om informatie uit SalesFeed te halen en te gebruiken in een ander pakket of in een andere omgeving.

Als je naar de pagina bedrijven gaat kun je een filter aanzetten en een bepaalde periode kiezen. De organisaties die dan nog overblijven kun je in 1 keer selecteren en exporteren naar een CSV bestand. Of bijvoorbeeld naar Pipedrive of een andere export die jij graag wilt gebruiken.

Toon meer Externe documentatie

Extra tips voor marketeers

Dan nog een paar tips voor marketeers. Je kunt SalesFeed heel erg goed gebruiken om bijvoorbeeld je Google Ads campagne effectiever te maken of je advertentie op LinkedIn. Ook je SEO effort kun je effectiever maken met informatie uit SalesFeed. Gebruik bij alle campagnes die je doet in ieder geval UTM-codes. Dan kun je via het overzicht campagnes meteen het verkeer zien dat specifiek door jouw campagne is veroorzaakt. Daarbij is het mogelijk om bedrijven die de website bezoeken middels de UTM-code een specifieke tag te geven zodat je daar een overzicht van kunt creëren. Dan kun jij goed kijken of je inderdaad relevant en interessant verkeer trekt naar jullie website.

En als je dus veel moeite doet om verkeer naar je website te halen dan is het super interessant om verkeer dat wat de juiste kenmerken heeft en de juiste pagina’s leest ook beter te laat converteren. Dat kan dus met personalisatie of met een pop up. En er zijn nog meer mogelijkheden maar daarover geven we in andere video’s en in een speciale training graag uitgebreide uitleg.

Toon meer Externe documentatie

6 tips om van je proefperiode een succes te maken

Ga jij een proefperiode aan met SalesFeed software? Dan heb ik 6 tips om daar een succes van te maken.

Tip 1: Bedenk vooraf wat je wilt testen

De eerste tip is; Bedenk van tevoren wat je wilt testen. Dat klinkt als het intrappen van een open deur en toch is het wel handig. Er is zoveel mogelijk dat het handig is om de dingen die je wilt testen van tevoren te benoemen en misschien ook wel te beperken. Natuurlijk wil je kijken of het werkt en of het in jullie omgeving werkt en natuurlijk wil je weten wat er voor informatie allemaal beschikbaar is, maar dat is al heel wat voor zo’n korte proefperiode.

Tip 2: Bedenk wat je wilt bereiken met SalesFeed

Mijn 2e tip is bedenk niet alleen wat je wilt testen maar ook wat je wilt bereiken. Waarom ga jij SalesFeed gebruiken? Wil je meer leads? Wil je meer marketing informatie? Wil je die informatie over bestaande klanten of over prospects. Als je van tevoren bedenkt wat je wilt bereiken dan weet je ook wat je wilt testen en dat maak je vanzelf een succes van die proefperiode.

Tip 3: Betrek collega’s van verschillende afdelingen

Tip 3 is; Betrek collega’s in de proefperiode. Als je van marketing bent, haal er dan ook sales bij of andersom. Met elkaar kun je meer dingen bedenken die je zou willen testen en die je zou willen bereiken. Dat is sowieso interessant, omdat je met die informatie die je uit SalesFeed haalt meerdere mensen en afdelingen kunt helpen.

Tip 4: Maak een overzicht van je bevindingen en vragen

Tip nummer 4; Leg je bevindingen gedurende de proefperiode vast. Dat is handig, want dan kun je aan het einde goed kijken wat je allemaal hebt ervaren, maar je kunt het ook gebruiken als je ons spreekt. Bijvoorbeeld in een telefoongesprek en wij jou tips kunnen geven hoe je het slimmer of handiger kan doen.

Tip 5: 4 maanden testen zonder langlopende verplichtingen

Tip nummer 5; We hebben een 30 dagen gratis trial. Maar bij ons zit je niet meteen vast aan een langlopend contract. Je kunt 4 maanden lang vrijblijvend met de SalesFeed software werken en alles testen en proberen wat er voor jou belangrijk is. Dan gaan we met elkaar kijken of we voor een langere periode met elkaar gaan samenwerken.

Tip 6: Koppelingen en integraties na opdoen inzichten

Tip nummer 6; Begin stand alone. Het is natuurlijk heel erg interessant dat je SalesFeed kunt koppelen aan ERP of CRM pakketten, maar begin nou met uit te vinden wat er voor jou belangrijk en interessant is. Als je dat hebt vastgesteld kun je ook beter bepalen welke informatie je naar andere systemen wilt overzetten. Het is wel handig om een lijstje bij te houden met plannen en ideeën die je krijgt tijdens het testen van SalesFeed. Maar bewaar die plannen tot je precies weet hoe jij SalesFeed wilt gaan gebruiken.

Toon meer

Dit kun je verwachten van SalesFeed

Tot zover de introductie bij SalesFeed. Wat ik nog even wil vertellen is wat je van ons mag verwachten. Al meer dan tien jaar leveren wij kwaliteit. Het is interessant om veel bedrijven te herkennen, maar het is alleen maar interessant als zo’n herkenning ook klopt. Bij SalesFeed is de kwaliteit van de herkenning ábsoluut top of the nodge. En nog een klein dingetje heb je een portaal of een webshop? Dan zijn er nog heel veel meer mogelijkheden. Je kan altijd contact met ons opnemen met vragen over hoe je SalesFeed het beste kunt gebruiken in jouw situatie. Succes!

Toon meer