We bespreken in deze introductievideo alle functies en vertellen waarvoor je het kunt gebruiken.

Probeer nu 30 dagen gratis

Ontdek wat SalesFeed voor jou kan betekenen

Welkom bij SalesFeed

Deze introductievideo is speciaal voor mensen die overwegen om SalesFeed te gaan gebruiken of die net een licentie hebben genomen.

We gaan in deze video alle functies kort bespreken en vooral vertellen waarvoor je het kunt gebruiken.

In een andere video gaan we dieper in op leadgeneratie en leadopvolging. En het is ook mogelijk om trainingen te volgen waarin specifiek wordt ingegaan op zaken als account based marketing of specifieke rapportage mogelijkheden.

Laten we gauw beginnen.

Toon meer

Hoe werkt SalesFeed?

Laten we beginnen met een uitleg over hoe SalesFeed werkt. SalesFeed identificeert bedrijven die jouw website bezoeken, en dit gebeurt onder andere aan de hand van hun IP-adres, wat vaak wordt aangeduid als IP-marketing. Het is belangrijk op te merken dat we in feite de bedrijven identificeren die je website bezoeken, hoewel het eigenlijk mensen zijn die achter hun computer zitten. We hebben echter geen toegang tot individuele persoonlijke gegevens.

Daarnaast houden we bij welke pagina’s worden bekeken, hoe lang ze worden bezocht en of bezoekers terugkeren naar de site. Bovendien verzamelen we verschillende andere gegevens over deze organisaties. Ik zal later meer in detail ingaan op deze gegevens, omdat er tal van mogelijkheden zijn om ze te benutten.

Om SalesFeed te activeren, moet er op elke pagina van je website een stukje meetcode worden geplaatst. Dit is een eenvoudige taak die elke websitebeheerder in slechts 5 minuten kan voltooien voor de gehele website. Deze inspanning is zeker de moeite waard, want de informatie over welke bedrijven welke pagina’s bekijken, kan bijvoorbeeld verkoopteams helpen om hun klanten sneller en effectiever te assisteren bij het maken van de juiste keuzes. Ook kunnen marketeers hiermee inzicht krijgen in welke marketingactiviteiten het meest doeltreffend zijn, zodat ze daarop kunnen focussen en andere marketingactiviteiten eventueel kunnen aanpassen om meer relevante bezoekers aan te trekken.

Toon meer

Basisfuncties van SalesFeed

Laten we van start gaan door de basisfuncties van SalesFeed te verkennen. We beginnen met een overzicht van het menu en gaan vervolgens in op praktische toepassingen, zoals leadgeneratie, marketing en rapportage. Zodra je inlogt op SalesFeed, zie je aan de linkerkant van het scherm het volgende menu. Ik zal enkele van de menu-opties met je doornemen:

 • Dashboard: Hier krijg je een overzicht van de belangrijkste gegevens en prestaties.
 • Bedrijven: Hier vind je informatie over de bedrijven die je website bezoeken.
 • Bezoekers: Dit toont informatie over individuele bezoekers van je website.
 • Triggers: Hier kun je aangepaste meldingen en automatiseringen instellen.
 • Liquid Content: Hier beheer je dynamische content op je website.
 • Content Grouping: Dit helpt je om je website-inhoud te organiseren.
 • Instellingen: Hier configureer je de instellingen van je SalesFeed-account.
 • Gebruikers: Beheer de gebruikers die toegang hebben tot je SalesFeed-account.
Toon meer

Dashboard van SalesFeed

Laten we beginnen met het verkennen van het dashboard, waar je waardevolle informatie kunt vinden over het verkeer op je website. Hoewel sommige gegevens vergelijkbaar zijn met wat je in Google Analytics kunt vinden, biedt SalesFeed ook cruciale inzichten die elders niet beschikbaar zijn.

In het bovenste gedeelte van het dashboard zie je gegevens voor de afgelopen 30 dagen. Linksboven vind je het aantal pageviews en sessies gedurende die periode, evenals het percentage zakelijke bezoeken (Business to Business). Op onze eigen website is dit percentage meestal hoog, maar op andere websites kan het iets lager liggen.

Direct daaronder wordt in een grafiek weergegeven uit welke branches de meeste bezoekers afkomstig zijn. De top 10 branches worden hier getoond. Als je wilt, kun je op een van deze branches klikken om een lijst van bijbehorende organisaties te zien. Je kunt ook zien welke relatietypes de bezoekers hebben, zoals klanten, prospects, voormalige klanten en leveranciers. Hoe SalesFeed deze informatie verkrijgt, zal ik later uitleggen.

Scrollend naar beneden zie je het aantal pageviews en herkende bedrijven per dag. Het is duidelijk dat het in het weekend over het algemeen rustiger is. Verder kun je hier ontdekken hoeveel medewerkers de bezoekende bedrijven hebben. Bijvoorbeeld, hoeveel bedrijven hebben je website bezocht met meer dan 1000 medewerkers of met 10 tot 20 medewerkers.

Ook de provincie waar de bezoekers vandaan komen, wordt hier vermeld. Dit is gebaseerd op de locatie van het hoofdkantoor van het bedrijf, niet op de locatie van hun internetverbinding. Tot slot kun je zien op welk tijdstip van de dag deze bezoeken plaatsvinden.

Het is mogelijk dat je verschillen ziet tussen de gegevens van Google Analytics en SalesFeed, omdat wij alleen echte bezoeken van bedrijven registreren, en geen webcrawlers en andere analytische tools die je website bezoeken.

Toon meer Externe documentatie

Bedrijven die website bezochten

Een van de eerste dingen waar de meeste mensen in SalesFeed naar op zoek zijn, is het identificeren van de bedrijven die hun website bezoeken. Laten we dat nu eens bekijken. Het overzicht van bedrijven in SalesFeed kan op verschillende manieren gesorteerd worden, maar vaak is het handigst om te beginnen met “Laatste bezoek bovenaan.” Op die manier kun je meteen zien welk bedrijf er net op je website is geweest en van daaruit verder kijken naar hun activiteiten.

In dit overzicht kun je niet alleen zien welke bedrijven je website hebben bezocht en hoelang ze hebben doorgebracht, maar ook directe informatie over het bedrijf zelf. Als je op de bedrijfsnaam klikt, ga je naar een gedetailleerde pagina over die organisatie.

In de verschillende kolommen kun je de volgende informatie zien:

 • Relatietype: Is het bedrijf een klant, prospect, voormalige klant, partner, of leverancier?
 • Tags: Welke tags zijn aan het bedrijf toegekend?
 • Branche: In welke sector is het bedrijf actief? Hier wordt vaak de SBI-code gebruikt.
 • Aantal medewerkers: Hoeveel medewerkers heeft het bedrijf?
 • Eerste en laatste bezoek: Wanneer heeft het bedrijf voor het eerst en voor het laatst je website bezocht?
 • Paginaweergaven, sessies en totale tijd: Hoeveel pagina’s hebben ze bekeken, in hoeveel sessies, en hoe lang in totaal hebben ze op je website doorgebracht?

Wanneer je op de bedrijfsnaam klikt, krijg je toegang tot nog meer achtergrondinformatie. Neem bijvoorbeeld het bedrijf “TachYons” in Reeuwijk. Hier kun je het adres, telefoonnummer en website-URL zien. Je kunt ook zien welk relatietype het is, en aan de rechterkant kun je bekijken welke pagina’s ze hebben gelezen tijdens hun laatste bezoeken aan de website.

Je kunt ook doorklikken naar andere icoontjes, zoals degene waarmee je kunt zien of er andere bedrijven zijn die tot hetzelfde concern behoren, zoals zusterorganisaties, of handelsnamen. Bovendien kun je doorklikken naar de LinkedIn-bedrijfspagina.

Kortom, deze pagina biedt een schat aan informatie die uiterst nuttig kan zijn, met name voor verkopers die zich willen richten op specifieke bezoekers. Dat is een samenvatting van het overzicht van bedrijven in SalesFeed.

Toon meer Externe documentatie

Real-time weergave van visitors

Een van de meest opwindende functies van SalesFeed is de Visitors-functie, die realtime weergeeft welke bedrijven op dit moment je website bezoeken. Dit wordt visueel weergegeven met bolletjes, waarin je de logo’s van de bezoekende bedrijven ziet. Als je op een bolletje klikt, kun je zien welke pagina’s deze bedrijven tot nu toe hebben gelezen. Er is ook een groepje bolletjes aan de rechterkant, wat aangeeft welke bezoekers recent vertrokken zijn.

Het realtime overzicht van bedrijven is niet alleen interessant om naar te kijken, maar kan vooral handig zijn als je bijvoorbeeld een helpdesk of klantenservice hebt. Het stelt je in staat om te controleren of de mensen die je aan de telefoon hebt daadwerkelijk de juiste pagina’s op je website bekijken.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om hier uren naar te staren, laten we verdergaan naar de volgende functie: Triggers.

Toon meer Externe documentatie

Triggers

SalesFeed biedt ongeëvenaarde hoeveelheden informatie over de bedrijven die je website bezoeken. Deze informatie omvat details over het bedrijf zelf, zoals de omvang en branche, maar ook gedragsgegevens, zoals welke pagina’s ze lezen, hoe lang ze dat doen en hoe vaak. Dit kan overweldigend zijn, en daar komen de triggers in beeld.

Met triggers kun je het relevante van het minder relevante bezoek scheiden. Je kunt interessante bezoekers identificeren op basis van kenmerken van het bedrijf en filters op hun gedrag. Hierdoor kun je de meest veelbelovende bezoekers naar voren halen en zelfs automatische vervolgacties uitvoeren. Triggers spelen hierbij een cruciale rol. Maar daarover vertel ik later meer.

Toon meer Externe documentatie

Personalisatie met Liquid Content

Nu gaan we verder met de volgende functie: Liquid content. Met liquid content kun je specifieke delen van de inhoud van je website aanpassen op basis van de kenmerken of het eerdere gedrag van de bezoeker. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je website nog aantrekkelijker en overtuigender wordt. Bijvoorbeeld, je kunt overwegen om bij het tweede of derde bezoek aan je website een extra pop-up aan te bieden met een speciale aanbieding. Er zijn nog tal van andere voorbeelden die ik later zal bespreken, en er is zelfs een aparte training beschikbaar voor het gebruik van liquid content en personalisatie. Dit is ook bijzonder interessant voor account-based marketing.

Toon meer Externe documentatie

Content grouping

Content Grouping is een unieke functie die je exclusief bij SalesFeed vindt. Het is vooral interessant als je een uitgebreide hoeveelheid webpagina’s hebt, en zeker als je van plan bent om in de toekomst nog meer pagina’s toe te voegen. Met Content Grouping stel je eigenlijk definities op van wat een pagina moet bevatten om tot een bepaalde groep te behoren. Je kunt dit bijvoorbeeld baseren op woorden in de tekst, de titel, het URL-pad of zelfs de tags die je aan een pagina toekent.

Wanneer een bezoeker meerdere pagina’s leest die tot dezelfde contentgroep behoren, geeft dit duidelijk aan dat de bezoeker interesse heeft in dat specifieke onderwerp. Dit biedt waardevolle inzichten voor marketeers en verkopers, omdat het iets onthult over de intenties van de bezoeker. Het mooie is dat toekomstige pagina’s die je later toevoegt en aan dezelfde criteria voldoen, automatisch in dezelfde contentgroep worden geplaatst. Je hoeft je er dus niet eens meer druk over te maken.

Toon meer Externe documentatie

Instellingen van SalesFeed

De functie “Instellingen” klinkt misschien wat saai, maar hier zit toch wel een pareltje verscholen. Een pakket zoals SalesFeed, met zoveel functies en mogelijkheden, kan natuurlijk niet zonder instellingen. Als je erop klikt, ontdek je enkele handige functies.

Verder kun je hier tags aanmaken die je kunt gebruiken in combinatie met triggers. Ook kun je een directe koppeling maken met bijvoorbeeld ERP- of CRM-pakketten. Dus als je gebruikmaakt van Salesforce, Microsoft Dynamics of HubSpot, kun je hier een naadloze integratie instellen. Hetzelfde geldt voor Pipedrive of Zapier.

Maar het echte juweeltje waar ik eerder naar verwees, zijn de “Campagnes”. Als je hierop klikt, kun je direct zien welk verkeer via verschillende campagnes op je website binnenkomt, met behulp van UTM-codes. Als je al UTM-codes gebruikt, zul je al snel ontdekken welke campagne welk verkeer oplevert. Voor marketeers is dit een onmisbare bron van informatie.

Toon meer Externe documentatie

Gebruikers aanmaken en rechten toekennen

De volgende functie die we gaan bekijken, is “Gebruikers”. In SalesFeed is het mogelijk om met meerdere mensen tegelijk te werken, en je kunt gebruikers verschillende toegangsrechten toekennen. Deze gebruikers kunnen bijvoorbeeld verkoopmedewerkers, marketingmedewerkers, of zelfs iemand zijn die verantwoordelijk is voor SEO of SEA voor je website. Je hebt de volledige controle over welke rechten elke gebruiker krijgt toegewezen. Hierdoor kun je voorkomen dat ze toegang hebben tot functies waar ze niet bekend mee zijn, en dat minimaliseert het risico op fouten.

Het aanmaken van gebruikers is eenvoudig. Je vult hun naam en e-mailadres in, en ze ontvangen automatisch een e-mail om een wachtwoord in te stellen. Na deze stap hebben ze toegang tot het systeem. Vergeet niet om de rechten aan te zetten die je aan elke gebruiker wilt toekennen, zodat ze alleen toegang hebben tot de functionaliteit die voor hen relevant is. Hierdoor kun je efficiënt samenwerken zonder zorgen te maken over onbedoelde fouten.

Toon meer Externe documentatie

SalesFeed Academy

Laten we nu eens kijken naar het eerste menu-item bovenaan: Academy. Het wijst zichzelf eigenlijk allemaal, dus ik hoef het niet tot in detail uit te leggen, maar je vindt er handleidingen, toepassingen en slimme tips om verschillende functies met elkaar te combineren. Academy is jouw bron voor kennis en inzicht in het gebruik van SalesFeed.

Toon meer

Jouw account

Tot slot, het menu-item “Account”. Hier kun je het wachtwoord van de hoofdgebruiker aanpassen. Dit zijn de kernfuncties van SalesFeed. In de rest van de video zal ik je uitleggen hoe je deze functies kunt gebruiken en welke resultaten je ermee kunt behalen.

Toon meer

Wat ga jij doen met SalesFeed?

Het is absoluut interessant om te weten welke bedrijven je website bezoeken, maar het is nog interessanter om te weten wat ze daar lezen. En het is alleen maar belangrijk om te weten wat ze lezen als je er daarna ook iets mee doet.

SalesFeed helpt je om de interessante bezoeken automatisch naar voren te halen. Daarvoor moet je natuurlijk eerst bedenken wat voor jou interessante bezoeken zijn. Bijvoorbeeld bestaande klanten die lezen over iets wat ze nog niet bij je kopen. Of oud klanten die je website weer bezoeken. Of prospects die inderdaad in jouw doelgroep vallen en die lezen over jouw dienstverlening. Dat wil je natuurlijk weten en dan wil je ook actie ondernemen.

Dus als een klant leest over een product wat hij nog niet bij je afneemt, dan zou ik snel contact met hem opnemen en hem helpen om te beslissen. Sowieso heb je eerder de order maar je voorkomt ook dat hij zich gaat oriënteren bij de concurrentie. Hetzelfde geldt in feite voor een prospect. Als een prospect op je website is en interessant leesgedrag vertoond dan is het heel interessant om snel in contact te komen. Door vroeg, in het koopproces met de prospect, informatie toe te voegen of tips te geven, verhoog je de kans dat jij straks de leverancier bent van die organisatie.

Het is sowieso interessant om proactief te zijn naar bepaalde prospects en klanten die je website bezoeken. Waarschijnlijk heb je heel veel moeite gedaan en misschien wel geld uitgegeven om die mensen naar je website toe te krijgen. En lang niet iedereen zal een formulier invullen of bellen om te bestellen. Dus de bedrijven die jouw website bezoeken en interessant gedrag vertonen, maar niet zelf converteren. Dus die niet bellen en geen formuliertje invullen die kun jij misschien helpen met extra informatie of tips die specifiek in hun situatie interessant zijn. Misschien help je ze dan op zo’n manier dat ze wel meteen voor jou kiezen.

Toon meer

Proactief opvolgen interessant webbezoek

Vaak krijg ik de vraag: “Alex wat moet ik dan doen als er een interessant bezoek is geweest op onze website. Ik kan toch niet lukraak bellen?” Mijn antwoord is dan dat er veel meer manieren zijn waarop je proactief zo’n lead kunt opvolgen.

Toon meer

Proactief opvolgen van bestaande & oud klanten

Overigens hangt het er helemaal vanaf. Een bestaande klant die interessant leesgedrag vertoond op je website kun je best bellen. Je hoeft niet te zeggen dat je hebt gezien dat ze wat gelezen hebben op de website. Je kunt ze gewoon bellen om te vragen hoe het met ze gaat, om te vertellen hoe het met jou gaat en waar je mee bezig bent, om te vragen waar zij mee bezig zijn. En dan komt het betreffende onderwerp vanzelf op tafel. Ook oud klanten kun je prima bellen. Je weet natuurlijk niet wie het websitebezoek gedaan heeft maar je hebt wel alle contactgegevens. De kans is heel erg groot dat ze zeggen: “Wat toevallig. We waren gisteren op jullie website, omdat we daar en daar mee bezig zijn.”

Toon meer

Proactief opvolgen lopende offertes

Wat ook een interessante groep is en wat wel prospects zijn, zijn bedrijven waar je nu al een offerte hebt lopen. Ik kom vaak bij bedrijven waar offertes heel lang open staan en soms weken of maanden kan duren voordat een offerte uiteindelijk een order wordt. Omdat bedrijven eerst meerdere offertes moeten verzamelen, of omdat ze wachten op budgetten, of wat voor reden dan ook. Als zo’n bedrijf dan op je website komt is dat natuurlijk een teken dat het erg waarschijnlijk is dat ze juist nu bezig zijn om een beslissing te nemen en dat is een ideaal moment om toch nog eens even met ze te bellen.

Toon meer

Proactief opvolgen nieuwe prospects

En als laatste groep; de echte nieuwe prospects waar je nog niemand kent. Het hangt natuurlijk een beetje vanaf wat je verkoopt en hoe je klanten in elkaar zitten. Misschien zijn er wel bepaalde afdelingen die voor jou heel erg interessant zijn. Zoals administratie of IT of een andere afdeling. Dan kun je natuurlijk prima bellen, naar die afdeling vragen en zeggen: “Ik heb een bezoek gehad op onze website vanuit uw organisatie. Ik weet niet wie het was maar ik heb gezien dat degene tot 2 keer toe gelezen heeft over dit en dat onderwerp. Speelt dat momenteel bij u en kan ik misschien helpen met extra informatie?”

Daarbij kun je natuurlijk bij een prospect meer dingen doen. Je hoeft ze niet perse te bellen. Je kunt via linkedIn een connectie zoeken met relevante contactpersonen. Of je kunt kijken of er bij een leverancier of bij andere bekenden directe contacten bestaan binnen die organisatie die jou kunnen introduceren. En als laatste zou je er ook voor kunnen kiezen om die mensen een poststuk te sturen of op een andere manier ze te benaderen. Vanuit marketing perspectief kun je ook nog interessante dingen doen. Maar daarover vertel ik later meer.

Toon meer

Triggers en rapportages voor sales

Om nu te zorgen dat jij die interessante bezoeker op je website nooit mist kun je dus triggers inrichten. Triggers voor upsell bij bestaande klanten. Triggers voor winbacks, oud klanten die opeens de website bezoeken. Triggers bij hot leads waar al een offerte draait. Of triggers voor prospects: bedrijven die heel erg interessant zijn en ook nog interessant gedrag vertonen die je absoluut proactief wilt opvolgen.

Voor sales zijn er een aantal slimme rapportages die je kunt maken in SalesFeed en die je ook nog op een handige manier kunt opslaan en makkelijk weer kunt terugvinden. Het begint natuurlijk met de vraag wat is voor jou interessant? Wil je upsellen bij bestaande klanten, of wil je nieuwe klanten hebben? Met triggers kun je het verkeer filteren dat interessant is voor upsell. Dus bestaande klanten die lezen over een specifiek product of een specifieke dienst en die kun je dan automatisch een tag geven. De tag: upsell. In het overzicht bedrijven kun je dan ook filteren op iedereen die die tag heeft. Dat overzicht kun je opslaan als bookmark. Dus elke keer dat je op je bookmark klikt, krijg je automatisch een overzicht van alle bedrijven die de upsell tag hebben gekregen. En dan kun jij kijken welke van de bedrijven jou interesseren en welke jij daarvan proactief wilt opvolgen.

Hetzelfde geldt voor prospects. Bedrijven die interessant zijn omdat ze de juiste kenmerken hebben en omdat ze het juiste leesgedrag hebben vertoond. Ze hebben bijvoorbeeld meerdere pagina’s gelezen en wat langer en een specifieke pagina over een product of dienst. Die organisaties kun je eruit pikken en een aparte tag geven. De hot lead tag bijvoorbeeld. Dan kun je in het overzicht bedrijven weer filteren op bezoeken van bedrijven met de tag hot lead en dat overzicht kun je opslaan als favoriete bookmark. En elke keer gebruiken als je wilt kijken of er nog interessante prospects voorbij zijn gekomen. Overigens is rapportage niet het enige wat SalesFeed te bieden heeft. Zeker niet.

Toon meer Externe documentatie

Pop-up voor interessante prospects

Een andere interessante functie is het verzorgen van een pop up als er een prospect op de website komt. Als er een prospect op de website komt die de juiste kenmerken heeft en interessant gedrag vertoond dan kun je ervoor kiezen om na een tijdje een pop up te laten komen en die mensen een formulier aan te bieden en aan te bieden ‘download nu dit white paper’, of ‘meld je hier aan voor ons volgende webinar’. Het voordeel daarvan is dat een deel van de bezoekers dat waarschijnlijk zal doen en dan heb je meteen een contactpersoon te pakken. Dat is een stuk makkelijker dan zomaar moeten bellen.

Toon meer Externe documentatie

Marketing rapportages

En dan nu rapportages voor marketeers. Er zijn heel veel interessante rapportages te maken met de informatie uit SalesFeed. Je kunt bijvoorbeeld tags geven aan mensen die bepaalde pagina’s wel bezoeken en andere niet. Bijvoorbeeld omdat je een webinar organiseert en wil weten wie er wel leest over een webinar maar niet op de bedankpagina komt die ze zouden bezoeken als ze zich wel hebben ingeschreven. Het verschil tussen die 2 is immers een prima lijstje om te bellen. Blijkbaar is er interesse, maar ze zijn nog niet over de streep getrokken. Maar er zijn nog veel meer manieren om informatie te verzamelen. Ik had het al verteld in een eerdere video over de campagnes pagina die je via instellingen kunt vinden.

Toon meer Externe documentatie

In-page analytics

Maar er is nog een hidden gem. Als je ingelogd bent in SalesFeed dan kun je daarna in een ander tabblad je website openen en dan zie je iets vreemds. Kijk maar even mee. Hier hebben zijn we ingelogd bij SalesFeed en als ik naar de website toe ga dan zie je op deze pagina een icoontje staan van SalesFeed. Dat staat er bij jou waarschijnlijk ook. Dan moet je wel ingelogd zijn in SalesFeed. Dat icoontje noemen we de In-page analytics en als je daar op klikt krijg je vanzelf een overzicht van de laatste bezoekers op je pagina. Dan zie je hoeveel sessies en views er zijn geweest. Maar je krijgt ook gewoon de laatste 50 bezoekers te zien die er op die pagina zijn geweest. Dat is natuurlijk super interessant om te controleren of er op jouw landingspagina wel het juiste verkeer komt.

Toon meer Externe documentatie

Exporteren van data

Er zijn allerlei interessante rapportages te vinden in SalesFeed. Maar het is ook interessant om informatie uit SalesFeed te halen en te gebruiken in een ander pakket of in een andere omgeving.

Als je naar de pagina bedrijven gaat kun je een filter aanzetten en een bepaalde periode kiezen. De organisaties die dan nog overblijven kun je in 1 keer selecteren en exporteren naar een CSV bestand. Of bijvoorbeeld naar Pipedrive of een andere export die jij graag wilt gebruiken.

Toon meer Externe documentatie

Extra tips voor marketeers

Dan nog een paar tips voor marketeers. Je kunt SalesFeed heel erg goed gebruiken om bijvoorbeeld je Google Ads campagne effectiever te maken of je advertentie op LinkedIn. Ook je SEO effort kun je effectiever maken met informatie uit SalesFeed. Gebruik bij alle campagnes die je doet in ieder geval UTM-codes. Dan kun je via het overzicht campagnes meteen het verkeer zien dat specifiek door jouw campagne is veroorzaakt. Daarbij is het mogelijk om bedrijven die de website bezoeken middels de UTM-code een specifieke tag te geven zodat je daar een overzicht van kunt creëren. Dan kun jij goed kijken of je inderdaad relevant en interessant verkeer trekt naar jullie website.

En als je dus veel moeite doet om verkeer naar je website te halen dan is het super interessant om verkeer dat wat de juiste kenmerken heeft en de juiste pagina’s leest ook beter te laat converteren. Dat kan dus met personalisatie of met een pop up. En er zijn nog meer mogelijkheden maar daarover geven we in andere video’s en in een speciale training graag uitgebreide uitleg.

Toon meer Externe documentatie

6 tips om van je proefperiode een succes te maken

Ga jij een proefperiode aan met SalesFeed software? Dan heb ik 6 tips om daar een succes van te maken.

Tip 1: Bedenk vooraf wat je wilt testen

De eerste tip is; Bedenk van tevoren wat je wilt testen. Dat klinkt als het intrappen van een open deur en toch is het wel handig. Er is zoveel mogelijk dat het handig is om de dingen die je wilt testen van tevoren te benoemen en misschien ook wel te beperken. Natuurlijk wil je kijken of het werkt en of het in jullie omgeving werkt en natuurlijk wil je weten wat er voor informatie allemaal beschikbaar is, maar dat is al heel wat voor zo’n korte proefperiode.

Tip 2: Bedenk wat je wilt bereiken met SalesFeed

Mijn 2e tip is bedenk niet alleen wat je wilt testen maar ook wat je wilt bereiken. Waarom ga jij SalesFeed gebruiken? Wil je meer leads? Wil je meer marketing informatie? Wil je die informatie over bestaande klanten of over prospects. Als je van tevoren bedenkt wat je wilt bereiken dan weet je ook wat je wilt testen en dat maak je vanzelf een succes van die proefperiode.

Tip 3: Betrek collega’s van verschillende afdelingen

Tip 3 is; Betrek collega’s in de proefperiode. Als je van marketing bent, haal er dan ook sales bij of andersom. Met elkaar kun je meer dingen bedenken die je zou willen testen en die je zou willen bereiken. Dat is sowieso interessant, omdat je met die informatie die je uit SalesFeed haalt meerdere mensen en afdelingen kunt helpen.

Tip 4: Maak een overzicht van je bevindingen en vragen

Tip nummer 4; Leg je bevindingen gedurende de proefperiode vast. Dat is handig, want dan kun je aan het einde goed kijken wat je allemaal hebt ervaren, maar je kunt het ook gebruiken als je ons spreekt. Bijvoorbeeld in een telefoongesprek en wij jou tips kunnen geven hoe je het slimmer of handiger kan doen.

Tip 5: 4 maanden testen zonder langlopende verplichtingen

Tip nummer 5; We hebben een 30 dagen gratis trial. Maar bij ons zit je niet meteen vast aan een langlopend contract. Je kunt 4 maanden lang vrijblijvend met de SalesFeed software werken en alles testen en proberen wat er voor jou belangrijk is. Dan gaan we met elkaar kijken of we voor een langere periode met elkaar gaan samenwerken.

Tip 6: Koppelingen en integraties na opdoen inzichten

Tip nummer 6; Begin stand alone. Het is natuurlijk heel erg interessant dat je SalesFeed kunt koppelen aan ERP of CRM pakketten, maar begin nou met uit te vinden wat er voor jou belangrijk en interessant is. Als je dat hebt vastgesteld kun je ook beter bepalen welke informatie je naar andere systemen wilt overzetten. Het is wel handig om een lijstje bij te houden met plannen en ideeën die je krijgt tijdens het testen van SalesFeed. Maar bewaar die plannen tot je precies weet hoe jij SalesFeed wilt gaan gebruiken.

Toon meer

Dit kun je verwachten van SalesFeed

Tot zover de introductie bij SalesFeed. Wat ik nog even wil vertellen is wat je van ons mag verwachten. Al meer dan tien jaar leveren wij kwaliteit. Het is interessant om veel bedrijven te herkennen, maar het is alleen maar interessant als zo’n herkenning ook klopt. Bij SalesFeed is de kwaliteit van de herkenning ábsoluut top of the nodge. En nog een klein dingetje heb je een portaal of een webshop? Dan zijn er nog heel veel meer mogelijkheden. Je kan altijd contact met ons opnemen met vragen over hoe je SalesFeed het beste kunt gebruiken in jouw situatie. Succes!

Toon meer