Via Google Analytics is te zien hoeveel bezoekers via een landingspagina op de website komen en wat hun gemiddelde gedrag is.

Voor een B2B organisatie blijven er echter daarmee relevante vragen open staan:

  • Zijn het bezoekers uit de doelgroep?
  • Bouncen ze?
  • Komen ze terug?

Wanneer regelmatig kostbare bezoekers uit je doelgroep op een landingspagina terecht komen en daar bouncen, kan dit aanleiding zijn om na te gaan of de pagina wel overtuigende content bevat.

Wanneer het SEO verkeer returning visitors oplevert, kan dit aanleiding zijn om meer tijd te stoppen in het maken van landingpagina’s.

Het is eenvoudig om te zien of er doelgroepen via landingspagina’s op je website terecht komen
Het landen op een pagina kan worden gemarkeerd met triggers & tags. Met een filter zie je vervolgens welke bedrijven het betreft.

Deze methode werkt niet met terugwerkende kracht. Wanneer je met terugwerkende kracht analyses wilt doen, kan daartoe een (periodiek) bestand worden aangeleverd.

Stap 1. Maak een trigger. De trigger die je nodig hebt, controleert op bezoekende bedrijven waarvan de eerste pagina van het bezoek een landingspagina is. Dit doe je met slechts twee expressies:

  • de bezochte pagina is de eerste van een bezoek (neem hiertoe de expressie “sessie: aantal gebeurtenissen” = 1), EN,
  • de pagina is een landingspagina. Dit kan op meerdere manieren worden vormgegeven. Je kunt ook meerdere pagina’s met 1 trigger “vangen”

(Een variant van deze toepassing levert op dat er vacature-verkeer wordt gefilterd uit een leadlijst.)

Stap 2. Deze trigger activeert een tag wanneer een bezoeker aan de condities van de trigger voldoet. Je kunt zelf eenvoudig een tag aanmaken en daarna koppelen aan de trigger.

Stap 3. Op de bedrijfsoverzichtspagina kun je via het Filter-menu de tag selecteren. Je ziet dan welke bedrijven de betreffende landingspagina(‘s) hebben bezocht (in een te kiezen periode). Je hebt feitelijk een leadlijst gemaakt, dat je ook meerdere keren kunt oproepen.

In onderstaande video is te zien hoe je je SEO verkeer inzichtelijk maakt.

 

 

Wil je op weg worden geholpen? Begeleiding is mogelijk

Er is een training waarmee je de mogelijkheden van de triggers, tags en rapportages verkent. Desgewenst kunnen workshops ook inhouse worden gegeven.

Je kunt ook deelnemen aan het gratis webinar, waarmee je de mogelijkheden voor het real time aanpassen van je website ontdekt.

Mocht je interesse hebben in maatwerkbegeleiding of consultancy, neem contact op en leg je wensen en vragen voor via 035 203 1042.