Veel bedrijven gebruiken een chatbox. Je kunt SalesFeed gebruiken om je chatbox op extra manieren aan te sturen.

Er zijn diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld:

  • Chatbox alleen tonen aan bepaalde type klanten;
  • Chatbox gericht openen op basis van gedrag of doelgroep.

Je kunt het openen van de chatbox niet alleen aansturen rondom herkende bedrijven, maar ook op gedrag van bezoekers van al dan niet herkende bedrijven. Dit geldt trouwens ook voor het tonen van een Liquid Content variatie. Een trigger die expressies heeft rondom engagament, functioneert namelijk ook op basis van individuele bezoekers. Wil je meer weten over deze toepassing, neem dan contact op.

Chatbox blijft open na bezoek op contactpagina

De chatbox kan automatisch worden geopend bij iedereen die de contactpagina bezoekt. Gaat de bezoeker daarna naar een ander gedeelte op de website? Dan blijft de chatbox geopend staan.
Het idee is dat iemand die (vanaf het 2e bezoek) je contactpagina bezoekt, daadwerkelijk interesse heeft om contact te hebben. Met de onderstaande aanpak maak je dit gebruikersvriendelijker.

Deze functionaliteit wordt verkregen door een Trigger en een Actie aan te maken. De trigger heeft maar één expressie: de URL van de huidige pagina is de contactpagina.
Desgewenst kun je een extra expressie toevoegen, namelijk dat het bedrijf of de bezoeker voor de 2e keer of meer, op de website is.

Aan de trigger koppel je een actie van het type Code Uitvoeren. Deze Javascript-code hiervan kan worden opgevraagd bij SalesFeed.
De chatbox wordt trouwens alleen geopend wanneer er een agent of medewerker aanwezig is. Wil de bezoeker toch geen contact opnemen? Dan kan hij de chatbox zelf klein maken.

Schakel de chatbox in voor een bepaald type prospects

Het is mogelijk om de chatbox te openen wanneer er een bepaald type prospects je website bezoekt. Dit kan met de JavaScript-code die we noemden bij ‘Chatbox blijft open na bezoek op contactpagina’. Je richt de volgende trigger in:

  • Het is een prospect;
  • Langer dan 20 seconden aanwezig op de pagina;
  • Maar is niet op de homepage.

Chatbox openen op basis van enkel engagement

De chatbox kan worden geopend op basis van alleen engagement. Er wordt dan dus niet gekeken naar de relatiestatus. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij bezoekers die een minuut op een bepaalde pagina zijn. Dit is vrij lang, dus het is mogelijk dat de klant niet gefocust is of iets anders aan het doen is. Het openen van een chatbox kan er dan voor zorgen dat de bezoeker zijn aandacht weer op de website richt. Met SalesFeed kun je niet alleen time on page gebruiken om je chatbox te openen. Ook aantal bezoeken en aantal pagina’s van een bezoek kunnen worden betrokken.

Dit wordt gerealiseerd met een trigger, in combinatie met de JavaScript-code die we noemden bij ‘Chatbox blijft open na bezoek op contactpagina’.

Het tonen van de chatbox aan bepaalde organisaties of bepaalde relatietypen

Wil je niet aan iedere bezoeker de chatbox tonen? Daar zijn diverse mogelijkheden voor. Neem contact op met SalesFeed.

Andere tekst voor de chatbox

Een klant kan een andere tekst te zien krijgen in de chatbox. Dit kan worden gedaan met een mengcode. Deze code wordt na overleg geoffreerd en aangeboden.

Klanten routeren naar bepaalde agents

Wil je de chats door klanten routeren naar bepaalde agents? Dan is een licentie type Enterprise van Zendesk nodig. De code hiervoor wordt na overleg geoffreerd en aangeboden.

Tarief

De Javascript-code is gratis voor licentiegebruikers die een jaarabonnement hebben en is te gebruiken bij chatboxen van Zopim en Zendesk. Aan andere licentiegebruikers wordt een vergoeding gevraagd. Inbegrepen is:

  • de code;
  • controle of de gemaakte triggers correct zijn.

Andere wensen of vragen?

Heb je vragen of wil je iets heel anders met je chatbox? Neem contact op, dan helpen we je graag verder op weg.