Het personaliseren van content is dé manier om de relevantie van je website te vergroten.

Een bezoeker die voor het eerst op je website komt, zoekt andere informatie dan iemand die er al eerder was. Een nieuwe bezoeker zal niet klikken op een Call to Action om een offerte aan te vragen. Zover is hij nog helemaal niet. Een klant heeft die offerte al lang in huis dus voor hem heeft dat ook weinig nut.

Het liefst wil je nieuwe websitebezoeker relevante informatie bieden èn tegelijkertijd ook bruikbare informatie tonen aan terugkerende bezoekers en klanten.

Wat is er effectiever dan zowel beginnende als terugkerende bezoekers en klanten Calls to Action te tonen die voor elk van hen relevant zijn? Deze verschillende typen bezoekers zullen je website daardoor als heel relevant gaan ervaren omdat je ze juist op díe informatie wijst waar ze naar op zoek zijn. De kans dat ze actie zullen ondernemen, zoals bijvoorbeeld iets aanvragen of bellen, wordt hiermee groter dan wanneer je ze standaard content toont.

Hoe het werkt

Als je met SalesFeed aan de slag gaat kun jij nieuwe en terugkerende websitebezoekers èn je klant informatie op maat bieden.

Mogelijkheden van SalesFeed om je websitebezoeker relevante content te laten zien:

  • De tekst op je call to action knop aanpassen.
  • Een titel of alinea aanpassen.
  • Een bestaande sectie vervangen of een nieuwe sectie tussenvoegen, bijvoorbeeld om het thema van een campagne te herhalen of om een gelezen onderwerp te herhalen.

Personaliseren op basis van bedrijven vs bezoekers

Met SalesFeed is het mogelijk om zowel op basis van bedrijfsniveau als op bezoekersniveau te personaliseren. Let op! Dit gebeurd niet op basis van persoonsgegevens, maar op basis van de combinatie van de gegevens van het gebruikte device en browser. Voorbeeld: Een bezoeker kan een nieuwe medewerker zijn van een bestaande klant. Je zou hem of haar een training kunnen tonen.

Prospect vs bestaande klant

Er zijn meerdere manieren mogelijk om medewerkers van je klant te onderscheiden, zodat de data en de personalisatie preciezer kan worden aangestuurd. Wil je hier meer over weten? We vertellen je graag over alle mogelijkheden. Neem hiervoor contact met ons op of vul het contactformulier in.

Boven the fold

Het meest effectief is om de aanpassingen boven de fold te zetten. Je wilt namelijk dat het direct, zonder scrollen, zichtbaar is.

Meerdere pagina’s in één keer aanpassen

Het mooie van SalesFeed is dat je in één keer alle of geselecteerde pagina’s kan personaliseren. Dat is wel zo efficiënt.

Hoe kun je dit implementeren?

  • Kom meer te weten over de mogelijkheden van SalesFeed tijdens ons gratis webinar over Account Based Marketing.
  • Ga zelf aan de slag met de triggers in SalesFeed. Gebruik onze Handleiding en volg eventueel het Triggers webinar
  • Wil je dat we het eerst even voordoen? Dat kan! Laat onze consultants het inrichten voor een van je campagnes. Gebruik dit voorbeeld om daarna zelf van andere campagnes specifieke onderdelen te tonen.

Zelf aan de slag met gepersonaliseerde content voor een optimale customer journey

Stap 1: Beslis voor welk element op je homepage personalisatie waarschijnlijk het meest zinvol is. Dit kan bijvoorbeeld een button zijn of een titel. Kies hiervoor het liefst een element boven the fold, dat is het meest effectief.

Stap 2: Heb je in de vorige stap geen geschikt element kunnen vinden, dan kun je met onze Content Builder bestaande elementen vervangen door andere die wel geschikt zijn of nieuwe toevoegen.

Stap 3: Ontwerp content die specifiek aansluit op de informatiebehoefte van je websitebezoeker.

Voorbeelden van content die je kunt aanpassen:

  • De tekst op een button (voor nieuwe websitebezoekers: ‘Krijg vrijblijvend telefonisch advies’, voor terugkerende bezoekers c.q. leads: ‘Ontvang een vrijblijvende offerte’ en voor klanten: ‘Overleg met uw accountmanager over de mogelijkheden’).
  • Een sectie toevoegen met de contentbuilder (geavanceerde optie).

Stap 4: Zorg dat de juiste content wordt getoond. Maak in je SalesFeed dashboard een trigger aan om te definiëren of je te maken hebt met een nieuwe websitebezoeker, een terugkerende bezoeker of een klant. Koppel aan deze trigger de actie om op het element dat je in stap 1 hebt gekozen de juiste content te tonen.

Wil je liever hulp bij het het tonen van specifieke content aan je websitebezoekers?

Laat onze consultant je website zo inrichten dat je content kunt tonen die zowel relevant is voor nieuwe websitebezoekers als voor terugkerende bezoekers en klanten. Gebruik dit voorbeeld om daarna zelf op andere pagina’s specifieke content te tonen. Stuur een mailtje naar info@salesfeed.com of vul het contactformulier in.

Is de ContentBuilder module nog niet actief in je licentie? Of werk je nog niet met de Liquid Content module? Ontdek wat deze modules je kunnen opleveren.

Misschien is dit ook interessant voor je