Nog steeds hebben veel B2B websites een statische homepage. De navigatie verandert niet en de call to action is gelijk voor alle bezoekers. In de praktijk worden prospects, die zich nog oriënteren, via de call to action opgeroepen om een offerte aan te vragen of contact op te nemen.

Dat kan veel beter!

Iemand begint een koopcyclus meestal met een “See” invalshoek. Je call to action kan dan het beste gericht zijn op het laten lezen van voordelen die je te bieden hebt. Je wilt iemand eerst aanzetten om jou in overweging te nemen (Think) als mogelijke leverancier. Een bezoeker die terugkomt op je website, zeker als dit een paar dagen later gebeurt, heeft inmiddels een andere mindset. Om die persoon in beweging te brengen is het raadzaam een “Do” in je call to action te tonen.

Oftewel, verhoog je conversie door aanpassing van de call to action op je homepage. Met SalesFeed kun je de inhoud van de call to action eenvoudig aanpassen, zowel voor returning visitors als voor klanten en zelfs per klanttype.

Van Think naar Do: pas de call to action aan

Misschien is het voor jouw website al een verbetering om aan een returning visitor een aangepaste call to action te tonen. Dat kun je doen met 1 Trigger en 1 Liquid Content variatie. Het volstaat om een trigger te maken met de expressie: “bezoeker is returning”. Dat klinkt als weinig werk en dat is het ook. Net zo makkelijk kun je ook een tekst aanpassen.

Liquid Content werkt voor 99% van alle websites zonder iets te doen in het CMS. Het heeft geen invloed op de indexering door Google of op de statistieken in Google Analytics.

Op weg worden geholpen?

  • Het is altijd nuttig om de introductiebijeenkomst over personalisatie te bezoeken: Jumpstart Personalisatie. Je ziet dan onder andere in vogelvlucht de schermen die een rol spelen bij het verbeteren van je website via personalisatie.
  • Er is ook een Basistraining. Je krijgt onder andere tips voor het instellen van geautomatiseerde triggers, het importeren van bestand met je doelgroepen en het maken van een Liquid Content variatie. Je kunt zelf veel in je licentie inregelen, de training bespaart je daar waarschijnlijk flink tijd bij.
  • Wil je (een deel van) deze toepassingen niet zelf in de vingers krijgen of heb je het gewoon te druk? Dan brengen we je graag in contact met een gespecialiseerde partner om het werk aan uit te besteden.

Liever zelf doen?

Pas de navigatie aan voor je klanten

Wanneer je je klanten hebt gesegmenteerd, kun je de navigatie wijzigen. Op je homepage of op alle pagina’s. Je gebruikt daarvoor 1 Trigger en een actie van het type “Code uitvoeren”. Als je Javascript beheerst, is het een kleine klus.

Lees hier hoe je klanten kunt segmenteren.

Complexere customer journey indeling

Met triggers en tags kun je eenvoudig meer dan twee stadia in een customer journey onderscheiden.

  • Stel, een bezoeker landt op je website via een bepaalde campagne en leest daarna nog een pagina. Misschien is dat voor jou wel de ideale nieuwe bezoeker. Geef zo’n bezoeker geautomatiseerd een label (tag).
  • Stel, een bezoeker met dat label komt terug op je website, niet op dezelfde dag, en bekijkt dan je tarievenpagina. Misschien is dat voor jou het ideale vervolg, geef dan een 2e tag.
  • Etcetera. Je kunt hier onbeperkt op uitbreiden of variëren.

En dan? Op basis van bezoekers met een bepaalde tag, kun je rapporteren en behoeve van leadgeneration en/of ook de homepage van je website aanpassen. Immers, dat is de pagina waarop returning visitors meestal een bezoek starten. Je kunt zo initiëren dat bestaande elementen real time worden aangepast en/of geheel nieuwe elementen aan een pagina worden toegevoegd.

Lees hier wat je allemaal kunt aanpassen met de Liquid Content editor.

Rapportage over customer journey status in Google Analytics

Wanneer je met tags een complexere customer journey gaat vormgeven, kun je ervoor kiezen om hierover te gaan rapporteren. Je kunt in Google Analytics micro conversies opvoeren. Met een trigger en een actie van het type “Code uitvoeren”, breng je data over van je licentie naar Google Analytics.

Heb je andere vragen of wensen? Neem contact op via info@salesfeed.com. We zorgen er dan voor dat je van gedachten kunt wisselen met een senior consultant.