Bellen naar je doelgroep, met een goede pitch, biedt een aantal voordelen ten opzichte van SEA en SEO.

 • Er zijn maar weinig functionarissen die “vandaag” aan het zoeken zijn.
  Met een Google Ads campagne (SEA) of SEO-strategie ben je dus in een hele kleine vijver aan het vissen.
 • Op een niche, of een nieuwe dienst of product, wordt sowieso niet gezocht.
 • Iemand die al zoekt, heeft vaak al delen van de beoogde oplossing ingekleurd. Als jij bij iemand een koop-interesse start, heb je de grootste kans op succes.

 

SalesFeed versterkt op maar liefst 4 manieren een telemarketingcampagne:

1. Extra leads, door het herkennen van “nabranders”

Veel telemarketing-campagnes zijn gericht op het maken van afspraken. Dat lukt met een deel van het bestand. Het grootste deel wil niet een bijeenkomst, maar de kans is groot dat je hen wel hebt geïnteresseerd.

Een flink deel van de mensen die je bereikt, bezoekt op een later moment je website. Deze nabranders komen tot vele maanden na het telefonische contact op je website. Met een SalesFeed licentie filter je deze waardevolle bezoekers uit het verkeer.

Een dergelijke returning visitor doet dat niet voor niets. Omdat er meestal ook een contactpersoon is genoteerd, is het heel efficiënt en effectief om dan weer contact op te nemen. Je krijgt vaak een positieve reactie. Heel vanzelfsprekend. Wanneer er geen goede indruk was ontstaan door de belcampagne, was men ook niet bij jouw bedrijf terug gekomen.

2. Bel alleen (of al eerste) naar bedrijven waarvan je nabranders kunt herkennen

Voor veel telemarketingcampagnes is de doelgroep groter dan er tijd is om te bellen. Je rendement stijgt dan wanneer je kiest om alleen de bedrijven te bellen die herkend kunnen worden in je SalesFeed licentie. Dan heb je maximale kans om de nabranders te herkennen. SalesFeed kan je die lijst leveren.

3. Opwarmen van een telemarketing campagne via LinkedIn

Diverse telemarketingbureaus zien waarde in het opwarmen van de doelgroep door vooraf aan het bellen al een contactmoment te veroorzaken. Bijvoorbeeld door het sturen van een presentje of een brochure wordt de conversie verhoogd.

Met SalesFeed kun je via LinkedIn je doelgroep online opwarmen. Je kunt aan de juiste functionarissen een (naamsbekendheid) campagne laten zien. Je kunt hiertoe van je doelgroep een bestand laten maken om te uploaden in LinkedIn.

Je kunt aan je doelgroep ook direct een sales pitch tonen. Wanneer iemand dan op de advertentie klikt, filter je het betreffende bedrijf geautomatiseerd uit je website-verkeer en laat je deze als eerste bellen.

4. Versterk je campagne door je doelgroep relevante content te tonen op je homepage.

Real time personalisatie dus: retargeting op je eigen website. Veel telemarketing campagnes zijn gericht op het bereiken van een bepaalde branche. En vaak wordt ook gebeld met een bepaald thema: een probleem dat je oplost met je dienstverlening, een noviteit, een voordeel dat je biedt.

Veel van de mensen met wie telefonisch contact ontstaat, bezoeken direct of op een later moment je website. Normaliter zien ze dan je standaard homepage. Met SalesFeed kun je voor hen je homepage iets aanpassen. Je website en daarmee je bedrijf wordt hierdoor relevanter voor de bezoeker. Je kostbare campagne wordt zo versterkt. Dat kun je trouwens dus ook doen voor je Google Ads.

 

De praktische stappen om met SalesFeed je telemarketing campagne te versterken.

 • Het is altijd nuttig om deel te nemen aan het gratis webinar. Je ziet dan onder andere in vogelvlucht de schermen die een rol spelen bij het versterken van een telemarketing campagne. Schrijf je nu in!
 • Er is ook een Training Personalisatie modules. Je krijgt onder andere tips voor het instellen van geautomatiseerde filters, het importeren van een bestand met je doelgroep en het maken van een rapportage. Je kunt zelf veel in je licentie inregelen, de training bespaart je daar waarschijnlijk tijd bij.
 • Wil je (een deel van) de toepassingen niet zelf in de vingers krijgen of heb je het gewoon te druk? Dan brengen we je graag in contact met een gespecialiseerde partner om het werk aan uit te besteden. De eerste inrichting van je licentie, onder andere om goede salesleads te filteren en rapporteren, kun je voor een fixed price uitbesteden.

 

Misschien helpt het volgende je op weg

 1. SalesFeed kan een bestand voor je maken met daarin de NAW van de doelgroep die je wilt bellen, die je kunt uploaden in LinkedIn en die je kunt herkennen in je licentie. SalesFeed is met afstand marktleider voor deze toepassing. Lees hier verder over Account Based adverteren in LinkedIn >>
 2. Gebelde bedrijven markeren in SalesFeed. Importeer de lijst van bedrijven die worden gebeld. Dit kun je eenvoudig zelf doen, zolang de lijst ook het Kamer van Koophandel-nummer bevat. Bij het importeren koppel je een tag aan de betreffende bedrijven, bijvoorbeeld “telemarketing campagne dienst X”. Lees hier hoe je een lijst importeert en hoe je als voorbereiding hierop een tag aanmaakt. Heb je een lijst van een telemarketing campagne die al is uitgevoerd? Importeer deze vooral ook. Zelfs met terugwerkende kracht (zolang je een SalesFeed licentie hebt) zie je het effect van de campagne en identificeer je per direct nieuwe leads. Ontbreekt het KvK nummer in het bestand? SalesFeed kan het bestand hiermee verrijken.
 3. Geautomatiseerde lead signalen inregelen. Je kunt eenvoudig de bedrijven die op een lijst staan, filteren uit het verkeer op je website. Je kunt vervolgens een leadlijst in je licentie maken of jezelf een E-mail notificatie versturen zodra er een bezoeker van je doelgroep / campagne op je website komt.
 4. Remarketing op eigen website. Je kunt bezoekers van bedrijven die op de bellijst staat, een aangepaste homepage tonen. Door het thema van de campagne te tonen, weet de bezoeker impliciet dat hij bij de juiste website is. De campagne wordt versterkt en men hoeft niet zelf te zoeken naar de betreffende content. Lees hier verder over “Remarketing op eigen website”.

Mocht je vragen hebben over deze toepassingen, neem dan contact op via info@salesfeed.com. We zorgen er dan voor dat je van gedachten kunt wisselen met een senior consultant.