Bellen naar je doelgroep, met een goede pitch, is een gedegen marketing & sales activiteit.

Wachten tot je gevonden wordt, levert niet altijd de hoeveelheid traffic op die je wilt. Op een niche-dienst of product, wordt ook niet vaak gezocht.

Veel telemarketing-campagnes zijn gericht op het afspreken van bijeenkomsten. Dat lukt met een beperkt deel van het bestand. Het overgrote deel wil dit niet direct.

Dit neemt niet weg dat wanneer de pitch goed is en het bestand “on target”, er veel mensen geattendeerd worden op jouw bedrijf en welke kans je voor hen biedt. In de praktijk bezoekt een zeer aanzienlijk deel van degenen die gebeld worden je website. Dit gebeurt tot vele maanden en zelfs jaren later (een campagne die voor SalesFeed werd uitgevoerd in juni 2013, bracht tot ver in 2016 bezoekers naar de website!).

Hé wat toevallig. Kunt u soms gedachten lezen?
Een dergelijke returning visitor doet dat niet voor niets. Omdat je meestal ook een contactpersoon hebt, opgedaan tijdens de belcampagne, is het heel efficiënt en effectief om dan weer contact op te nemen met deze prospect. Je krijgt vaak een positieve reactie. Op zich logisch. Wanneer er geen goede indruk was ontstaan door de belcampagne, was men waarschijnlijk ook niet bij jouw bedrijf terug gekomen.

 

Met SalesFeed het rendement op een telemarketing campagne verhogen

1. De gebelde bedrijven markeren in SalesFeed. Importeer de lijst van bedrijven die worden gebeld. Dit kun je eenvoudig zelf doen, zolang de lijst ook het Kamer van Koophandel-nummer bevat. Bij het importeren koppel je een tag aan de betreffende bedrijven, bijvoorbeeld “telemarketing campagne dienst X”. Lees hier hoe je een lijst importeert en hoe je als voorbereiding hierop een tag aanmaakt.

Heb je een lijst van een telemarketing campagne die al is uitgevoerd? Importeer deze vooral. Met terugwerkende kracht (zolang je een SalesFeed licentie hebt) zie je het effect van de campagne en identificeer je per direct nieuwe leads.

Ontbreekt het KvK nummer in het bestand? SalesFeed kan het bestand hiermee verrijken.

2. Signaal genereren. Je kunt eenvoudig de bedrijven die op de lijst staan, filteren uit het verkeer op je website. Dit doe je eenvoudig met een trigger. Met bijvoorbeeld een rapport in je licentie of een E-mail notificatie, kun je geattendeerd worden op deze bezoeker.

3. Inzicht. Door deze bezoekers in kaart te brengen, krijg je inzicht in de bijdrage van de telemarketing-campagne aan het totale verkeer of het totale kwalitatieve verkeer. Je maakt hiertoe eenvoudig een rapport aan.

4. Remarketing op eigen website. Je kunt een bezoeker van een bedrijf op de bellijst op je homepage iets tonen dat in het verlengde ligt van de campagne. De bezoeker weet zo impliciet dat hij bij de juiste website is en de campagne wordt versterkt. Lees hier het recept over “Remarketing op eigen website

 

Wil je op weg worden geholpen? Begeleiding is mogelijk

Er is een workshop waarmee je de mogelijkheden van de triggers, tags en rapportages verkent.

Je kunt ook aan de slag met de workshop “Conversie optimalisatie“, waarmee je de mogelijkheden voor het real time aanpassen van je website ontdekt.

Desgewenst kunnen workshops inhouse worden gegeven.

Mocht je interesse hebben in maatwerk begeleiding of consultancy, neem contact op en leg je wensen en vragen voor via 035 203 1042.