Bijna alle B2C organisaties en inmiddels ook veel B2B organisaties voeren een Remarketing campagne uit. Bijvoorbeeld, in het Google netwerk of in LinkedIn of Facebook. Dit zorgt niet alleen voor returning visitors, maar ook voor zichtbaarheid van je bedrijf.

 1. Remarketing zorgt voor extra rendement op de inspanningen die je doet om verkeer naar je website te brengen.
 2. Conversie optimalisatie verhoogt vervolgens het rendement van je website.

Deze twee ingrediënten lenen zich voor een geavanceerde toepassing van SalesFeed.

 1. Met SalesFeed kun je invulling geven aan “remarketing op eigen website”.

Een bezoeker die jouw bedrijf al kent, komt vaak via de homepage op je website terecht. Ze zoeken dan in Google op je bedrijfsnaam.

 • Je kunt je homepage aanpassen vanaf de eerste keer dat ze op je website komen. Bijvoorbeeld op basis van een campagne-bestand. Toon zo’n bezoeker het thema van de campagne of de eigen branche. Dit maakt je website relevanter en versterkt je campagne. SalesFeed kan je helpen aan een vlijmscherpe campagne via LinkedIn. Lees hier over de voordelen.
 • Als iemand op je website is gekomen via een Google Ad, dan kun je vanaf het eerste bezoek het thema van de campagne op de homepage tonen. Dit versterkt je campagne.

Hoe regel je remarketing op eigen website in

 • Met een trigger kies je wanneer een bezoeker een variatie te zien krijgt van de pagina die bezocht wordt.
 • In plaats van het tonen van een variatie, kun je ook redirecten naar een andere webpagina. Dit doe je door een “URL redirect”-actie te koppelen aan een trigger.
 • Je kunt ook variatie maken van een webpagina met SalesFeed, zonder iets te doen in  je CMS. Dit doe je met de Liquid Content module. Je kunt bestaande afbeeldingen, titels, tekst en conversie knoppen aanpassen. Er kunnen ook hele nieuwe secties worden gemaakt, met de ContentBuilder module. Deze nieuwe secties kunnen worden ingevoegd of kunnen bestaande pagina elementen vervangen.

De Liquid Content module werkt voor 99% van de websites, onafhankelijk van je CMS. Liquid Content heeft geen invloed op je vindbaarheid of je statistieken in Google Analytics.

Liquid Content kan ook worden toegepast wanneer een organisatie niet wordt herkend door SalesFeed. Er kan ook door het gedrag van een bezoeker worden getriggerd, dus zonder te weten wie het is.

2. Verhoog je conversie door aanpassing van je call to action (See Think Do, AIDA)

 • Een bezoeker die terugkomt op je website, zeker als dit op een andere dag gebeurt, heeft inmiddels een andere mindset. Iemand begint meestal met een ” See” invalshoek. Je call to action zou dan gericht kunnen zijn op het laten lezen van voordelen die je te bieden hebt: iemand aanzetten tot een overweging (Think).
 • Komt een bezoeker vervolgens terug op je website, bij voorkeur op een andere dag, zou je met SalesFeed de cal to action kunnen aanpassen,  om “Do” te ondersteunen.
 • Ook dit doe je met een trigger en de Liquid Content module

Wist je dat ….

Met 1 trigger en 1 variatie, kun je aan al je landingspagina’s iets toevoegen rondom de branche van de bezoeker. Dat zal het bounce-percentage niet verslechteren!

 

Wil je op weg worden geholpen? Begeleiding is mogelijk

Er is een workshop waarmee je de mogelijkheden van de triggers, tags en rapportages verkent. Desgewenst kunnen workshops ook inhouse worden gegeven.

Je kunt ook aan de slag met de workshop “Conversie optimalisatie“, waarmee je de mogelijkheden voor het real time aanpassen van je website ontdekt.

Mocht je interesse hebben in maatwerk begeleiding of consultancy, neem contact op en leg je wensen en vragen voor via 035 203 1042.