Verbeter je homepage en versterk je SEA en SEO

Als een bezoeker terugkomt op je website, waarom zou je dan je homepage ongewijzigd tonen? Je hebt immers aanvullende informatie over de bezoeker. Wanneer je op je homepage het thema toont van een Google Ad of van een landingspagina:

 • versterk je de campagne;
 • maak je je organisatie relevanter;
 • maak je het eenvoudig voor je bezoeker om de relevante content terug te vinden.

Je kunt met SalesFeed bestaande content aanpassen of nieuwe content toevoegen. Dit doe je met de Liquid Content module. Deze module werkt voor 99% van de websites, onafhankelijk van je CMS. Het tonen van een variatie van een webpagina heeft geen invloed op je vindbaarheid of je statistieken in Google Analytics.

Je kunt meer dan alleen een Google Search Ad versterken

Op dezelfde manier waarop je een Google Ad herhaalt, kun je ook andere campagnes versterken:

 • Display advertenties in LinkedIn en Google’s display netwerk
 • Organisch landen in een groep van pagina’s die hetzelfde thema hebben
 • Nieuwsbrief artikel

Kortom, je kunt reageren op al het verkeer dat landt via een URL die UTM-tags bevat. Je kunt ook op verkeer dat organisch landt op bepaalde (groepen van) pagina’s.

Zelf doen of op weg geholpen worden?

 • Het is altijd inspirerend om het gratis webinar over personalisatie te bezoeken. Je ziet dan de schermen die een rol spelen bij het verbeteren van je website via personalisatie.
 • Er is ook een training Personalisatie modules. Je krijgt onder andere tips voor het instellen van geautomatiseerde triggers, het automatisch filteren op verkeer uit een campagne en het maken van een Liquid Content variatie. Je kunt zelf veel in je licentie inregelen, de training bespaart je daar tijd bij.
 • Wil je (een deel van) de toepassingen niet zelf in de vingers krijgen of heb je het gewoon te druk? Dan brengen we je graag in contact met een gespecialiseerde partner om het werk aan uit te besteden.

Hoe pas je dit zelf toe op je homepage?

Je wilt reageren op een bezoeker die op de homepage is en die eerder geland is met een bepaalde campagne. Hiertoe plaats je eerst (geautomatiseerd) een tag bij bezoekers die via een bepaalde campagne op je website komen. Vervolgens vertoon je een contentvariatie aan iedere bezoeker die op je homepage is en die de betreffende tag heeft.

 1. Maak eerst een tag. Bijvoorbeeld “Google Campagne X”.
 2. Maak dan een trigger met twee expressies: “als de het eerste pagina van een bezoek is”, en, “de URL bevat: UTM_campaign = X”.
 3. Koppel aan deze trigger de tag die je net hebt gemaakt.
 4. Maak nog een trigger. Je wilt de homepage gaan aanpassen en daarom neem je de expressie “URL van de huidige pagina = <homepage>. De 2e expressie die je maakt: “het bedrijf heeft tag <Google campagne X>”.
 5. Koppel aan deze trigger het tonen van een Liquid Content variatie. Je kunt bestaande afbeeldingen, titels, tekst en conversie knoppen aanpassen. Met een beetje oefenen, kun je dit zelf maken en testen.
 • Er kunnen ook hele nieuwe secties worden gemaakt, met de Contentbuilder module. Deze nieuwe secties kunnen worden ingevoegd of kunnen bestaande pagina elementen vervangen. Om dit te doen, heb je enige ervaring nodig met websitebouw.
 • In plaats van het tonen van een variatie, kun je ook redirecten naar een andere webpagina. Dit doe je door de “URL redirect”-actie te koppelen aan een trigger. Dit kun je zelf eenvoudig doen.
 • Een andere methode, voor websites met sliders, is het openen op & vastzetten van een bepaalde slide (“go to slide”). Hiervoor moet je contact opnemen met SalesFeed.

Reageren op SEO verkeer?

Je kunt reageren op verkeer dat landt op een bepaalde pagina, met de aanpak zoals hierboven beschreven is. Je kunt ook reageren op een bezoeker die geland is op een pagina die behoort tot een groep van pagina’s. Je kunt pagina’s handig groeperen met de Contentgrouping module.

Mocht je vragen hebben over deze toepassingen, neem dan contact op via info@salesfeed.com. We zorgen er dan voor dat je van gedachten kunt wisselen met een senior consultant.

Of, lees verder over:

Het reduceren van het bouncen op een Google Ad

De hele DMU van een doelgroep bereiken via LinkedIn