Bijna alle B2C organisaties en inmiddels ook veel B2B organisaties voeren een Remarketing campagne uit. Bijvoorbeeld, in het Google netwerk of in LinkedIn of Facebook. Dit zorgt niet alleen voor returning visitors, maar ook voor zichtbaarheid van je bedrijf.

  1. Remarketing zorgt voor extra rendement op de inspanningen die je doet om verkeer naar je website te brengen.
  2. Conversie optimalisatie verhoogt het rendement van je website.

Met deze twee ingrediënten kun je een krachtig recept maken.

Met SalesFeed kun je invulling geven aan “remarketing op eigen website”.

Je kunt een bezoeker een aangepaste webpagina tonen. Dit op basis van bijvoorbeeld een campagne-lijst, bedrijfskenmerken, regio, bron van het verkeer, getoonde interesse, gedrag of status in je CRM.

  • Met de triggers kies je wanneer een bezoeker een variatie te zien krijgt van de pagina die hij/zij bezoekt.
  • In plaats van het tonen van een variatie, kun je ook redirecten naar een andere webpagina. Dit doe je door een “URL redirect”-actie te koppelen aan een trigger.
  • De aanpassing van een webpagina maak je niet in het CMS, maar binnen je SalesFeed licentie. Met de Liquid Content module maak je een variatie op bijvoorbeeld je homepage. Je kunt afbeeldingen, titels, teksten en conversie knoppen aanpassen. Er kunnen kunt ook hele secties worden toegevoegd of pagina elementen vervangen door andere elementen.

Voorbeelden van triggers

  • Een klant leest met bepaalde intensiteit over een dienst of productgroep. De volgende keer dat hij de website bezoekt, wordt deze dienst onder de aandacht gehouden en een link getoond naar de betreffende content.
  • Een prospect komt op je homepage en is geland op een pagina over een bepaalde dienst (in het betreffende bezoek of een eerder bezoek).

De Liquid Content module werkt voor 99% van de websites, onafhankelijk van je CMS. Liquid Content heeft geen invloed op je vindbaarheid of je statistieken in Google Analytics.

Liquid Content kan ook worden toegepast wanneer een organisatie niet wordt herkend door SalesFeed. Er kan ook op persoonsniveau worden getriggerd (zonder te weten wie het is).

 

Wil je op weg worden geholpen? Begeleiding is mogelijk

Er is een workshop waarmee je de mogelijkheden van de triggers, tags en rapportages verkent. Desgewenst kunnen workshops ook inhouse worden gegeven.

Je kunt ook aan de slag met de workshop “Conversie optimalisatie“, waarmee je de mogelijkheden voor het real time aanpassen van je website ontdekt.

Mocht je interesse hebben in maatwerk begeleiding of consultancy, neem contact op en leg je wensen en vragen voor via 035 203 1042.