Google Ads campagnes worden ingezet om verkeer naar de website te verkrijgen. In geval van B2B is dat vaak complex:

  • Doelgroepen zijn niet zo groot als bij B2C. Bij B2B draait het dubbel en dwars om kwaliteit van het verkeer.
  • En je moet er zuinig mee omgaan. Hoeveel bedrijven die tot je doelgroep behoren, zijn vandaag “in de markt”, oftewel, op zoek naar een leverancier?

Hoe kun je hier met SalesFeed op inspelen?

1. Inzicht. Ga na of welke campagnes relevant verkeer naar je website brengen. Je campagnes trekken vaak ook studenten en organisaties die niet tot je doelgroepen behoren. Inzicht in je campagnes kunnen leiden tot verbetering van je advertenties of verlaging van het budget. Lees hier hoe je campagnes controleert.

2. Gerichte actuele leads destilleren. De ene campagne is de andere niet. Sommige campagnes trekken bezoekers aan die “direct in de markt zijn”. Dergelijke bezoekers kunnen geautomatiseerd worden gefilterd uit al je verkeer en direct worden doorgespeeld aan Sales. Dergelijke bezoekers kun je middels een leadlijst achterhalen. Je kunt ook de leads via een geautomatiseerde trigger versturen aan een verkoper (E-mail) of CRM (integratie). Mocht Sales het te druk hebben om contactpersonen te achterhalen, dan is de fixed price Contactpersoon Service beschikbaar, die aan Sales gekwalificeerde leads doorspeelt.

3. Conversie optimalisatie, landingspagina. Menige bezoeker komt voor het eerst met je bedrijf in aanraking via een landingspagina die aan een advertentie is gekoppeld. Dit geldt ook voor SEO. Degelijke pagina’s zijn vaak geoptimaliseerd qua tekst en conversie. Dit is logisch. Je kunt maar 1 keer een eerste indruk maken. Je wil een zo laag mogelijk bounce percentage bereiken wanneer een doelgroep je website bereikt. Met SalesFeed kun je deze cruciale first view optimaliseren. Dit doe je eenvoudig met de Liquid Content module. Je kunt met 1 trigger en 1 variatie al je landingspagina’s een branche specifieke saus geven. Bijvoorbeeld een andere afbeelding tonen en de slogan aanpassen zodat deze een betere indruk maken bij mensen die in een bepaalde branche werken.

4. Remarketing op eigen website. Een zakelijke bezoeker neemt zelden of nooit contact op tijdens het eerste bezoek aan een website. Je moet het dus hebben van returning visitors. Met SalesFeed kun je eenvoudig het thema van een campagne herhalen op je homepage. Dit verhoogt zo de relevantie van je homepage en daarmee je bedrijf. Met de Liquid Content module kun je het thema herhalen voor alleen die bezoekers die via een specifieke campagne je website hebben bereikt.

 

Wil je op weg worden geholpen? Begeleiding is mogelijk

Er is een gratis webinar waarmee je de mogelijkheden van de triggers, tags en rapportages verkent. Desgewenst kunnen workshops ook inhouse worden gegeven.

Je kunt ook aan de slag met de Training Personalisatie modules, waarmee je de mogelijkheden voor het real time aanpassen van je website ontdekt.

Mocht je interesse hebben in maatwerkbegeleiding of consultancy, neem contact op en leg je wensen en vragen voor via 035 203 1042.