Het is mogelijk om het tonen van je 404-pagina te voorkomen. Met SalesFeed kun je eenvoudig een bezoeker op deze error pagina real time door sturen naar een andere pagina. Je kunt ook instellen dat je een e-mail ontvangt wanneer een bezoeker op een 404-pagina terechtkomt. Hoe doe je dit?

Redirect de bezoekers

Wanneer je niet wil dat een bezoeker de 404-foutmelding ziet, kun je zo’n bezoeker redirecten. Bijvoorbeeld naar je homepage of naar een pagina met een zoekfunctionaliteit. Dit doe je op de volgende manier:

  • Ga naar je eigen website en creëer een 404-foutmelding (type iets willekeurigs in de urlbalk van je browser, achter je website url);
  • Kopieer de tekst op de pagina die melding geeft van de fout;
  • Ga in je licentie naar Contentgrouping en klik op Nieuwe contentgroep;
  • Geef de contentgroep een herkenbare naam, zoals 404;
  • Kies de expressie: “Document text bevat” en plak de tekst die je eerder gekopieerd hebt. Vergeet niet om op te slaan. Je hebt nu een Contentgroup aangemaakt die automatisch bestaat uit alle pagina’s, ongeacht de URL, waar de 404 error melding wordt gedaan;
  • Ga nu in je licentie naar de Triggers;
  • Maak een nieuwe trigger aan en kies de expressie van het type “Contentgroups van de huidige pagina“. In het pull down menu zie je “404” (tenzij je een andere naam hebt gekozen);
  • Koppel vervolgens de redirect actie aan de trigger.

Spoor de fout op, ontvang een mail bij een 404-melding

Het is ook mogelijk om een bezoekrapport naar jezelf te laten e-mailen op het moment dat een bezoeker op een 404-pagina terechtkomt. Zo kun je makkelijk achterhalen welke pagina’s niet goed werken en of er kapotte links op je website staan.
Zo’n notificatiemail krijg je door een extra actie aan de trigger te koppelen: E-mail bezoekrapport. Vul daar je eigen e-mailadres in.

Veel 404’s? En nu?

Wanneer de website veel 404’s creëert, kan het ontvangen van een mail per geval vervelend worden. Je kunt in dit geval kiezen voor alleen de redirect. Echter, het oplossen van 404’s op zich is gunstig voor je Google rating. Kortom, koppel beide acties aan de trigger en kom er achter hoeveel werk het is om de kapotte links te repareren. Je kunt hier altijd nog mee stoppen.

Hulp nodig?

Loop je tegen problemen aan? Neem contact met ons op, dan kijken wij met je mee.