Op je website komen regelmatig bedrijven waarmee verkopers al contact hebben gelegd. Dat kan recent zijn gebeurd, maar ook een tijd geleden.

Dergelijke contacten worden vaak niet een in CRM vastgelegd. Zij zijn uiteenlopend van aard. Er wordt gewoon met veel prospects gesproken of hoor je bijvoorbeeld dat een medewerker van een klant bij een ander bedrijf is gaan werken. Zelfs offertes worden niet altijd in het CRM geadministreerd.

De bezoeken van dergelijke bedrijven aan je website kunnen mooie warme leads zijn. Een dergelijke lead kan efficiënt worden opgevolgd, in vergelijking met een bedrijf waar jouw organisatie nog geen contact mee heeft gehad.

Leg daarom je collega’s van verkoop periodiek een lijst van herkende bedrijven voor
De aanpak die je kunt volgen is eenvoudig.

  1. Maak een rapport via het bedrijvenfilter.
  2. Scherp deze eventueel aan door middel van triggers & tags.
  3. Distribueer naar de verkopers die geïnteresseerd zijn, bijvoorbeeld wekelijks.

Maak een lijst zo relevant mogelijk en bespaar zo tijd.
Je kunt ervoor kiezen om alle bedrijven die herkend worden op je website, kenbaar te maken aan je collega verkopers.
Je kunt de lijst ook geautomatiseerd voorbewerken. Met zowel het bedrijvenfilter als met triggers & tags kun je geautomatiseerd het kaf van het koren scheiden, op basis van:

  • regio
  • aantal FTE
  • branche
  • status in je CRM

Wanneer je met het bedrijvenfilter een lijst maakt, kun je deze eenvoudig exporteren en vervolgens doorsturen. Je kunt zo de inhoud van de lijst zelf eerst nog bewerken.

Met triggers & tags, kun je vaak de lijst nog scherper maken. Bijvoorbeeld op basis van gedrag en bezochte pagina’s. Je kunt dit heel precies instellen.

Rapporten wekelijks intern verspreiden
De spreadsheet of een E-mail rapport kan ook geautomatiseerd naar een interne verzendlijst worden verstuurd. Bijvoorbeeld wekelijks, op een moment naar keuze. Dit kan tegen een kleine vergoeding worden ingeregeld door SalesFeed.

 

Wil je op weg worden geholpen? Begeleiding is mogelijk

Er is een training waarmee je de mogelijkheden van de triggers, tags en rapportages verkent. Desgewenst kunnen workshops ook inhouse worden gegeven.

Mocht je interesse hebben in maatwerk begeleiding of consultancy, neem contact op en leg je wensen en vragen voor via 035 203 1042.