In iedere licentie is een demo trigger aangemaakt om het vacature verkeer te markeren. Zie ook de handleiding over Demo Triggers.

Bezoekers die op een vacature-pagina landen, zijn geen salesleads

Een website wordt door diverse organisaties bezocht. De bezoekers hebben niet altijd een koop- of informatiebehoefte. Bijvoorbeeld wanneer er een vacature op de website staat.

Geïnteresseerde kandidaten kunnen immers vanaf de werkplek bij hun huidige werkgever een vacaturepagina bezoeken. Met SalesFeed kan je vacature-verkeer eenvoudig uit lead rapportages filteren.

Hiermee wordt invulling gegeven aan een belangrijk doel van de SalesFeed software; tijd besparen rondom opvolging van leads.

Hoe filter je verkeer op een vacature-pagina

Je gebruikt eerst een trigger en een tag om dit verkeer te markeren. Beide zijn al aangemaakt in je licentie.

De trigger bestaat uit 2 expressies, want, je bent op zoek naar bezoekers die aan 2 voorwaarden voldoen:

  1. Het is de eerste pagina van een bezoek (ze landen op een vacature pagina)
  2. Het is een vacature pagina. Meestal kun je deze expressie gebruiken: de URL van de pagina begint met jouwwebsite.nl/vacatures/

Aan deze trigger koppel je geautomatiseerd een actie van het type Tag.

Visueel controleren of een bedrijf de vacature tag heeft

Als je de trigger actief maakt, wordt de tag dus automatisch aan de betreffende bezoekers gekoppeld. Je ziet de tag dan staan op de bedrijvenlijst en in de bedrijfsdetailpagina.

Zo kun je op basis van visuele controle zien dat je het betreffende bedrijf niet wilt gaat benaderen.

Geautomatiseerd vacature-verkeer uit een rapport halen

Je kunt, met een extra trigger en tag, toewerken naar een lijst van salesleads die deze bedrijven niet bevat.

De tag noem je bijvoorbeeld “opvolgen”. Of “hot lead”.

De trigger maak je met meerdere expressies :

  1. het bedrijf heeft NIET de tag Vacatureverkeer
  2. het bedrijf voldoen wel aan expressies rondom bedrijfskenmerken of gedrag (de juiste branche, is geen klant, aantal bezoeken is meer dan x, uit campagne Y. Kies maar!)

Triggers en Tags

Wat is eigenlijk een trigger of een tag? Je kunt zelf een trigger maken en een tag maken.
Met een trigger kun je heel precies bepalen wanneer een bezoeker voldoet aan bepaalde condities. Een tag koppelen is slechts één van de mogelijke acties, maar je kunt er heel veel mee. Bijvoorbeeld een customer journey status vastleggen.

 

 

De praktische stappen om aan de slag te gaan met Triggers en Tags.

  • Het is altijd nuttig om deel te nemen aan een gratis webinar. Je ziet dan onder andere in vogelvlucht de schermen die een rol spelen bij het versterken van een telemarketing campagne. Schrijf je nu in!
  • Er is ook een Triggers webinar. Je krijgt onder andere tips voor het instellen van geautomatiseerde filters, het importeren van een bestand met je doelgroep en het maken van een rapportage. Je kunt zelf veel in je licentie inregelen, de training bespaart je daar waarschijnlijk tijd bij.
  • Wil je (een deel van) de toepassingen niet zelf in de vingers krijgen of heb je het gewoon te druk? Dan brengen we je graag in contact met een gespecialiseerde partner om het werk aan uit te besteden. De eerste inrichting van je licentie, onder andere om goede salesleads te filteren en rapporteren, kun je voor een fixed price uitbesteden.

Heb je andere vragen of wensen, mail naar info@salesfeed.com en we zorgen er voor dat je contact krijgt me een senior consultant om van gedachten te wisselen.