Met SalesFeed kun je op meerdere manieren het kaf van het koren scheiden, als het gaat om het filteren van “de juiste leads”. Dat is vaak verstandig om te doen:

 • om tijd te besparen bij het beoordelen van leads;
 • om de juiste prioriteiten in te stellen als je het te druk hebt om alle leads op te volgen.

Wat komt in de praktijk vaak voor:

 • Je ziet in de bedrijvenlijst veel prospects die bouncen en die je daarom niet wilt opvolgen. Deze kan je onzichtbaar maken in de bedrijvenlijst.
 • Bestaande klanten laten regelmatig commercieel interessant gedrag zien, bijvoorbeeld in de vorm van het lezen over bepaalde onderwerpen. Deze waardevolle signalen kun je uit je webverkeer filteren en doorspelen aan de juiste collega’s.
 • Wanneer je een vacature hebt, trekt deze vaak verkeer tijdens werktijd. Dit zijn geen salesleads en daarom bespaar je tijd wanneer je dergelijk verkeer niet opvolgt.
 • Wanneer je een belangrijke campagne start, bijvoorbeeld online of via telemarketing, is het mogelijk leads uit deze campagne voorrang te geven bij het opvolgen.

Op weg worden geholpen?

 • Het is waardevol om deel te nemen aan het gratis webinar introductie Leadgeneratie. Je ziet dan onder andere in vogelvlucht de schermen die een rol spelen bij het opvolgen van relevante leads op je website.
 • We bevelen van harte de Trigger, tags en rapporten training aan. Je krijgt onder andere tips voor het onderscheiden van klanten in jouw licentie, het instellen van triggers en rapportage. Je kunt zelf veel in je licentie inregelen, de training bespaart je daar waarschijnlijk flink tijd bij.
 • Wil je de eerste inrichting van je licentie laten doen door een ervaren consultant? Vraag naar de mogelijkheden en mail naar: info@salesfeed.com

Hoe pas je zelf het filteren van “de juiste leads” toe?

Je kunt op meerdere manieren over specifieke leads rapporteren

 1. Maak in de bedrijvenlijst een filter en bookmark deze.  Zo kun je bijvoorbeeld gericht kijken naar leads uit doelgroepen. Door het filter in je browser te bookmarken, kun je op een later moment weer zien welke bedrijven voldoen aan je criteria.
 2. Wil je filteren op extra kenmerken ten opzichte van de mogelijkheden van het bedrijvenfilter? Denk aan gedrag of gelezen content. Je kunt bedrijven die voldoen aan je criteria, geautomatiseerd voorzien van een tag (een label). Je kunt onbeperkt tags aanmaken. Met een trigger activeer je geautomatiseerd een tag naar keuze. Met het filter kun je vervolgens bedrijven kiezen die een tag hebben.
 3. Wanneer je zo’n rapport hebt gemaakt, kun je de bedrijven die aan het filter voldoen, ook exporteren naar een Excel bestand.
 4. Je kunt uit een leadlijst het vacatureverkeer weglaten. Dat doe je met een trigger en een tag. Lees hier hoe je dat doet >>
 5. Klanten laten regelmatig waardevolle signalen achter. Het gedrag dat je interessant vindt, kun je markeren met een tag. Denk aan retentie-signalen en upsellen. Je kunt vervolgens met een filter een rapport maken met daarop klanten die dat gedrag hebben vertoond. Je kunt hiertoe handmatig aan een bedrijf de klantstatus koppelen, maar ook door een bestand te importeren. Lees hier hoe je een bestand importeert >>
 6. Heb je een campagne gestart en wil je zien welke bedrijven hiermee op je website komen? Als het een online campagne is, herkent SalesFeed deze automatisch wanneer je UTM-tags gebruikt. Wanneer je een telemarketing campagne uitvoert, kun je de bezoekers onderscheiden door een bestand te importeren. Lees hier je een telemarketing campagne kunt versterken >>

Misschien is dit ook interessant voor je:

 • Wij kunnen een relatiebestand voor je importeren, via een secure omgeving.
 • Als je in CRM niet (alle) KvKnummers van je klanten zijn opgenomen, kunnen wij je klantgegevens verrijken.
 • Onvoldoende leads? Wil je meer relevant verkeer? SalesFeed kan een lijst leveren waarmee je een bijzondere campagne in LinkedIn kunt uitvoeren.

Mocht je vragen hebben over deze toepassingen, neem dan contact op via info@salesfeed.com. We zorgen er dan voor dat je van gedachten kunt wisselen met een senior consultant.