Manieren om het rendement te verhogen van blog’s

1. Remarketing op eigen website. Een blog en whitepaper hebben meestal een specifiek thema. Toon (returning) bezoekers op je homepage, die via een bepaald thema op je website zijn gekomen een reminder van dit thema.  Toon ze niet alleen een reminder in de vorm van tekst of een afbeelding, maar geef ze ook een knop met een link naar een webpagina met relevante content. Lees hier de praktijktip van “Remarketing op eigen website”.

2. Deel kennis, krijg autoriteit. 1 a 2% conversie is niet veel als je je bedenkt hoeveel moeite er nodig was om de traffic te genereren. Hoe groot is de totale doelgroep eigenlijk? Vandaar de volgende gedachte. Doe eens een test en laat het kostbare verkeer direct landen op de whitepaper. Oftewel, verstop de kostbare content niet achter een formulier. Probeer het effect eens wanneer je een formulier plaats onder de whitepaper met de vraag om een E-mail adres achter te laten zodat nieuwe whitepapers automatisch gestuurd worden. Je hebt dan een opt-in voor vervolg mails.
Of, toon de bezoeker pas na enige tijd (“30 seconden”) een formulier met een tekst als “vindt u dit interessant? Vul uw E-mail adres in en krijg automatisch al onze nieuwe whitepapers”. Je hebt dan niet alleen de naam van de contactpersoon, maar ook een opt in. Deze aanpak levert waarschijnlijk meer op dan 1 a 2% conversie.

3. Maak je blog’s en whitepapers visueel branche-specifiek met Liquid Content. Met 1 trigger en 1 variatie kun je al je kostbare landingspagina’s een saus geven die goed wordt herkend door bezoekers uit een bepaalde branche. Oftewel, stem de afbeelding en tekst boven aan een webpagina af op de branche van de bezoeker. Deze personalisatie kan real time worden ingezet, onafhankelijk van je CMS. Lees hier meer achtergrondinformatie over Liquid Content of over het maken van een variatie op een webpagina.

4. Inzicht. Veel bezoekers op een B2B website behoren niet tot je doelgroep. Studenten, concurrenten, bedrijven uit een “verkeerde” branche of met een omvang die niet interessant is. Welke blog’s en whitepapers worden gelezen door relevante bezoekers? En welke thema’s leveren returning visitors op?

5. Neem contact op. Slechts een klein percentage van de lezers van een blog converteert in de vorm van het invullen van het formulier. Een groter deel van de lezers is wel degelijk geïnteresseerd. Dit uit zich bijvoorbeeld in het lezen van andere pagina’s van de website of door terug te komen op de blog of op de website.
SalesFeed herkent een groot deel van alle Nederlandse organisaties. Kortom, maak een leadlijst met alleen de “goede” bezoekers van een blog en probeer telefonisch contact te krijgen.

In de onderstaande video zie je hoe een hulp-tag wordt geplaatst als een blog gelezen wordt. En hoe je een bezoekrapport krijgt als dit binnen 30 dagen weer gebeurt.

 

Wil je op weg worden geholpen? Kies dan voor begeleiding

SalesFeed biedt een training aan waarmee je de mogelijkheden van triggers, tags en rapportages verkent. Desgewenst kunnen workshops ook inhouse worden gegeven.
Je kunt ook aan de slag met de workshop “Conversie optimalisatie“, waarmee je de mogelijkheden voor het real time aanpassen van je website ontdekt.

Mocht je interesse hebben in begeleiding of consultancy, neem contact op en leg je wensen en vragen voor via 035 203 1042.