De marketing van jouw bedrijf is voornamelijk gericht op het verkrijgen van nieuwe klanten. Toch wordt jouw website waarschijnlijk het meest bezocht door bestaande klanten.

Je klanten lezen regelmatig ook over diensten of produktgroepen die ze nog niet van je afnemen.
Ze lezen ook over service, klachten of algemene voorwaarden. Dat zijn retentiesignalen die je zinvol kunt opvolgen. SalesFeed geeft haarfijn inzicht in deze retentiesignalen.

Je klanten herkennen op je website brengt krachtige verkoopmogelijkheden

Iets verkopen aan een bestaande klant is veel makkelijker dan aan een prospect. Bekijkt jouw klant een ander product? Neem even contact met hem op. Of misschien zoekt hij iets omdat het niet duidelijk is. Je hebt zijn gegevens, dus wat extra service is zo geboden.

Met SalesFeed herken je je klant, zie je zijn surfgedrag op jouw website en beschik je over krachtige verkoopmogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld het gedrag van je klanten en prospects apart analyseren. Jij kunt dan kiezen of je de klant belt of daar binnenkort eens even een kop koffie gaat drinken om die verkoopkansen om te zetten in opdrachten en een nog betere klantrelatie.

Op weg worden geholpen?

 • Het is altijd nuttig om het gratis webinar te bezoeken. Je ziet dan onder andere in vogelvlucht de schermen die een rol spelen bij het opvolgen van relevante leads op je website.
 • We bevelen van harte de training Personalisatie modules aan. Je krijgt onder andere tips voor het onderscheiden van klanten in jouw licentie, het instellen van triggers en rapportage. Je kunt zelf veel in je licentie inregelen, de training bespaart je daar waarschijnlijk flink tijd bij.
 • Wil je (een deel van) deze toepassingen niet zelf in de vingers krijgen of heb je het gewoon te druk? Dan brengen we je graag in contact met een gespecialiseerde partner die je licentie voor je inricht om klantsignalen te verkrijgen.

Liever zelf doen?

Zo laat je geen makkelijke verkoopkansen liggen

1. Klanten onderscheiden in je licentie
Om je klanten te kunnen onderscheiden van andere bezoekers, moeten ze gemarkeerd worden. Het markeren van je klanten kan op meerdere manieren:

 • Een bestand importeren. Je kunt zelf een bestand importeren met optioneel één of meerdere tags. Per bestand kunnen tags worden verwerkt, zolang maar geldt dat alle bedrijven in het bestand dezelfde tags krijgen. Door te importeren wordt de relatiestatus overschreven. Tags worden toegevoegd. Je kunt dus het beste per relatietype importeren.
 • Je kunt ook in de bedrijvenlijst bij (meerdere) klanten het vinkvakje aanklikken en vervolgens via het Indelen-menu markeren.
 • Een complex of groot bestand kan worden overgedragen aan SalesFeed via een beveiligde omgeving. Wij verwerken het dan, conform je specificaties. Vooraf wordt een prijsopgave uitgewerkt rondom het uitvoeren van de import. Lees meer over mogelijkheden rondom klantkenmerken.

2. Triggers instellen
Met de trigger-module leg je de basis voor het filteren op gedrag waar je interesse in hebt.

 • Retentie. Leest een klant de algemene voorwaarden? Heb je een FAQ, pagina met klachtenprocedure? Je kunt een trigger dusdanig maken, met AND en OR expressies, dat je controleert op het lezen van een enkele pagina of een groep van pagina’s.
 • Verkoopkansen. Met een trigger kun je bijvoorbeeld markeren wanneer een klant op een dienstenpagina of productpagina leest, met een minimum aan leestijd. Met 1 trigger kun je meerdere pagina’s bewaken. Wanneer je website veel verkeer trekt of de URL’s niet semantisch zijn, biedt de Content Grouping module uitkomst om heel precies te filteren.

In iedere licentie zijn demonstratie triggers aangemaakt. Ook een trigger voor retentie en upsell-signalen. Het aanpassen of uitbreiden van deze trigger is te leren zonder kennis van programmeren.

Door bij de 2e groep te kiezen voor OR, bewaakt deze trigger: OF klanten de Algemene Voorwaarden lezen OF één van de productpagina’s lezen (de URL van alle productpagina’s op de website van SalesFeed beginnen namelijk met https://www.salesfeed.com/producten/ . 

3. Rapportage.
Je kunt op meerdere manieren een signaal krijgen wanneer een klant iets doet wat je wilt weten.

 • Een tag plaatsen bij het betreffende bedrijf. Je kunt op basis hiervan een leadlijst maken dat je herhaaldelijk kunt oproepen.
 • Een notificatie per e-mail, naar jezelf of meerdere collega’s per keer. Je krijgt dan per mail met een bezoekrapport, met NAW en gedrag.
 • Handmatig een bestand exporteren. Alle bedrijven die een bepaalde tag hebben, kunnen in een export bestand terecht komen. Wanneer je naar het bedrijvenoverzicht gaat, selecteer dan via het filter de tag en klik dan op de export knop.
 • Een notificatie sturen naar andere software, zoals een CRM of marketing automation systeem. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden. Neem hier contact over op.

Heb je andere vragen of wensen? Neem contact op via info@salesfeed.com. We zorgen er dan voor dat je van gedachten kunt wisselen met een senior consultant.