Hoeveel klantcontact de accountmanagers van een B2B bedrijf ook hebben, een klant laat niet altijd het achterste van z’n tong zien.

Een waardevolle toepassing van SalesFeed is dan ook om het gedrag van je klanten te bewaken.

Retentie-signalen en verkoopkansen in 3 stappen

1. Een klantenlijst importeren in je licentie.
Om je klanten te kunnen onderscheiden van andere bezoekers, moeten ze gemarkeerd worden. Je kunt aan bedrijven hiertoe het relatietype “klant” toekennen, desgewenst met aanvullende gegevens uit je CRM. De aanvullende gegevens kunnen tags zijn (ja/nee labels) of custom fields. Het markeren van je klanten kan op meerdere manieren:

  • Een bestand importeren. Je kunt zelf een bestand importeren met optioneel één of meerdere tag’s. Per bestand kunnen tag’s worden verwerkt, zolang maar geldt dat alle bedrijven in het bestand dezelfde tag’s krijgen. Door te importeren wordt de relatiestatus overschreven, alsook de eventueel al aanwezige tag’s (wellicht geautomatiseerd aangemaakt middels de triggers, of handmatig). Wanneer je tag’s wilt verwerken die niet voor ieder bedrijf gelden, of custom fields, neem dan contact op.
  • Een bestand overdragen via een secure omgeving. Een complex of groot bestand, kan worden overgedragen aan SalesFeed. Wij verwerken het dan, conform je specificaties. Vooraf wordt een prijsopgave uitgewerkt rondom het uitvoeren van de import.
  • Integratie van je CRM met SalesFeed. Veel bedrijven importeren een bestand bij het starten met hun licentie. Wanneer de business case helder is of de opvolging geregeld, ontstaat vaak de wens om data uit het CRM periodiek voor de SalesFeed licentie te ontsluiten. Er bestaan hiertoe meerdere manieren van integreren. Neem hier contact over op.

2. Triggers instellen.
Met de trigger-module filter je het gedrag van je klanten waar je interesse in hebt.

  • Retentie. Leest een klant de algemene voorwaarden? Heb je een FAQ, pagina met klachtenprocedure? Je kunt een trigger dusdanig maken, met AND en OR expressies, dat je controleert op het lezen van een enkele pagina of een groep van pagina’s.
  • Verkoopkansen. Met een trigger kun je bijvoorbeeld markeren wanneer een klant op een dienstenpagina of productpagina leest, met een minimum aan leestijd. Met 1 trigger kun je meerdere pagina’s bewaken. Wanneer je website veel verkeer trekt of de URL’s niet semantisch zijn, biedt de Content Grouping module wellicht uitkomst om heel precies te filteren.

In iedere licentie zijn demonstratie triggers aangemaakt. Ook een trigger voor retentie en upsell-signalen. Het aanpassen of uitbreiden van een trigger is leren zonder kennis van programmeren.

Door bij de 2e groep te kiezen voor OR, bewaakt deze trigger: OF klanten de Algemene Voorwaarden lezen OF één van de productpagina’s lezen (de URL van alle productpagina’s op de website van SalesFeed beginnen namelijk met https://www.salesfeed.com/producten/ . 

3. Rapportage.
Je kunt op meerdere manieren een signaal krijgen wanneer een klant iets doet wat je wilt weten.

  • Een tag plaatsen bij het betreffende bedrijf. Je kunt op basis hiervan een on screen rapport inrichten dat je herhaaldelijk kunt oproepen.
  • Een notificatie per e-mail, naar jezelf of meerdere collega’s per keer. Je krijgt dan per mail met een bezoekrapport, met NAW en gedrag.
  • Handmatig een bestand exporteren. Alle bedrijven die een bepaalde tag hebben, kunnen in een export bestand terecht komen. Wanneer je naar het bedrijvenoverzicht gaat, selecteer dan via het filter de tag en klik dan op de export knop.
  • Een notificatie sturen naar andere software, zoals een CRM of marketing automation systeem. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden. Neem hier contact over op.

Wil je op weg worden geholpen? Begeleiding is mogelijk

Er is een workshop waarmee je de mogelijkheden van de triggers, tags en rapportages verkent. Desgewenst kunnen workshops ook inhouse worden gegeven.

Wellicht past het beter bij je behoeften om een senior consultant een middagje op bezoek te hebben. Je krijgt dan een demo en wordt op weg geholpen met triggers en rapportage.

Er is ook een compleet programma waarmee jouw organisatie begeleidt wordt om leads te filteren en in je organisatie in te bedden.

Mocht je interesse hebben in maatwerk begeleiding of consultancy, neem contact op en leg je wensen en vragen voor via 035 203 1042.