Het doel van Google Analytics is om jou een beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen en paginaweergaven. Google Analytics rapporteert ook jouw reclamecampagnes, Google Ads.

Echter, een deel van de vertoningen en clicks wordt in de praktijk gedaan door consumenten, studenten en mensen die bij organisaties werken die niet je doelgroep zijn. Welke campagnes brengen de juiste doelgroep naar je website?

Dit inzicht kan helpen campagnes te verbeteren of budget te verlagen

Dit kan eenvoudig in kaart worden gebracht met SalesFeed. Met SalesFeed is het mogelijk om Adwords campagnes af te meten. De gebruikte techniek werkt ook voor LinkedIn, Facebook en links in uw nieuwsbrieven.

Je kunt op 2 manieren campagnes controleren:

  1. Ga in je SalesFeed licentie naar de bedrijfsoverzicht pagina. Ga naar het filter (linksboven) en selecteer een campagne. Je ziet nu bedrijven die via die campagne op je website zijn gekomen. Als je geen campagnes ziet in het filter, lees dan hieronder “hoe werkt koppelen van campagnes aan SalesFeed”.
  2. Log-in in je licentie. Ga naar een ander tabblad en bezoek je eigen website. Linksonder op je website zie je het SalesFeed logo. Dit logo geeft toegang tot de In Page Analytics van SalesFeed. Hoe werkt dit? Ga bijvoorbeeld naar een Adwords landingspagina.  Klik daar op het logo. Je ziet dan een rapport over de betreffende pagina: welke campagnes hebben verkeer gebracht, uit welke branches komen ze, welke bedrijven waren het.

Hoe werkt koppelen van campagnes aan SalesFeed
Door parameters toe te voegen aan URL’s van campagnes kan SalesFeed automatisch campagnes herkennen en daaraan de bedrijven op uw website koppelen.

Wanneer je je campagnes uitbesteed, vraag dan om het toevoegen van UTM tags. Voor een Adwords-professional is dit bekende materie en weinig werk.

Wil je het zelf doen? Er moeten bepaalde parameters (UTM tags) toe worden gevoegd aan de url’s van de advertenties in een campagne. Dit is eenvoudig. Bezoek Campaign URL Builder of lees meer over de achtergrond hiervan via Google URL maker.

 

Wil je op weg worden geholpen? Begeleiding is mogelijk

Er is een training waarmee je de mogelijkheden van de triggers, tags en rapportages verkent. Desgewenst kunnen workshops ook inhouse worden gegeven.

Je kunt ook deelnemen aan het gratis webinar, waarmee je de mogelijkheden voor het real time aanpassen van je website ontdekt.

Mocht je interesse hebben in maatwerkbegeleiding of consultancy, neem contact op en leg je wensen en vragen voor via 035 203 1042.