Met de Liquid Content editor kun je pagina’s aanpassen, zodat deze beter aansluiten bij de branche van de bezoeker. Bijvoorbeeld de pagina’s waarop Adwords campagnes landen, of whitepapers. Het zou een hele klus kunnen zijn om dat voor iedere pagina handmatig te doen. Gelukkig hoeft dat niet, want je kunt bijvoorbeeld alle ladingspagina’s in één keer aanpassen. Hoe pak je dit aan?

Alle landingpagina’s met dezelfde URL opbouw in één keer aanpassen

Landingpagina’s hebben vaak een groot deel van de URL hetzelfde. Bijvoorbeeld: www.jouwdomein.nl/whitepaper/

Je kunt dan een trigger aanmaken die betrekking heeft op meerdere pagina’s: als de url van de huidige pagina begint met…

Landingspagina’s aanpassen met contentgrouping

Misschien dienen de URL’s van je website hier niet goed voor. Vaak brengt contentgrouping dan uitkomst. Je kunt aan de hand van meerdere kenmerken de grote gemene deler van de landingspagina’s invoeren. Aan de hand van de kenmerken wordt automatisch per pagina bepaald of een pagina tot een bepaalde contentgroep behoort. De controle wordt real time uitgevoerd, voordat een bezoeker een pagina te zien krijgt.

First view, first visit

Je kunt dus kiezen of je bepaalde bezoekers altijd een andere ervaring geeft op landingspagina’s of andere pagina’s. Je kunt ook instellen dat dat alleen gebeurt bij het 1e bezoek. Dit kan op bedrijfsniveau maar ook op bezoekerniveau. Dit doe je met de triggers. Je voegt dan de expressie toe: de pageview is de 1e van een bezoek.

Waarom aanpassen?

Met de Liquid Content editor kun je heel gemakkelijk titels, teksten en afbeeldingen aanpassen. Denk aan het tonen van een afbeelding die aansluit bij een bepaalde branche, of een net even andere titel. Het is zelfs mogelijk om nieuwe elementen aan een pagina toe te voegen. Zo zou je logo’s kunnen tonen van klanten die in dezelfde branche werken. Dit zorgt voor meer vertrouwen op bij de bezoeker op je website. Lees meer over de mogelijkheden.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!