Of je nu betaalt voor verkeer of dat het lukt om organisch bezoekers op je website te krijgen, het zou mooi zijn als je bezoekers minder bouncen.

Ga zuinig om met je kostbare bezoekers uit je doelgroepen

Wat kun je doen om een betere eerste indruk te maken bij die belangrijke bezoeker uit je doelgroep die voor het eerst op je website komt?

Op basis van de branche van een bezoeker kun je een landingspagina real time aanpassen. Bijvoorbeeld door logo’s van klanten uit die branche te tonen. Je kunt wellicht ook een contactpersoon voorstellen die branchespecialist is.

Je doelgroep maakt kennis met jouw bedrijf via diverse pagina’s, bijvoorbeeld waarop Google Ads campagnes landen of whitepapers. Het zou een hele klus zijn om dat voor iedere pagina variaties te maken. Gelukkig hoeft dat niet, want je kunt alle ladingspagina’s in één keer aanpassen. Hoe pak je dit aan?

Alle landingpagina’s met dezelfde URL opbouw in één keer aanpassen

Landingpagina’s hebben vaak een groot deel van de URL hetzelfde. Bijvoorbeeld: www.jouwdomein.nl/whitepaper/

Je kunt dan een trigger aanmaken die betrekking heeft op meerdere pagina’s: als de url van de huidige pagina begint met…

Landingspagina’s aanpassen met contentgrouping

Misschien hebben niet alle URL’s een handige indeling. Vaak brengt de Contentgrouping module dan uitkomst. Je kunt aan de hand van meerdere kenmerken de grote gemene deler van de landingspagina’s invoeren. Aan de hand van de kenmerken wordt automatisch per pagina bepaald of een pagina tot een bepaalde contentgroep behoort. De controle wordt real time uitgevoerd, voordat een bezoeker een pagina te zien krijgt.

First view, first visit

Je kunt dus kiezen of je bepaalde bezoekers een andere ervaring geeft op landingspagina’s of andere pagina’s. Je voegt dan de expressie toe: de pageview is de 1e van een bezoek.
Je kunt ook instellen dat dat alleen gebeurt bij het 1e bezoek. Dit kan op bedrijfsniveau maar ook op bezoekerniveau. Dit doe je door een trigger toe te voegen. Je voegt dan de expressie toe: het is het eerste bezoek (van de gebruiker of van de organisatie).

Wat kun je real time aanpassen?

Met de Liquid Content editor kun je eenvoudig bestaande titels, teksten, afbeeldingen en call to action knoppen aanpassen. Denk aan het tonen van een afbeelding die aansluit bij een bepaalde branche, of een net even andere titel.

Het is ook mogelijk om nieuwe elementen aan een pagina toe te voegen. Zo zou je een sectie kunnen toevoegen met logo’s van klanten die in dezelfde branche werken. Met de Contentbuilder module kun je nieuwe elementen maken voor een webpagina. Lees meer over de mogelijkheden.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!