Je klanten bezoeken vaak je website. Ze gaan bijvoorbeeld via de homepagina naar de contactpagina of ze loggen in.

Je kunt met je SalesFeed licentie vanuit twee invalshoeken je homepagina (en contactpagina) aanpassen.

Dit kan zelfs tegelijkertijd worden gedaan, je kunt twee delen van dezelfde pagina met 2 verschillende triggers laten aansturen.

Toon hen:

  • iets conform je upselling doel of een merk-boodschap
  • het onderwerp waarover ze zelf hebben gelezen en wat jij interessant genoeg vindt om te herhalen

Toon een specifieke klant of klanttype een dienst of productgroep die je graag extra zou leveren

1. Importeer een lijst van je klanten uit je CRM met al dan niet een extra kenmerk (tag) voor het type klant (klanttype, upsel doel, etc). Of, test dit door met de hand een aantal klanten te segmenteren. Maak eerst de tag(‘s) aan.

2. Maak een variatie van een pagina (wat is dat). Lees hier wat je zelf kunt variëren aan een webpagina.

3. Maak een trigger die de variatie toont zodra de betreffende klant of klanttype je website bezoekt.

Je kunt desgewenst markeren dat een bepaald bedrijf een variatie getoond heeft gekregen en ook of ze geklikt hebben op een aangepaste conversie-knop. Lees hier hoe je dat doet.

 

Toon een klant (of een prospect) op de homepage het onderwerp waar ze al interesse in hebben getoond: “Remarketing op eigen website”

Je kunt een klant op basis van account based doelen een aangepaste sectie op je homepage tonen, of een geheel nieuwe sectie toevoegen. Tegelijkertijd zou je een andere sectie kunnen aanpassen of toevoegen, op basis van eerder getoonde interesse. Zie het recept “Remarketing op eigen website“. Het aanpassen en toevoegen van een sectie gebeurt buiten je CMS.

Voorbeelden van getoonde interesse:

  • Heeft de klant een bepaald artikel uit de nieuwsbrief enige tijd gelezen?
  • Is een bepaalde pagina enige tijd gelezen?
  • Zijn meerdere pagina’s met hetzelfde thema gelezen (Content Grouping)?

Regionale campagne

Je kunt klanten (en prospects) ook per regio een variatie op een pagina tonen. Of een pop-up, al dan niet in de vorm van een formulier, of een banner met een link naar content. Via de triggers kun je eenvoudig per provincie aansturen of op basis van postcode.
SalesFeed kan in gevallen een postcodetabel verwerken met je eigen rayon indeling.

 

Wil je op weg worden geholpen? Begeleiding is mogelijk

Er is een workshop waarmee je de mogelijkheden van de triggers, tags en rapportages verkent. Desgewenst kunnen workshops ook inhouse worden gegeven.

Je kunt ook aan de slag met de workshop “Conversie optimalisatie“, waarmee je de mogelijkheden voor het real time aanpassen van je website ontdekt.

Mocht je interesse hebben in maatwerkbegeleiding of consultancy, neem contact op en leg je wensen en vragen voor via 035 203 1042.