Iedereen kent wel het ‘keyword-based adverteren’ middels Google (SEA). Wat veel organisaties nog niet weten is dat je veel gerichter kunt adverteren met behulp van een account-based benadering. Feitelijk zeg je met deze benadering niet: ‘Ik wil dat deze advertentie wordt getoond aan iemand die zoekt op keyword x.’ Maar: ‘Toon mijn advertentie aan een concrete functionaris van bedrijf x.’

Bereik je de DMU van je hele doelgroep pro-actief via LinkedIn

  • Om naamsbekendheid op te bouwen, of
  • om als eerste een oplossing onder de aandacht te brengen bij je doelgroep.

Je doel is dan om traffic te genereren naar een landingspagina op je website.

LinkedIn biedt nog meer voordelen ten opzichte van een Google Ads zoekcampagne

  • Er zijn maar weinig functionarissen die “vandaag” aan het zoeken zijn. Met een Google zoek-campagne ben je dus in een kleine vijver aan het vissen.
  • Google laat jouw advertenties meestal niet in alle provincies zien als je daar concurrenten hebt. Via LinkedIn heb je daar geen last van.
  • Op een nieuwe dienst of product wordt sowieso niet gezocht.
  • Iemand die al zoekt, heeft vaak al delen van de beoogde oplossing ingekleurd. Wanneer jij bij iemand een koop-interesse start, heb je de grootste kans op succes.
  • Veel mensen kijken met regelmaat naar hun LinkedIn profiel. Een advertentie in de timeline, naast de link naar “wie heeft mijn profiel bekeken”, is een hele relevante plek om te adverteren.

Hoe kan SalesFeed je helpen

SalesFeed kan tegen een goed tarief een passend marketingbestand leveren voor een scherpe accountbased advertising campagne binnen LinkedIn.

SalesFeed levert betere data dan de Kamer van Koophandel en de gemiddelde dataleverancier: Onze database bevat ruim 1.600.000 domeinnamen van actieve organisaties in Nederland. Ter vergelijking: de Kamer van Koophandel beschikt slechts over 760.000 unieke domeinnamen.

Je kunt met SalesFeed heel precies en compleet je doelgroep kiezen op basis van regio, FTE, branche, rechtsvorm en meer. Zo krijg je een campagne waarvan je weet dat het geen verspild geld is wanneer op je advertentie wordt geklikt.

SalesFeed kan een bestand voor je maken met domeinnamen van je doelgroep. Je kunt in LinkedIn vervolgens dit bestand uploaden. Lees hier meer over LinkedIn’s Account Based Targeting >>

Wil je maximale grip en rendement uit je campagne-budget?

Als je wilt, nemen we alleen bedrijven op in het campagne bestand die we kunnen herkennen via je SalesFeed licentie. Dit leidt ertoe dat je veel van de clicks kunt opvolgen en ook beter kunt zien of de campagne aanslaat.

Versterk een campagne met remarketing op je eigen homepage

En, écht geavanceerd, je kunt het thema van de campagne tonen op je homepage aan bezoekers die via de LinkedIn campagne bij je terecht zijn gekomen. Daardoor wordt je campagne versterkt. Is dit een interessante toepassing van personalisatie, of niet soms?

Telemarketing versterken

SalesFeed levert tevens doelgroepbestanden voor je telemarketingcampagnes. Via LinkedIn advertising kun je eerst je doelgroep “opwarmen” met een naamsbekendheidcampagne.

Het is slim alleen te bellen naar bedrijven die wij kunnen herkennen in je licentie. Veel prospects komen op je website terug, ruim nadat ze gebeld zijn. Deze nabranders zijn hele krachtige leads die je eenvoudig herkent via SalesFeed. Wanneer je belt naar bedrijven die wij niet herkennen, heb je dit voordeel niet en loop je dus rendement mis op je bel-uren. De gedachte is: als je leadlijst langer is dan je kunt bellen, bel dan alleen bedrijven die je kunt herkennen in SalesFeed.

En nu?

Neem contact met ons op via info@salesfeed.com of bel ons. Je krijgt onmiddellijk contact met een specialist. We brengen vervolgens in kaart hoeveel bedrijven er tot je doelgroep behoren, of wat bijvoorbeeld je bel-capaciteit is. Als laatste brengen we een offerte uit voor het campagnebestand en desgewenst ook een bestand om te importeren in je SalesFeed licentie.

Adverteren is een vak

In LinkedIn kun je adverteren op basis van pay-per-view of pay-per-click. Als je wilt, brengen we je in contact met een gespecialiseerd bureau om na te gaan wat voor jou het beste is. Een naamsbekendheidcampagne richt je namelijk anders in dan een verkoop- of trafficcampagne.