Bereik je hele doelgroep pro-actief via LinkedIn

  • Om naamsbekendheid op te bouwen of,
  • om als eerste een oplossing onder de aandacht te brengen.

Dit biedt grote voordelen:

  • Er zijn maar weinig functionarissen die “vandaag” aan het zoeken zijn. Met een Google zoek-campagne ben je dus in een hele kleine vijver aan het vissen.
  • Google laat jouw advertenties meestal niet in alle provincies zien als je daar concurrenten hebt. Via LinkedIn heb je daar geen last van.
  • Op een nieuwe dienst of product wordt sowieso niet gezocht.
  • Iemand die al zoekt, heeft vaak al delen van de beoogde oplossing ingekleurd. Wanneer jij bij iemand een koop-interesse start, heb je de grootste kans op succes.
  • Veel mensen kijken met regelmaat naar hun LinkedIn profiel. Een advertentie in de timeline, naast de link naar “wie heeft mijn profiel bekeken”, is een hele relevante plek om te adverteren.

Hoe kan SalesFeed je helpen

Je kunt in LinkedIn een bestand uploaden met daarin bedrijven die tot je doelgroep behoren. Het beste kun je daarvoor de domeinnaam (URL) gebruiken. Persoonlijke e-mail adressen en bedrijfsnamen matchen slecht in LinkedIn.

SalesFeed heeft van bijna alle actieve organisaties in Nederland de domeinnaam beschikbaar. Daarin zijn we met afstand marktleider. Je kunt met ons heel precies je doelgroep kiezen op basis van regio, FTE, branche, rechtsvorm en meer. Zo krijg je een campagne waarvan je weet dat het geen verspild geld is wanneer op je advertentie wordt geklikt.

Maximale grip en rendement uit je campagne-budget

Als je wilt, nemen we alleen bedrijven op in het campagnebestand die we kunnen herkennen via je SalesFeed licentie. Dit leidt ertoe dat je veel van de clicks kunt opvolgen en ook kunt zien of de campagne aanslaat.

En, écht geavanceerd, je kunt het thema van de campagne tonen op je homepage. Daardoor wordt je campagne versterkt. Is dit een interessante toepassing van personalisatie, of niet soms?

Telemarketing versterken

Als je via telemarketing je doelgroep wil benaderen, kunnen wij daarvoor het bestand leveren. Via LinkedIn advertising kun je dan eerst je doelgroep “opwarmen” met een naamsbekendheid campagne. Degene die al klikken op je campagne, laat je uiteraard als eerste bellen.

Wij denken dat het slim is alleen te bellen naar bedrijven die wij kunnen herkennen in je licentie. Veel prospects komen op je website terug, ruim nadat ze gebeld zijn. Deze nabranders zijn hele krachtige leads die je eenvoudig herkend via SalesFeed.

Welke stappen kun je zetten

Neem contact op met SalesFeed. Dan kunnen we in kaart brengen hoeveel bedrijven er tot je doelgroep behoren. Wij brengen dan een offerte uit voor het LinkedIn bestand en desgewenst ook een bestand om te importeren in je SalesFeed licentie.

Adverteren is een vak

In LinkedIn kun je adverteren op basis van pay-per-view of pay-per-click. Als je wilt, brengen we je in contact met een gespecialiseerd bureau om na te gaan wat voor jou het beste is. Een naamsbekendheid campagne richt je waarschijnlijk anders in dan een verkoop of traffic campagne.

Interesse in een doelgroepen-bestand? Stuur een mail naar info@salesfeed.com