Heeft u een vraag?

Onze Nederlandse helpdesk staat u graag te woord.

Wij helpen u graag om het maximale uit SalesFeed en uw website te behalen.

Instructie Hoe begin ik?
Als u start met SalesFeed is er een aantal gegevens die u kan veranderen om uw account op de juiste manier in te stellen. In de volgende instructies wordt stap voor stap uitgelegd hoe u dit aanpakt.
Lees meer
Instructie Triggers & Actions
In deze handleiding wordt een voorbeeld uitgewerkt om een bepaalde trigger aan te maken. Op deze manier worden de bezoekers op uw website gefilterd aan de hand van hun gedrag dat door u ingesteld wordt.
Lees meer
Instructie Campagnes Adwords
Met SalesFeed is het mogelijk om Adwords campagnes af te meten. Het enige wat u hoeft te doen is bepaalde parameters toe te voegen aan de url’s van advertenties in een campagne. De campagnes worden dan automatisch in SalesFeed aangemaakt als deze nog niet aanwezig zijn. Het bedrijf dat op de advertentie klikt in de campagne wordt zichtbaar onder de campagne naam in SalesFeed.
Lees meer
Instructie Campagnes LinkedIn
Door uw campagnes te koppelen aan SalesFeed kan u precies zien welke campagnes interessant zijn voor u. SalesFeed herkent de verschillende campagnes die u kunt gebruiken, zoals LinkedIn campagnes, Facebook campagnes, Twitter campagnes en Adwords campagnes.
Lees meer
Security. Hoe gaat SalesFeed om met de verzamelde data?
Lees meer
Wat is het verschil met Google Analytics?
SalesFeed levert commerciële informatie over bedrijven die uw website bezoeken, plus mogelijkheden om geautomatiseerd acties uit te voeren. Google Analytics geeft met name statistieken die niet direct opvolgbaar zijn. Een B2B bedrijf heeft in het algemeen minder aan Google Analytics dan een B2C bedrijf. De statistieken die SalesFeed geeft, zijn er daarom op gericht om Google Analytics aan te vullen inzake optimalisatie van een B2B website en B2B campagnes.
Lees meer
Ik ben al bezig met online advertising, socialmedia en/of SEO. Hoe moet ik dan kijken naar SalesFeed?
Het rendement van alle marketing & sales activiteiten stijgt door SalesFeed. Dat is dan ook het doel. In het algemeen stijgt het succes van marketing & sales-activiteiten door actieve opvolging, ten opzichte van afwachten “tot de telefoon gaat”. SalesFeed levert naast sales leads ook inzicht aan marketeers, dit is van belang om campagnes en content van de website te verbeteren. Waarom meer verkeer kopen als de sales leads uit het huidige verkeer al niet worden opgevolgd of huidige campagnes te verbeteren zijn?
Lees meer
Welke gegevens levert SalesFeed over bedrijven?
SalesFeed levert bedrijfsgegevens over ieder bedrijf dat op uw website wordt herkend. Oftewel, NAW plus extra's. Aanvullend kunnen maatwerk labels worden gecreëerd. Een label (tag) kan handmatig of geautomatiseerd worden toegekend aan een bedrijf aan de hand van hun gedrag op uw website of hun bedrijfsinformatie. De inhoud van de tags kan breed en onbeperkt worden gekozen: commerciële status, inhoudelijke interesse, te nemen vervolgactie, herkomst van het bezoek. Deze labels (tags) kunnen worden gezien als bedrijfsinformatie die specifiek voor uw bedrijf worden gecreëerd.
Lees meer
Kan ik zien waarin de herkende bedrijven interesse in hebben?
Ja, per herkend bedrijf is te zien welke pagina’s van uw website bezocht zijn, en hoe lang deze zijn gelezen. Het herhaaldelijk lezen van eenzelfde pagina, over een dienst of product, mag in het algemeen opgevolgd worden als sales lead. Althans, als het bedrijf uw prospect is. Met SalesFeed kan uit al het verkeer specifieke bezoekers worden gefilterd. Dit kan gebeuren vanuit verschillende invalshoeken: bijvoorbeeld op de inhoud van de gelezen pagina en de bron van het verkeer (campagne).
Lees meer
Is SalesFeed wel legaal?
Ja, SalesFeed is niet strijdig met de Telecommunicatiewet (“cookie-wet”) of met de Wet bescherming persoonsgegevens. SalesFeed levert namelijk geen persoonsgebonden gegevens, maar alleen algemene informatie over de herkende bedrijven. Daarbij is de SalesFeed licentiehouder altijd verantwoordelijk voor het juist informeren van de bezoekers aan haar website inzake cookies.
Lees meer
Hoe gaan SalesFeed gebruikers om met "aantasting van privacy gevoel"
Open een telefonisch contact met een vraag, of begin met het opnemen van laagdrempelig contact via LinkedIn. De manier waarop u het beste een online sales lead kunt gaan opvolgen, hangt ook deels af van uw branche. En, het is een kwestie van durven. Niet iedereen is in de wieg gelegd voor telefonische acquisitie. SalesFeed kan u hiermee op weg helpen.
Lees meer
Kan ik ook instellen hoe vaak ik een e-mailrapport krijg?
Het bezoek van een bedrijf kan een actie triggeren, zoals bijvoorbeeld het versturen van een notificatie per E-mail. Ook kunnen periodieke rapporten worden ingericht. Deze kunnen als E-mail of als bestand worden verstuurd.
Lees meer
Kunnen we de bedrijven op dezelfde manier indelen als in ons CRM?
SalesFeed is ingericht met generieke hoofdsegmenten. Deze segmenten liggen vast, maar ze zijn nader te specificeren door er zelf labels aan toe te voegen. Op deze manier kunt u in principe bedrijven op dezelfde manier indelen als in uw CRM. Zo houdt u uw overzichten overzichtelijk en kunt u gericht uw doelgroep aanspreken.
Lees meer
Herkent SalesFeed alle bedrijven op onze website?
SalesFeed heeft de grootste database van Nederland inzake IP-adressen gekoppeld aan Kamer van Koophandelnummers. Deze database groeit dagelijks! Wij vinden de kwaliteit van de informatie erg belangrijk, daarom zorgen wij ervoor dat dit altijd up-to-date is.
Lees meer
Is SalesFeed gebruikersvriendelijk?
Alle functionaliteit wordt ontsloten door een web applicatie die u kunt gebruiken wanneer het u uitkomt, u ontvangt dus niet te pas en te onpas storende emails. Het doel van SalesFeed is om het op volgen van prospects zo efficiënt en effectief mogelijk te maken voor u.
Lees meer
Waarom wachten?
Vraag nu de 30 dagen gratis pilot aan!