Er zijn 5 typen acties.
1 trigger kan meerdere acties activeren.
Niet iedere actie hoeft altijd “aan” te staan.

 1. Tag. Een trigger kan er voor zorgen dat een tag wordt toegekend (“aangevinkt”).

2. Formulier. Ook wel “pop-up” genoemd. Een formulier of pop-up kan velden bevatten, maar kan ook gewoon een banner zijn, met al dan niet een conversie-knop die naar een pagina linked.
Het tonen van een formulier of banner aan een bezoeker heeft een hoge attentiewaarde.

3. Liquid Content. Met een trigger kan een variatie op een webpagina worden veroorzaakt.
Met de Liquid Content module kun je binnen het design van een webpagina variaties maken op:

  • tekst
  • afbeeldingen
  • de tekst op een knop
  • waar een knop naar verwijst.

Een Liquid variatie valt niet of nauwelijks op. Deze techniek werkt voor de meeste CMS-en en is browsercompatible. Het tonen van een variatie wordt niet gemeten door Google Analytics en heeft dus geen invloed op de statistieken. Er kan desgewenst wel geregistreerd worden aan welke bezoeker een variatie is getoond en of men op een gewijzigde knop heeft geklikt. Lees hier hoe een Liquid Content variatie aan te maken.

4 Email bezoekrapport. Een trigger kan ook veroorzaken dat iemand (of meer dan 1 persoon) per mail een notificatie krijgt. In principe is dat niet de bezoeker, maar een collega die een opvolgingsactie zou moeten doen.
Een website bezoekverslag bevat gegevens over een bezoekend bedrijf.

5. Code uitvoeren. Deze actie geeft zeer veel mogelijkheden. Je kunt namelijk door de SalesFeed software custom javascript laten uitvoeren.

 

Wil je op weg worden geholpen? Begeleiding is mogelijk

Er is een Triggers, tags en rapporten training waarmee je de mogelijkheden van de triggers, tags en rapportages verkent. Desgewenst kunnen workshops ook inhouse worden gegeven. Wellicht is een “Middagje SalesFeed” in je kantoor een goede manier om geholpen te worden.

Mocht je interesse hebben in maatwerk begeleiding of consultancy, neem contact op en leg je wensen en vragen voor via 035 203 1042.