Een trigger is een mechanisme dat een proces in gang zet. Een trigger vindt plaats als aan een vastgestelde voorwaarde wordt voldaan.

Een trigger kan worden opgebouwd uit 1 of meer expressies

Met de expressies kun je zeer precies reageren op bezoekers met een bepaalde herkomst, branche, aantal FTE, gedrag, etcetera.

Aan iedere licentie is een aantal demonstratie triggers & tags toegevoegd.

De Salesfeed software controleert automatisch of de trigger “waar” of “niet-waar” is. Indien het “waar” is, worden 1 of meer acties geactiveerd. De Trigger module vormt daarmee het hart van de marketing automation mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld zelf tags aanmaken en ook andere acties koppelen aan een trigger.

De expressies kunnen in 1 of meer groepen worden geplaatst. Binnen en tussen de groepen kan middels AND en OR worden ingesteld of de expressies altijd of deels moeten voldoen.

De triggers worden real time gecontroleerd, op het moment dat een bezoeker een webpagina opvraagt. Voordat (!) de pagina wordt getoond, zijn alle triggers gecontroleerd en bijbehorende acties geïnitieerd. Dit proces vergt milliseconden. Deze snelheid is zeker nodig wanneer een Liquid Content variatie getoond moet worden.

Invert.

Per expressie kan het “Invert” vakje worden aangevinkt. Dit heeft als gevolg dat gefilterd wordt op “uitsluiting”. Bijvoorbeeld; relatietype = klant + invert, heeft als gevolg dat gefilterd wordt op “de relatie is alles behalve klant”.

Wanneer je Invert gaat gebruiken in een complexere Trigger, dan kan dit al snel een onbedoeld effect hebben. Controleer en test dus goed!

Wil je op weg worden geholpen? Begeleiding is mogelijk

Er is een Triggers, tags en rapporten training waarmee je de mogelijkheden van de triggers, tags en rapportages verkent. Desgewenst kunnen workshops ook inhouse worden gegeven. Wellicht is een “Middagje SalesFeed” in je kantoor een goede manier om geholpen te worden.

Mocht je interesse hebben in maatwerk begeleiding of consultancy, neem contact op en leg je wensen en vragen voor via 035 203 1042.