Per expressie kan het Invert vakje worden geselecteerd. Dit heeft als gevolg dat gefilterd wordt op “uitsluiting”. Bijvoorbeeld; relatietype = concurrenten + invert, heeft als gevolg dat gefilterd wordt op “de relatie is alles behalve een concurrent”.

Wanneer je Invert gaat gebruiken in een complexere trigger, kan dit al snel een onbedoeld effect hebben. Controleer en test dan goed!

De Invert-optie kan gebruikt worden in combinatie met een groep van expressies. Het maakt dan bijvoorbeeld uit of die groep van het type AND of OR is. Welkom in de wereld van Booleaanse algebra. SalesFeed heeft de ‘haakjes’ vervangen door groepen. Invert komt neer op omkering.

Je kunt hier heel flexibel filters mee maken, maar onbedoeld dus ook fouten.

In het onderstaande treft je 2 wegen die naar hetzelfde resultaat leiden.

Stel, je wilt de prospect lijst slim filteren; concurrenten en leveranciers moeten daar niet op terecht komen.

Route A, met een subgroep. In de subgroep worden dan 2 expressies opgenomen. Voor de hele groep wordt Invert gekozen. De groep zelf moet van het OR type zijn. De twee expressies zijn: relatietype = concurrent en relatietype = leverancier.

In de DemoTrigger rondom Hotleads, is gebruik gemaakt van subgroepen in combinatie met de Invert-optie. Het gebruik maken van subgroepen is in het algemeen veilig en overzichtelijk.

 

Route B, 2 expressies, niet in een groep. De trigger moet van het AND type zijn. Beide expressies worden Invert gekozen. De expressies zijn weer: relatietype = concurrent en relatietype = leverancier. Er kunnen ook andere expressies worden toegevoegd.

Wanneer je een complexere trigger gaat maken, vraag dan telkens af, van boven naar beneden gedacht, is het resultaat van die ene expressie dat een groep of gehele trigger Waar of Niet-Waar levert. Zodra de gehele trigger WAAR levert, wordt de bijbehorende actie(s) direct uitgevoerd.

 

Wil je op weg worden geholpen? Begeleiding is mogelijk

Er is een Triggers, tags en rapporten training waarmee je de mogelijkheden van de triggers, tags en rapportages verkent. Desgewenst kunnen workshops ook inhouse worden gegeven. Wellicht is een “Middagje SalesFeed” in je kantoor een goede manier om geholpen te worden.

Mocht je interesse hebben in maatwerk begeleiding of consultancy, neem contact op en leg je wensen en vragen voor via 035 203 1042.