De standaard expressies
Je kunt eenvoudig alle standaard expressies bekijken. Standaard in de zin van “beschikbaar in ieder licentie type”.
Maak hiertoe een test-Trigger aan of open een bestaande Trigger door op het Edit-Icoon te klikken (pennetje).

Klik vervolgens op het linker blokje. Er opent dan een drop down menu met de diverse expressies. Een flink aantal daarvan spreekt voor zich.

Klik hier voor: Hoe maak ik een trigger aan.

Geavanceerd: extra expressies
SalesFeed heeft meer mogelijkheden dan je op eerste gezicht kunt zien. Bijvoorbeeld is het mogelijk om over extra expressies te beschikken. Zoals, andere events, Custom Tags, Custom Fields.

Toelichting op de expressies

Bezoeker: IP-adres. Wanneer hier het IP adres van je eigen kantoor invult, kunt je testen hoe een Liquid Content variatie er uit ziet. Alleen de mensen op kantoor zien dan de variatie. Ook leuk voor een 1 april grap. Je kunt ook testen op een manier dat alleen jij de variatie ziet. Als je een variatie op de homepage wilt testen, maak dan de trigger:
url van de huidige pagina is: je domeinnaam plus daar achter /ietsgeks.
Ga vervolgens naar je website en type /ietsgeks achter de domeinnaam. Jij krijgt dan als enige de variatie te zien.

Bezoeker: aantal sessies. Een sessie is een bezoek.

Sessie: aantal gebeurtenissen. Standaard; aantal pagina’s bekeken gedurende het lopende bezoek. Zie ook de mogelijkheden over het meten van extra gebeurtenissen.

Sessie: duur van het bezoek in seconden. Spreekt voor zich.

Gebeurtenis: url van de huidige pagina.

  • Wanneer je kiest “url begint met”, kun je meestal met 1 expressie op meerdere “onderliggende” pagina’s  filteren.
  • Wanneer je kiest “url bevat UTM=XYZ”, kun je geautomatiseerd een actie veroorzaken naar aanleiding van verkeer dat via een bepaalde campagne op de website komt.
  • Let op! Type liever geen url over, maar ga naar een browser, bezoek de pagina en knip & plak vervolgens (het gewenste deel van) de url in SalesFeed. Het al dan niet weglaten van een / aan het einde van de url kan uitmaken.

Gebeurtenis: url van de vorige pagina. Deze expressie kan bijvoorbeeld worden gebruikt om te filteren op het doorlopen van een clickpad.

Gebeurtenis: tijd op de huidige pagina in seconden. Bijvoorbeeld om een pop-up (formulier) te triggeren, of om te filteren op een minimale leestijd (engagement).

Bedrijf: is geïdentificeerd (TRUE of FALSE). Bijvoorbeeld om een Liquid Content variatie te tonen op niet herkend verkeer dat bepaald gedrag heeft vertoond of via een zakelijke campagne de website binnen is gekomen

Bedrijf: totale bezoekduur in seconden. Spreekt voor zich. Wellicht het meest interessant rondom prospects (minimale leestijd als drempel). Meestal minder nuttig rondom een klant, omdat deze vaak regelmatig de website bezoeken.

Bedrijf: totaal aantal bekeken pagina’s. Dit is ongeacht de periode die is ingesteld in het Filter scherm, oftewel, dit betreft de gehele bezoekhistorie.

Bedrijf: aantal bezoeken. Dit is ongeacht de periode die is ingesteld in het Filter scherm, oftewel, dit betreft de gehele bezoekhistorie.

Bedrijf: de SBI branchecode. In sommige bedrijfstakken is de SBI code heel precies kiesbaar. In sommige branches is het moeilijker te kiezen. Bedrijven kunnen ook meerdere branchecodes aan zich gekoppeld hebben. SalesFeed toont de als hoofdcode geregistreerde branche. Klik hier voor een overzicht van de SBI-codes. Je kunt ook kiezen; branchecode begint met bijvoorbeeld “64”. Dan wordt gefilterd op de eerste 2 cijfers van de branchcode.

Bedrijf: aantal fte. Een goede indicator, maar niet 100% betrouwbaar per KvK nummer.

Bedrijf: vestigingsplaats. Spreekt voor zich. Sommige plaatsnamen worden op verschillende manier geschreven. SalesFeed hanteert per plaats de versie volgens het BAG (Basisregistraties Adressen en gebouwen). Zoek deze op, bijvoorbeeld via een bedrijf in de bedrijfsoverzichtspagina. Of, gebruik de postcode-expressie.

Bedrijf: provincie. Spreekt voor zich.

Bedrijf: postcode. Om een postcodegebied te selecteren (of uit te sluiten). Je kunt “begint met” gebruiken. Of “tussen”, dat is inclusief de ingevoerde grenzen.

Bedrijf: KvK nummer. Hiermee target je een specifiek (herkend) bedrijf. Bijvoorbeeld om een liquid variatie te tonen. Het KvK nummer is 8 posities, inclusief eventuele voorloopnullen.

Bedrijf: relatietypen. Dit zijn de hoofd relatie en die in je licentie staan. Soms is het wenselijk om te kunnen beschikken over extra relatietypen. Neem dan contact op.

Bedrijf: tags. Last but not least. Een tag is een ja/nee kenmerk. Omdat je zelf tags kunt aanmaken, kun je een tag ook gebruiken als bouwsteen binnen een andere trigger (“hulp-tag”).

 

Wil je op weg worden geholpen? Begeleiding is mogelijk

Er is een Triggers, tags en rapporten training waarmee je de mogelijkheden van de triggers, tags en rapportages verkent. Desgewenst kunnen workshops ook inhouse worden gegeven. Wellicht is een “Middagje SalesFeed” in je kantoor een goede manier om geholpen te worden.

Mocht je interesse hebben in maatwerk begeleiding of consultancy, neem contact op en leg je wensen en vragen voor via 035 203 1042.