Er kunnen binnen je licentie groepen van pagina’s worden aangemaakt. Je hoeft hiervoor binnen uw CMS niets te doen.

In het menu Contentgroeping, kunt je eenvoudig een groep aanmaken. Bijvoorbeeld op basis van woorden die op een webpagina staan.

Vervolgens kun je met de triggermodule een expressie maken, waarmee gereageerd kan worden op het aantal bezochte pagina’s binnen een groep (een vorm van engagement).

Het kunnen meten van engagement binnen een groep is met andere expressies niet mogelijk. Ook is het uniek dat er getriggered kan worden op basis van de inhoud van een pagina, anders dan de inhoud van een URL. Wat bedoelen we met inhoud? Zowel voor de bezoeker leesbare tekst als html.

Content Grouping werkt real time. Er kan dus Liquid Content mee worden aangestuurd.

Voorbeeld: groeperen op basis van tekstuele inhoud van de pagina’s van je website

In onderstaande video laten wij stap voor stap zien hoe je een Content Groep maakt. De mogelijkheden zijn eindeloos. In dit voorbeeld tonen we een basis toepassing.

Alle pagina’s met daarop het woord ‘XYZ’ behoren tot de groep XYZ. Je kunt daarin ook combinaties maken waardoor het groeperen zeer precies kan worden uitgevoerd. Onder andere: het woord XYZ mag op de pagina staan of juist in de titel of alle twee tegelijk, om het tot de groep te laten behoren.

Je kunt met dit voorbeeld inhoudelijke interesse meten voor een dienst of product. Wanneer een bezoeker bijvoorbeeld 3 unieke pagina’s heeft gelezen over een dienst en in totaal 6 pagina’s (men is er dus terug geweest) mag je concluderen dat er interesse is in de dienst. De betreffende drempels zijn vrij in te stellen.

Met een andere aanpak kun je  de mate van interesse van een prospect beter in kaart brengen. Zeker bij websites voor dienstenorganisaties, kunnen hiertoe de Meta Keyword Tags worden gebruikt. Dit veld is in de meeste CMSen beschikbaar en wordt vaak nergens voor gebruikt.

 

 

Wil je op weg worden geholpen? Begeleiding is mogelijk

Er is een Triggers, tags en rapporten training waarmee je de mogelijkheden van de triggers, tags en rapportages verkent. Desgewenst kunnen workshops ook inhouse worden gegeven.

Mocht je interesse hebben in maatwerk begeleiding of consultancy, neem contact op en leg je wensen en vragen voor via info@salesfeed.com.