In het accountscherm wordt de standaard meetcode vermeld. Deze meetcode zorgt ervoor dat je website data verstuurt naar SalesFeed; data rondom het bezoeken van een pagina.

De meetcode moet bij voorkeur rechtstreeks in de paginabron worden geplaatst, in de Head.

Controle werking meetcode

Je kunt op twee manieren controleren of er wordt gemeten. Als eerste, kijk in je SalesFeed licentie in het Dashboard of er pageviews worden aangegeven.

Als tweede, activeer de In Page Analytics functie. Als je bent ingelogd in je SalesFeed licentie, bezoek dan je website in dezelfde browser in een andere tab. Wanneer je links onder de ‘SalesFeed-beam’ ziet, dan staat de meetcode goed op de pagina die je bezoekt.

Een groot nadeel van plaatsen met Tagmanager

Steeds meer mensen activeren een adblocker in hun browser. Diverse adblockers voorkomen dat Google Tagmanager wordt uitgevoerd. De herkenning van bedrijven neemt flink af wanneer je de meetcode van SalesFeed in Google Tagmanager plaatst.

Deze waarschuwing geldt overigens voor alle scripts die je belangrijk vindt.

Personalisatie van je website

Als Liquid Content gebruikt wordt, is het beter om de meetcode rechtstreeks, dus zonder tagmanager, te plaatsen.

Bij het gebruik van een tagmanager, zou het zo kunnen zijn dat je verminderd invloed hebt op het moment van uitvoeren van de SalesFeed meetcode. Het gevolg kan zijn dat variaties niet of vertraagd worden uitgevoerd.

Om maximale snelheid te bereiken voor personalisatie, geniet het de voorkeur om de SalesFeed meetcode als eerste script in de Head te plaatsen.

Aangepaste meetcodes

Naast de standaard meetcode is er een aantal aangepaste meetcodes die SalesFeed aanbiedt:

One-pager
Een one-pager is een populaire vorm van websites waarbij alle content op een lange pagina staat. Er is dan geen navigatie mogelijk tussen diverse pagina’s. Met de standaard meetcode zal SalesFeed alleen het bezoek kunnen vastleggen, maar geen gedrag op de pagina. Als de pagina is opgemaakt met gebruik van ‘anchors’ (pagina-onderdelen waarbinnen genavigeerd kan worden) kan SalesFeed met een aangepaste meetcode het bezoekersgedrag wél meten. Lees hier meer.