In het accountscherm wordt de standaard meetcode vermeld. Deze meetcode zorgt ervoor dat je website data verstuurt naar SalesFeed; data rondom het bezoeken van een pagina.

De meetcode moet op de pagina’s van de website worden geplaatst waarvan je de bezoekers wilt herkennen.

De meetcode kan op verschillende manieren worden geplaatst:

Als de website WordPress gebruikt, is er een SalesFeed plugin. Na installatie van de plugin vul je de ‘Account ID’ in. Weet je niet wat je Account ID is? Log dan in bij SalesFeed. Rechtsbovenin zie je ‘Licentie:’ staan. De naam hierachter is je Account ID.

Om te controleren of er inderdaad gemeten wordt (en de plugin werkt) log je in in SalesFeed en bezoek je daarna, in een andere tab, je website. Als je linksonder de ‘SalesFeed-beam’ ziet dan weet je dat er gemeten wordt. Door de plugin te gebruiken, worden alle pagina’s van je website gemeten.

 

Als je website een ander CMS heeft of als je pagina’s wilt uitsluiten van meting , moet de meetcode per pagina worden geplaatst, zo hoog mogelijk in de body. Dit kan handmatig of met een plugin of met bijvoorbeeld Google Tagmanager. Als Liquid Content gebruikt wordt, is het beter om de meetcode rechtstreeks, dus zonder plugin of tagmanager, te plaatsen.

Google Tagmanager, 2 aandachtspunten
Let op 1. Steeds meer mensen activeren een adblocker in hun browser. Diverse adblockers voorkomen dat Google Tagmanager wordt uitgevoerd. De herkenning van bedrijven neemt af wanneer je de meetcode van SalesFeed in Google Tagmanager plaatst.

Let op 2. Bij het gebruik van een tagmanager, zou het zo kunnen zijn dat je verminderd invloed hebt op het moment van uitvoeren van de SalesFeed meetcode. Het zo hoog mogelijk plaatsen van de meetcode in de body is in het geval van het gebruik van Liquid Content en Content Groepen een belangrijk te controleren punt.

Naast de standaard meetcode is er een aantal aangepaste meetcodes die SalesFeed aanbiedt:

One-pager
Een one-pager is een populaire vorm van websites waarbij alle content op een lange pagina staat. Er is dan geen navigatie mogelijk tussen diverse pagina’s. Met de standaard meetcode zal SalesFeed alleen het bezoek kunnen vastleggen, maar geen gedrag op de pagina. Als de pagina is opgemaakt met gebruik van ‘anchors’ (pagina-onderdelen waarbinnen genavigeerd kan worden) kan SalesFeed met een aangepaste meetcode het bezoekersgedrag wél meten. Lees hier meer.