Je kunt een bestand met bedrijven (organisaties) importeren. Aan de bedrijven in het bestand wordt een relatietype gekoppeld. Optioneel kan ook éen of meer tag’s worden gekoppeld (wat is een tag).

Het bestand moet een csv bestand zijn met daarin alleen KvK nummers. Deze KvK nummers moeten altijd 8 posities hebben, dus met voorloopnullen. Als je bestand of CRM dit niet of niet altijd heeft, kan SalesFeed helpen met verrijken.

Met deze functionaliteit kun je bijvoorbeeld leadgeneratie op basis van relatiestatus verbeteren of personalisatie van de webpagina’s inrichten ten behoeve van conversie optimalisatie.

Voorbeelden

Winback
Importeer een lijst van ex-klanten en krijg een signaal wanneer een dergelijk bedrijf je website bezoekt.

Campagnes
Importeer een bestand van bedrijven die onderdeel maken van een campagne. Je kunt vervolgens zien of en welke van deze bedrijven op de website zijn geweest. Dit levert waardevol inzicht; heeft de campagne doelgroepen naar de website gebracht? En komen ze terug?

Wanneer een “oude” campagnelijst wordt geïmporteerd, krijg je met terugwerkende kracht te zien welke bedrijven daarvan op de website zijn geweest. Dit wordt gerapporteerd vanaf het moment dat de licentie is geactiveerd.

Klanten
Prospects en klanten laten ander gedrag zien (engagement). Importeer een bestand met je klanten en krijg een signaal wanneer zij bepaalde content lezen (algemene voorwaarden, diensten). Er kan ook content getoond worden vanuit upsellen, via de mogelijkheden van de Liquid Content module.

Bekijk de video en/of volg onderstaande stappen

 

Hoe werkt het 

Kies ‘Importeren’ in het bedrijfsoverzicht.

 

Het importeren vindt plaats in vier stappen:

  1. De inleiding. Hier lees je aan welke voorwaarden de te importeren lijst moet voldoen.

2. Kies bij welk relatietype de organisaties moeten worden ingedeeld.
Let op! Als bij een bedrijf al een relatietype is aangebracht, dan wordt deze overschreven.

3. Optioneel. Kies één of meer bestaande tags om te koppelen aan de bedrijven op de lijst. Deze tags worden toegevoegd aan de bedrijven op de lijst. Tags die al waren gekoppeld, blijven gekoppeld.

4. Sleep het bestand in het scherm.

Activeer verwerking.

Bestandsformaat

  • Het toegestane formaat is csv.
  • Er mag 1 kolom in het bestand staan: het Kamer van Koophandelnummer. Deze moet uit 8 posities bestaan, oftewel, met voorloopnullen.
  • De eerste regel van het bestand moet zijn “ID” (hoofdletters).
  • Afwijkingen leiden tot het niet verwerken van het bestand.
  • Een bestand mag maximaal 250 records bevatten. Je kunt achtereenvolgens meerdere bestanden verwerken. Heeft u veel meer records zodat deze werkwijze onpraktisch is? Neem contact op met SalesFeed.

Overig

Geen KvK-nummer beschikbaar? SalesFeed kan aan een bestand met bedrijven het KvK-nummer toevoegen. Neem contact op over de mogelijkheden.

Is het gewenst om custom fields uit een CRM  te verwerken? Neem contact op over de mogelijkheden of lees hier meer over bestandsverwerking.

 

Wil je op weg worden geholpen? Begeleiding is mogelijk

Er is een Triggers, tags en rapporten training waarmee je de mogelijkheden van de triggers, tags en rapportages verkent. Daarin komt ook het importeren van een bestand aan de orde. Desgewenst kunnen workshops ook inhouse worden gegeven.

Mocht je interesse hebben in maatwerkbegeleiding of consultancy, neem contact op en leg je wensen en vragen voor.