Het is een veel voorkomende vraag: “Hoe maak ik een trigger aan voor ál het verkeer dat op mijn homepage terecht komt?”

De expressie ‘url van de pagina = https://www.domeinnaam.nl/’ om op je homepage te reageren, is niet in alle gevallen correct. In de praktijk kan het namelijk voorkomen dat de url van je homepage wordt aangevuld, bijvoorbeeld met utm-tags.

Wanneer je wilt reageren op al het verkeer op je homepage, gebruik dan deze expressie:
url pad = /

Oftewel, de homepage is de enige pagina op je website waarvan het pad gelijk aan ‘/’ is.

Andere pagina’s aanpassen met Liquid Content

Voor andere pagina’s geldt dat het pad uiteraard anders is dan ‘/’, anders zouden ze niet uniek zijn.

Bijvoorbeeld, van deze pagina:

Verbeter je website


is het pad:
/producten/liquid-content/

Als iemand via een campagne op deze pagina zou komen, wordt de url zoiets als: https://www.salesfeed.com/producten/liquid-content/?utm_campaign…..

Triggers

In de trigger module kun je kiezen uit een expressie: ‘url =’ of ‘url pad =’. Dit maakt dat je heel precies kan reageren op een url of op delen daarvan.

In bovenstaand voorbeeld betekent de keuze voor de expressie: ‘url pad =’, dat ook bezoekers die met een campagne url op de website landen voldoen aan de expressie. Bij de keuze voor ‘url =’ is dan niet zo. Het deel met het vraagteken en verder staat namelijk niet in de expressie en daarmee kwalificeert de campagne url zich niet voor de expressie.

Een url bestaat dus uit verschillende onderdelen. Wil je meer weten over de opbouw van een url en een url pad? Klik dan hier.