Met een klein aantal stappen, die ieder weinig tijd kosten, kun je een nieuwe SalesFeed licentie activeren:

  1. log in om de meetcode op te halen
  2. plaats de meetcode op de pagina’s van de website
  3. maak desgewenst extra gebruikers aan
  4. controleer of er goed gemeten wordt

In het onderstaande worden deze stappen doorgenomen.

1. Inloggen om de meetcode op te halen
Met de verstrekte inloggegevens kunt je als administrator in uw SalesFeed licentie inloggen, via een browser.  Dit kan door hier te klikken of de website van SalesFeed te bezoeken en op ‘inloggen’ te klikken.
De meetcode is vervolgens te vinden via het menu ‘Account’.


2. Meetcode plaatsen, een webbeheerder heeft hier een paar minuten voor nodig
De meetcode moet ongewijzigd op iedere te meten pagina van de website worden geplaatst. Meer informatie is te vinden in de handleiding hoe de meetcode te plaatsen. Een webbeheerder kan deze handleiding bereiken door de website van SalesFeed te bezoeken en dan het menu Academy / handleidingen te openen.

3. Maak gebruikers aan via menu Gebruikersbeheer
Om de software te gebruiken, moet er met een gebruikersaccount worden ingelogd. Maak daarom desgewenst voor je collega’s een gebruiker aan. Het invullen van naam en e-mail adres volstaat.
Vervolgens kun je per gebruiker rechten toekennen door modules aan te vinken. Vergeet niet om op te slaan! Voor meer informatie zie Gebruikersbeheer.

4. Controleer of er goed wordt gemeten
Je kunt op 2 manieren controleren of er gemeten wordt en dus of de meetcode goed is geïnstalleerd.

  • In het menu ‘Bedrijven”, links in het scherm, kom je in de lijst met herkende organisaties. Als er bedrijven in de lijst staan, is dat een goed teken. De meetcode is tenminste op 1 pagina geplaatst en daar is blijkbaar dan ook al bezoek op geweest.
  • Een andere methode, onafhankelijk van het verkeer op de website, is de volgende. Als de meetcode goed is geplaatst, wordt een SalesFeed-icoon links onder op de pagina’s van uw website getoond. Dit is alleen zichtbaar als je bent ingelogd. Websitebezoekers zien ‘de beam’ dus niet. Door op het icoon te klikken krijg je overigens een rapport te zien: de In-page Analytics. Meer informatie hierover: In-page analytics via het SalesFeed icoon.

Ondersteuning
Gedurende de trial zullen wij contact opnemen om het gebruik van SalesFeed te bespreken en vragen te beantwoorden. Daarnaast ontvang je een aantal e-mails met informatie en tips over het gebruik van SalesFeed. Op onze website vind je binnen de Academy een aantal handleidingen en recepten. De recepten helpen je op weg met specifieke cases.