Om te illustreren wat je kunt met triggers, zijn in iedere nieuwe licentie vijf triggers aangemaakt. Je vindt ze in de trigger module.

De “Hot lead” trigger stuurt een mail wanneer een bedrijf bepaalde engagement vertoont. Bij het starten van de licentie wordt ingeregeld dat de aanvrager van de licentie deze mails ontvangt.

Je kunt het sturen van deze mails uitzetten door de actie “e-mail bezoekrapport” uit te zetten.

Je kunt ook instellen dat de trigger vaker of minder vaak de e-mail verstuurt, door de expressies aan te passen. Klik op het pennetje en ontdek de mogelijkheden om precies te reageren op de bezoekers van je website.

Zie je de onderstaande illustraties niet scherp? Klik er op.

 

Een deel van de triggers werkt direct. Met een klein aantal handelingen kun je alle demo-triggers en daarmee ook de tags, completeren. Dit levert inzicht in de mogelijkheden van de triggers op. En goede signalen!

De triggers variëren in complexiteit. De volgorde van eenvoudig naar complexer is:

 • Winback
 • Filter vacature verkeer
 • Retentie
 • Cross & Upsell
 • Hot lead

Wat te doen om de demo Triggers compleet in gebruik te nemen:

 1. Indien je per mail een notificatie wilt, voeg dan bij de gewenste trigger een e-mailadres toe. Dit kan via de actie “Email bezoekrapport”. Denk eraan de actie op “aan” te zetten. Er kunnen per trigger ook meerdere collega’s een mail krijgen. Plaats daarvoor in de “Email bezoekraport” actie de email adressen, gescheiden door komma’s, geen spaties.
 2. Klanten genereren regelmatig waardevolle signalen. Wil je weten wanneer een klant leest over een dienst of product? Open de DemoTrigger “Cross en Upsell”. Knip & plak in de expressie het eerste deel van de URL van je website waarmee de diensten of productpagina’s beginnen. Je kunt zoveel navigatie onderdelen en pagina’s opnemen in deze trigger als nodig. Kijk hier om te zien hoe een trigger wordt aangemaakt.
 3. Wil je weten wanneer een klant de algemene voorwaarden leest? Indien er Algemene Voorwaarden op de website staan, open de DemoTrigger “Retentie”, knip & plak in de expressie de URL van de webpagina met de algemene voorwaarden. Je kunt ook (meerdere) andere pagina’s opnemen in deze trigger (klachten-, service-, FAQ); pagina’s waarvoor geldt; wanneer een klant deze leest, is er wat aan de hand.
 4. Bespaar tijd bij het opvolgen van leads, door vacatureverkeer te negeren. Indien er vacatures op de website staan, open de DemoTrigger “Filter vacatureverkeer”. Knip & plak in de expressie het eerste deel van de URL waarmee de vacaturepagina’s beginnen.

Indien je de bovenstaande vier stappen hebt gedaan:

 • ontvang je email notificaties zodra een bedrijf het gedrag vertoont waarop wordt gefilterd;
 • kun je op de Bedrijfsoverzichtpagina aan de iconen zien of een tag is geactiveerd per bedrijf;
 • kun je een rapport maken van alle bedrijven die voldoen aan een bepaalde tag, door op de Bedrijfoverzichtpagina te filteren op de betreffende tag.