Met de Liquid Content editor is het mogelijk om binnen het design van de webpage een afbeelding en een achtergrondafbeelding aan te passen.

Om dit te doen moet je weten:

Wat je verder nodig hebt is tenminste één bestand met een afbeelding die via een url bereikbaar is. Dit kan een afbeelding zijn die je beschikbaar hebt via de mediabibliotheek van je CMS of die je bijvoorbeeld op het internet kunt vinden. Let altijd op of er geen eigendomsrechten van toepassing zijn op de afbeelding.

Vervangen van een afbeelding
In de Liquid Content variatie klik je met je muis op de afbeelding die je wilt vervangen. Om de aangeklikte afbeelding komt een gestippeld rand te staan en in je element browser zie je bij de ‘attributen’ achter ‘src’ (source / bron), in het kader, een url staan die verwijst naar de locatie van die afbeelding. Vervang in het genoemde kader de url van de bestaande afbeelding voor de url van de gewenste afbeelding en sla de aanpassing op door op ‘Save’ te klikken.

Vervangen van een achtergrondafbeelding
Dit werkt op een vergelijkbare wijze, alleen vind je de achtergrondafbeelding in de element browser terug onder de ‘css-stijlen’ bij ‘back-image’.

Let op
Als je op een afbeelding hebt geklikt en je ziet bij ‘attributen’ niet het attribuut ‘src’ staan is het geen reguliere afbeelding, maar op een andere manier in de webpagina verwerkt. Bijvoorbeeld als ‘back-image’ of de afbeelding maakt integraal onderdeel uit van de template design van de pagina.

Wanneer je, op het moment dat je een afbeelding hebt aangeklikt, in het bijbehorende kader het woord ‘none’ ziet staan is het geen achtergrondafbeelding. Het zou een reguliere afbeelding kunnen zijn of de afbeelding maakt integraal onderdeel uit van de template design van de pagina.