Met de standaard meetcode wordt informatie over herkende bedrijven op je website vastgelegd. Natuurlijk alleen van pagina’s waar de meetcode op staat.

Als een bezoeker op een link klikt die leidt naar een andere website, waar de meetcode niet op staat, dan wordt dit niet vastgelegd.

Met de onderstaande geavanceerde meetcode is het mogelijk om dit gedrag te meten en vast te leggen in de bezoekhistorie.

Voorbeeld

Op je website staat informatie over een product dat elders te koop is. Als een bezoeker op de link klikt (kan ook een afbeelding met link zijn) zal dat vastgelegd worden als een gebeurtenis (event). Dit event-type is anders dan een gewone pageview. Zo kun je zien hoe vaak er op dergelijke links geklikt wordt en door wie.

Aangepast meetcode

Om deze meetcode te gebruiken:

  • Kopieer je onderstaande code.
  • Vult het account ID in (in plaats van XXXX). Het account ID staat rechts boven in het scherm wanneer je bent ingelogd in de licentie.
  • De code zet je, in plaats van de standaard meetcode, op elke te meten pagina.

 

Bekijk hier hoe de meetcode te plaatsen.

Er zijn meer geavanceerde meetcodes; lees er hier meer over.

Wil je een combinatie van twee of drie van deze functies? Of wil je andere functionaliteiten/vastleggingen? Dat kan. Neem contact met ons op.

Over het vastleggen van de kliks op outbound links
Wanneer het klikken op de link er toe leidt dat in de browser van de bezoeker een nieuw tabblad wordt geopend, wordt de klik altijd geregistreerd. Wanneer de inhoud wordt getoond in het al geopende tabblad, kan het gebeuren dat de klik niet wordt geregistreerd. Dit wordt dan veroorzaakt door de browser.