Wanneer u besluit contact op te nemen met een geïnteresseerde bezoeker, bijvoorbeeld omdat er meerdere bezoeken op de website zijn geweest, kan dat op verschillende meer of minder directe manieren zonder dat de ontvangers een ongemakkelijk gevoel krijgen.

Nabellen op warmte
Als een SalesFeed gebruiker wil gaan nabellen ter opvolging, adviseren wij om het gesprek te openen met de vraag: “kan het zijn dat u / uw bedrijf interesse heeft in ….”. In het algemeen ontstaat dan een inhoudelijk gesprek. Daarmee is een goed eerste contact gelegd.

Het is onhandig om te bellen met de mededeling “ik zag u op onze website en …”. Wanneer een dergelijke opening vermeden wordt, krijgt u vaak een prettig contact. U neemt toch op het juiste moment contact op? Er is immers interesse. Proactiviteit wordt vaak gewaardeerd en beloond.

Kort op de bok
Er zijn wel degelijk SalesFeed gebruikers die direct bellen zodra een prospect op de website is herkend. Denk aan de schoonmaakbranche. Iemand die de website van een schoonmaakbedrijf bezoekt, heeft vaak een dringende behoefte. Wachten met reageren komt dan neer op het verliezen van deze kans aan een concurrent.

Social Selling als eerste stap i.p.v. bellen
Uiteraard hoeft er niet te worden gekozen om te bellen. Menig SalesFeed gebruiker begint, alvorens te gaan bellen, met een laagdrempelig contact:
• bezoeken van profielen van functionarissen in LinkedIn
• afwachten welke functionaris terugkijkt ( te zien in “wie heeft mijn profiel bekeken”)
• dan een (in)mail sturen, of alsnog bellen

Training en capaciteit
SalesFeed heeft bedrijven in haar relatienetwerk die u kunnen helpen met het opleiden of trainen van medewerkers die (moeten gaan) nabellen op herkende bedrijven. Voor meer informatie over workshops en trainingen bekijkt u dan onze workshop pagina. Ook kennen wij goede telemarketingbureau’s die ervaring hebben in het nabellen, indien uw organisatie dit zou willen uitbesteden.

First Things First
Voordat u zich zorgen maakt over mogelijke negatieve gevoelens bij iemand die gebeld wordt, probeer gewoon eerst de gratis proefperiode, om eerste inzicht op te doen. Hoeveel warme leads zijn er eigenlijk? Wat doen uw klanten op de website?. Hoe vaker een prospect uw website bezocht heeft, des te makkelijker en warmer verloopt het 1e contact. En, wie kan er niet een huidige klant bellen?