Smeets is al ver met personalisatie

Smeets Autogroep is de Mercedes-Benz dealer van Limburg en Zuidoost-Brabant. Het bedrijf biedt personenauto’s, bestelwagens en trucks aan en heeft een zeer grote klantenkring. Bob van de Loo vertelt hoe SalesFeed wordt gebruikt op de website van Smeets Autogroep en wat het resultaat is.

Bedrijfswebsite

Hoe passen jullie SalesFeed toe?
We gebruiken IP-tracking om onze accountmanagers van leads te voorzien. Het is voor ons interessant om te zien welke bedrijven er op zoek zijn naar een nieuwe bestelwagen of truck. De informatie die we via SalesFeed binnenhalen, gebruiken we als input voor onze accountmanagers. Zo kunnen zij contact leggen met de klant. Soms wordt dan bevestigd dat de verkoper al met die klant in contact was en dat de website daarom werd bekeken. Dat is natuurlijk interessante informatie, maar het is nog veel interessanter wanneer wij niet weten dat de klant/prospect in een oriëntatietraject zit. Daar komen we dankzij SalesFeed dus wel achter. We hebben er inmiddels al auto’s door verkocht.
IP-tracking is voor personenwagens minder interessant. We zien dat leads hiervoor een stuk moeilijker herleidbaar zijn naar de juiste persoon. Momenteel zien we voor personenwagens dan ook vooral kansen op het gebied van personalisatie.

Wat doen jullie aan personalisatie?
Naast de leadgeneratie zijn we vrij snel gestart met het personaliseren van de website. We passen liquid content op meerdere plaatsen op onze website toe. We doen dit om ervoor te zorgen dat de content op onze website relevanter wordt en we verbeteren ook de call to action. Bijvoorbeeld, voor onze bedrijfswagens hebben we een aantal hoofdmodellen. Als iemand zich op één model focust tijdens de oriëntatie, dan zorgen we ervoor dat dit model vervolgens prominent in beeld wordt gebracht op de homepage. Daarnaast verwijzen we naar specifieke acties die op dit model van toepassing zijn. We zien dat bezoekers hierdoor veel meer doorklikken binnen de website.

We doen dit om ervoor te zorgen dat de content op onze website relevanter wordt en we verbeteren ook de call to action

Hoe gebruiken jullie SalesFeed nog meer?
We hebben pop-ups op onze website. Als iemand een langere tijd op een bepaalde pagina blijft, dan krijgt hij een pop-up met meer informatie te zien. Bijvoorbeeld extra informatie over een lokaal evenement of de aanvraag van een proefrit. We merken dat deze popups ook goed werken rondom de invulling van vacatures. De trigger mag voor wat betreft leestijd best ruim zijn ingesteld. Iemand die echt interesse in een vacature heeft, zit vaak langer op de website. We vragen dan middels een pop-up om gegevens achter te laten. Dit doen we op een laagdrempelige manier, zodat er meer respons is. Het is op het moment lastig om nieuwe automonteurs te vinden, deze aanpak zorgt ervoor dat meer mensen hun gegevens achterlaten. Er zitten in SalesFeed nog veel meer mogelijkheden en we willen er nog meer uit gaan halen, maar dat is vooral een tijdskwestie.

Hoe hebben jullie dit met AVG geregeld?
We hebben gelukkig een grote klantendatabase. We weten daarom snel of we al contact met iemand hebben en of er is aangegeven of we ze mogen bellen. We sluiten eenmanszaken die we niet kennen uit voor opvolging. We mogen wel bellen, maar we kiezen er dus voor om niets met die gegevens te doen.

Er zitten in Salesfeed nog veel meer mogelijkheden en we willen er nog meer uit gaan halen in de toekomst

Heb je tips voor mensen die voor het eerst met SalesFeed werken?
Kijk goed wat je quick wins zijn. Waar ligt voor jouw onderneming de meeste winst? Ik denk dat SalesFeed voornamelijk een waardevolle toevoeging is voor B2B-bedrijven. Dat betekent niet dat je metéén meer gaat verkopen, maar het zorgt direct voor inzicht. En als je dat op een juiste manier gebruikt, kun je er veel waardevolle informatie uithalen.

Hoe is de samenwerking met SalesFeed?
Die verloopt goed! Het belangrijkste wat mij opvalt, is dat er echt wordt meegedacht. We hebben veel contact met Carlo Wijnands. Carlo gaat echt actief op zoek naar manieren om meer bereik te creëren. Dat vind ik erg fijn, want als je met z’n tweetjes spart, dan kom je toch tot betere resultaten. Hij weet natuurlijk ook meer over de mogelijkheden van SalesFeed waardoor hij met waardevolle voorzetten kan komen die tot nieuwe of betere ideeën leiden.

Het belangrijkste wat mij opvalt, is dat er echt wordt meegedacht